https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Mělnické vinobraní

Mělnické vinobraní ve dnech 21.-23.9.2007 navštívilo celkem 34 364 lidí, z toho 27 661 dospělých a 6 703 dětí

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Nový chodník v Mladoboleslavské ulici už je zničený

Dlouhá léta si obyvatelé Mladoboleslavské ulice přáli chodník, aby mohli bezpečně chodit domů podél této velmi frekventované silnice. V roce 2006 se dočkali zahájení prací na výstavbě chodníku, který spojil Mělník a Skuhrov. Akce byla složitá, časově i technicky velmi náročná, neboť, než se mohl položit chodník ze zámkové dlažby včetně nového osvětlení, musela se vyřešit přeložka vodovodu, kanalizace v ulici Na Stráni v části od Růžové po Mladoboleslavskou a napojení dešťové kanalizace ve Skuhrově.

Město - z radnice 12 komentáře | » číst dál

Na Mělníku se zavádí Systém včasné intervence

Zavedení systému včasné intervence technicky ( prostřednictvím počítačového vybavení a speciálního programu) propojí a podpoří spolupráci a činnost institucí zúčastněných na péči o delikventní děti a mládež (klient).

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Námětové cvičení 2007 - povodně

Od středy 5.9. 2007 do pátku probíhalo ve městě Mělníku v rámci Středočeského kraje námětové cvičení, jehož obsahem bylo prověřit připravenost jednotlivých povodňových orgánů a orgánů krizového řízení na mimořádnou událost, jako je povodeň. Cvičení probíhalo na povodeň na hranicích tzv. 50leté vody, tedy nad průtokem vyšším než 3 500 m3/s. Akce ukázala na drobné nedostatky, zejména v dostupnosti členů štábů při zahájení cvičení. Cvičení dále pomohlo k dopracování systému vzájemné informovanosti a dále k zpřesnění aktualizace některých opatření vyplývajících z povodňového plánu města Mělníka a dále podniku Českých přístavů a.s. ve vazbě na logistické centrum Maersk. Cvičení bylo ukončeno po vyhlášení nouzového stavu, který simuloval situaci z roku 2006.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Jak se bude vybírat logo města Mělníka

RM již před letními prázdninami schválila vyhlášení soutěže o vytvoření loga města Mělníka.

Návrhy byly přijímány do 31.8.2007. Do doby uzávěrky soutěže přišlo více než 300 návrhů v širokém spektru od dětí ze ZUŠ až po renomovaná grafická studia. Všechny návrhy budou upraveny do jednotné formy – vel.A4 a pak je vyhodnotí radou města jmenovaná komise. Ta vybere 10 návrhů včetně navrženého pořadí. Komise bude hodnotit zejména s ohledem na odborné hlediska, systém hodnocení bude následně představen.Minimálně jeden návrh od každého účastníka soutěže bude od 19.10. do 2.11. vystaven v prostorách mělnické radnice. Oceněné návrhy, která splní základní požadavky na logo z odborného hlediska, bude mít možnost posoudit i veřejnost. Dostane možnost označit ten, který by měl být vybrán. Návrhy zhodnotí i kulturní komise. Veškeré podklady včetně vyhodnocení výsledků dostanou radní města ke konečnému posouzení tak, aby mohli vybrat vítězné logo. Veřejné vyhlášení výsledků, pozvání všech účastníků, jejichž práce se dostanou do užšího výběru, a předání cen se uskuteční dne 25.11.2007 v rámci plánovaného slavnostního večera ke Dni města Mělníka.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Dne   17.09.2007  v   19:30  hodin   telefonicky  oznámil  zaměstnanec Masarykova kulturního  domu, že se na střeše kulturního  domu nachází neznámá osoba. Hlídka MP se dostavila na místo.  Zde   se  již nacházelo několik zaměstnanců kulturního domu. Hlídce bylo při   místním  šetření   sděleno,  že   uvedená  střecha   je  pod  dohledem   bezpečnostního  čidla. Jelikož toto čidlo spustilo alarm,  zaměstnanci kulturního domu provedli obhlídku. Spatřili na střeše budovy dvě osoby, které při příchodu zaměstnanců utekli  ve směru  do ulice  Jarošova. Hlídka provedla kontrolu střechy, při níž zjistila, že se  zde   snaží  ukrýt dvě  osoby. Hlídka  je vyzvala  k opuštění střechy a  k   prokázání totožnosti. Šlo o dva chlapce ze Záboří ve věku 15 a 12 let.  Hlídka je následně   požádala o podání vysvětlení. Chlapci řekli, že jim na střechu vyskočil fotbalový míč. Následně  jeden z kluků sdělil, že na střechu šli, protože chtěli odcizit a zpeněžit měděné  plechy. Jak  dále hlídce  sdělil, o  možnosti   krádeže se  dozvěděl od svých kamarádů, kteří již v  minulosti plechy  odcizili a poté zpeněžili.  Celou věc si převzala OO PČR.                       

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

13.09.2007, 22:45

Operátorka  kamerového systému zaznamenala nám.Míru mladíka, který se zde pokoušel demolovat lavičky a rozhazoval je po náměstí. Na  místo byla  neprodleně vyslána  hlídka  MP,  která   podnapilému muži v jeho dalším protiprávnímu jednání zabránila. Šlo o 19letého mladíka z Německa. Vzhledem k tomu, že nevznikla žádná hmotná škoda, přestupek byl řešen uložením blokové pokuty ve výši 1000Kč,   kterou  jmenovaný na  místě zaplatil. 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Dne  08.09.2007   ve  13:00  hodin  strážníci řešili případ krádeže šroubováku v supermarketu Eva. Krádeže se dopustil občan bulharské národnosti, svůj přestupek uznal a zaplatil za něj blokovou pokutu

08.09.2007, 16:24

Žena nahlásila, že  v 9.patře jejich domu se na společné  chodbě před  jedním  z  bytů  nachází  starší  muž,  který nekomunikuje a má v ruce dráty. Na dotaz, zda volala RZS bylo  sděleno,  že ne.Bylo předáno hlídce MP a ženě bylo sděleno, aby, pokud se  muži udělá  nevolno, ihned  volala RZS. Hlídka  dorazila  po několika minutách na místo, kde bylo zjištěno, že muž je po operaci ruky a špatně komunikuje. Muž si stěžoval na  bolesti hlavy  a horní končetiny, proto hlídka MP přivolala RZS, která muže odvezla do nemocnice na vyšetření. Vzhledem k tomu, že muž žije sám, vzhledem k jeho současnému zdravotnímu stavu a věku bude o celé věci informován  pracovník Odboru soc.péče a zdr. MÚ Mělník.       

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Pro řidičák si v sobotu přišlo jen 30 lidí

MÚ Mělník vyšel vstříc všem občanům, kteří si doposud nevyměnili řidičské průkazy, jejichž platnost končí 31.12.2007, a nabídl možnost vyřídit si tuto záležitost

v sobotu 8.9. od 8:00 do 14:00 hodin, kdy byl pro tento účel otevřen odbor dopravy.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7