https://www.traditionrolex.com/7

 Ostatní | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Ostatní

Silvestr a televize

Vánoce, to je pro nás mnohé především obdobím volna a pohody. K Vánocům patří také návštěvy příbuzných, návštěvy zábavných i restauračních zařízení, čas pro naše koníčky i potěšení z dárků, možná se protáhneme i venku, ale je to mnohde i čas televize, jakožto nejmasovějšího média. A právě televizi věnuji tento článeček, ač to zrovna není věc, která se přímo týká našeho regionu, našeho města, ale obyvatel tohoto města určitě, jako každých měst a vesnic jiných.

Ostatní 3 komentáře | » číst dál

Mimořádné odběry krve

Oblastní spolek ČČK Mělník a Hematologicko transfuzní oddělení Oblastní nemocnice  Mladá Boleslav a.s. potřebují nové dárce krve  pro plánované operace i  pro náhlé operace – nutné např.z důvodu úrazů, autohavárií apod. a proto vypisují termín mimořádného odběru krve.

Zveme všechny, kteří se cítí zdrávi, jsou starší 18ti let a jsou ochotni darovat krev, aby přišli ve čtvrtek 29. listopadu 2007 na odběrové středisko Mělník – přízemí polikliniky vpravo. Odběry krve probíhají od 7.00 do 9.00 hodin.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Radar Mělník - velká lumpárna !

Považuji radar umístěný na malém Spořilově u nepoužívaného přejezdu za maximální lumpárnu ze strany města! Slouží pouze a jen k plnění městské pokladny! Otázkou je zda jen městské. Snažil jsm se o celé věci zjistit nějaké informace, ale většinou jsem se dopátral jen neoficiálních údajů. Proto jsem sepsal a na MÚ zaslal žáost o poskytnutí informací, kterou zde také předkládám. Až obdržím nějakou odpověď také ji zveřejním.

Ostatní 85 komentáře | » číst dál | 1 příloha

Poznání hledej (te) na cestách.

Léto je doba, kdy si mnozí vyjedeme i někam dál, abychom si pak přivezli domů nějaké ty zážitky, a někdy i úžas a poznání.

Už ani nevím, kdy jsem tu psal o hlavním vlakovém nádraží v Drážďanech, kde probíhala velká rekonstrukce budovy i celého areálu, a kde mě naprosto fascinovalo, jakým způsobem mají celou výstavbu zorganizovanou. Zatímco se v nedalekých Čechách pracuje v rámci splnění termínu na takových stavbách i o víkendech a možná i dnem a nocí, tak tady se o víkendu nepracovalo a lešení patřilo za malý poplatek zvědavým návštěvníkům, kteří byli ochotni pod vedením průvodce na své hlavy nasadit stavební přilby.

Ostatní 2 komentáře | » číst dál

Přístav (možná) dostane novou přípojku

...první krok učiněn: krajské orgány souhlasí Eye-wink ...

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Na Mělníku se sešlo 87 potomků rodu Fleischerů

Na Mělníku se sešlo  87 potomků rodu Fleischerů

V roce 1947 se uskutečnil v Mělníku první sjezd potomků rodu Fleischerů. V letošním roce uplyne šedesát let od tohoto sjezdu a současně 250 let od narození zakladatelů rodu Antonína Flayssera a jeho manželky Alžběty Bubeníčkové (oba narození r. 1757).  Organizátoři chtěli proto obnovit tradici a uspořádat znovu takový sjezd, na který pozvali všechny potomky z rodu Fleischerů po meči i  po přeslici a jejich rodinné příslušníky.

Ostatní 1 komentář | » číst dál

Zloděj ukradl v Mělníku zvon za čtvrt milionu korun

Mělník, 18. června 2007 (iHNed.cz)

Zvon pocházející z roku 1920 ukradl pravděpodobně minulý čtvrtek zloděj z kostela sv. Vavřince v Mělníku. Vzniklá škoda je asi čtvrt milionu korun. Informoval o tom mluvčí mělnické policie Karel Sulek. Ukradený zvon je vysoký 31 centimetrů a průměr má 35 centimetrů.

Ostatní 2 komentáře | » číst dál

Kniha „Z kolébky do kočárku", vydaná Regionálním muzeem Mělník, získala dvě prestižní ocenění!

Publikace „Z kolébky do  kočárku“, kterou vydalo Regionální muzeum Mělník v prosinci 2006 za finanční podpory Středočeského kraje, získala hned dvě prestižní ocenění. První z nich je Cena Svazu polygrafických podnikatelů – 2. místo za polygrafické zpracování firmou Trico, spol. s. r. o., Praha v soutěži Nejkrásnější české knihy roku 2006.
Druhé významnější ocenění získala v Národní soutěži muzeí – Gloria musealis 2006. V pátém jubilejním ročníku této soutěže obsadila 2. místo v kategorii Muzejní publikace roku.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

Jsou na Mělnicku společnosti přátelské celé rodině?

  Rodinné centrum Kašpárek Mělník, o.s.

vyhlašuje (v rámci celostátní kampaně Sítě MC v ČR) kampaň

Společnost přátelská rodině

Kampaň Sítě MC v ČR je zaměřena na posílení rodiny ve společnosti a na podporu prorodinné politiky. Současná společnost zaměřená na výkon a úspěch vytlačuje rodiny zejména s malými dětmi mezi ohrožené skupiny na okraji společnosti, proto je zapotřebí jasně deklarovat, že děti chceme nejen  penězi a slovy, ale především činy. Ti, kdo s podporou rodiny už začali, mohou získat certifikát Společnost přátelská rodině.

Ostatní Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7