Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.
Ostatní
Report z degustací
V Brloh baru s nadšením organizují pásmo degustací, které představuje, že svět kvalitních rumů, whiskey a vína je velmi široký a opravdu stojí za poznání. Přečtěte si, co o návštěvě degustací říkají také sami jejich návštěvníci.
Co je nového na mělnické gastroscéně V.
Od posledního článku na toto téma jsou to kvůli covidu téměř 2 roky. A vlastně to s naší malou gastroscénou nedopadlo tak špatně, jak se to během těch dvou let občas zdálo. Jistě, pár míst bohužel zaniklo, ale vlastně za tu dobu vzniklo mnoho nových zajímavých míst, která posunula pomyslnou laťku kvality ještě výše. A další velmi zajímavá místa se budou otevírat prvním hostům v příštích měsících. Je na co se těšit!
Co nového na mělnické gastroscéně IV.
Po nucené koronové pauze tu máme již čtvrtý článek o novinkách na mělnické gastro-scéně. Ve zmiňované pauze bylo skvělé, že spousta podniků aktivně hledalo jak tu náročnou dobu přežít – někdo zavedl rozvozy, někdo pomáhal šitím roušek nebo podporou zdravotníků a dalších složek. I tak některé podniky skončily, ale některé nové dokonce vznikly.
SOUTĚŽ – Poznáváme firmy ve středních Čechách
Krajská hospodářská komora Střední Čechy připravila také na letošní léto a školní rok soutěž „Poznáváme firmy ve středních Čechách“. Soutěží chce přiblížit provozy zajímavých výrobních firem, ukázat dětem, jaké profese jsou nyní potřeba a přilákat je ke studiu těch potřebných oborů. Také jim chce zábavnou formou umožnit zasoutěžit si a případně i v některých firmách něco vyrobit.
Máte zájem prohlédnout si provozy některých firem ve Středočeském kraji? Chcete vědět historii firem, kde se co vyrábí, jaké jsou tam pracovní podmínky apod? Pro základní a střední školy, ale i rodiny s dětmi je připravena nabídka firem, které mají zájem nabídnout EXKURZI do jejich firmy.
Co nového na mělnické gastroscéně III.
Je tu léto, čas otevřených zahrádek před kavárnami a restauracemi, a také jedinečných akcí venku na čerstvém vzduchu. A mimo jiného právě několik tipů na zajímavé akce najdete na konci článku.
Co nového na mělnické gastroscéně II.
Další roční období nekompromisně ohlásilo svůj nástup - a je otázka, zda je to ještě jaro anebo už léto. Ať jedno nebo druhé, milovníci gastronomie se orientují podle otevřených zahrádek restaurací, a také dle nových sezónních menu šéfkuchařů.
Úřední hodiny Finančního úřadu
Finanční úřad pro Středočeský kraj, Územní pracoviště v Mělníce oznamuje daňové veřejnosti, že v období podávání daňových přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2017 budou úřední hodiny pro výběr daňových přiznání v termínu od 26. března 2018 do 29. března 2018 stanoveny takto: pondělí – čtvrtek 8.00 hodin - 17.00 hodin. V úterý 3. dubna 2018 budou úřední hodiny od 8.00 hodin do 18.00 hodin.
BLEŠÍ TRHY K OŽIVENÍ NÁMĚSTÍ OD ROKU 2010
Milí přátelé. Když jsme s naším občanským sdružením před lety začínali s bleším trhem na náměstí Míru, bylo v Mělníku mnohé jinak. V hospodách se kouřilo, na náměstí se kromě Mělnické jizerské 50, Vrkoče a Vinobraní konalo v podstatě jen několik sportovních aktivit, a v revitalizovaném centru to moc společensky nežilo. S přáteli jsme to chtěli změnit. Povedlo se to? Napište nám do komentáře...
VOC Mělník - naděje pro naše víno
Na trh vstupuje nové označení mělnických vín - VOC Mělník. Je to důvod k veliké radosti. Také proto, že ve vinařské oblasti Čechy se jedná vůbec o první vína originální certifikace (VOC).
Až dosud byl pro klasifikaci našich vín podstatný především obsah cukru. Čím více cukru, tím vyšší přívlastek, což do velké míry korelovalo i s vyšší cenou za láhev. Když v tom či onom roce svítilo více sluníčka, tím více cukru se nacházelo v dozrálých hroznech. Pravdou je, že pro výběr láhve vína v obchodě byl přívlastek vypovídající o obsahu cukru v hroznech velmi důležité kritérium. Na rande bych s nižším přívlastkem než pozdní sběr nešel.
Poslední komentáře
Petr Moss
Regionální muzeum Mělník
Taxi Novák
smejd
michaell.n
SimonaK
SimonaK
SimonaK
SimonaK
SimonaK