https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Městská policie Mělník informuje

02.07.2007, 09:15

V supermarketu EVA se muž z Horních Počápel pokusil odcizit nabíjecí kabel za 156 Kč. Muž svůj přestupek uznal a strážníci mu vyměřili blokovou pokutu ve výši 500 Kč, kterou muž na místě zaplatil.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Jak je to se zaznamenáváním bodů

Na mělnický odbor dopravy se obrací spousta řidičů a chtějí znát stav svého bodového konta. Z odůvodnění jejich dotazů vyplývá, že nejsou seznámeni s postupem a podmínkami zaznamenávání bodů. Tuto problematiku lze tedy zjednodušeně vysvětlit takto. Odbor dopravy zaznamená body až když je protiprávní jednání s řidičem projednáno příslušným úřadem, soudem nebo policií. Tímto projednáním je myšleno především pravomocné rozhodnutí soudu o trestném činu, rozhodnutí správního úřadu o přestupku, rozhodnutí policie o přestupku uložením blokové pokuty atd. Mnohý řidič se domnívá, že mu budou okamžitě přičteny body například po vyfocení radarem při překročení povolené rychlosti. Toto je klasická mylná domněnka. Za překročení rychlosti mu úřad body zaznamená, až když obdrží pravomocné rozhodnutí o sankci za tento přestupek. V této souvislosti je nutno zdůraznit, že pravomocným rozhodnutím je i vyřešení přestupku uložením blokové pokuty ať již zaplacené na místě nebo takzvanou složenkou.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

29.06.2007, 10:23

V ul. J.Seiferta ležel na silnici napůl vysvlečený mladík. Hlídka MP na  místě  zjistila, že se jedná o muže z Dolních Beřkovic, který je silně podnapilý. Na místo byla přivolána RZS a věc byla předána  na  OŘ PČR,  jelikož  dle  lékaře je nutný převoz do záchytné stanice. Hlídka OO PČR,  která  se  na  místo dostavila, muže z místa vykázala. O půl hodiny později opět hlásí občan, že v ul. J. Seiferta se nachází opilý muž a leží na chodníku. Muži bylo doporučeno, aby se obrátil na Policii ČR, která tento  případ již  řešila. Operační poté  celou  věc předala na P ČR,  kde operační  sdělil, že  na místo  vyšle hlídku,  která jej opět z místa vykáže. Záchytná stanice je v provozu od 16:00 hodin, takže jej nelze nyní převést.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

28.06.2007, 17:30

Muž oznámil, že jim  na zahradu  vběhl srnec  a  nechce  odejít. Po konzultaci mu bylo doporučeno, aby vyplašeného srnce nechal v klidu a on by měl zase sám odejít. Pokud by se tak nestalo, znovu zavolá a podniknou se další kroky. Muž již nevolal, a tak srnec asi zamířil po vlastní ose zpět do lesa.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

27.06.2007, 07:00

Jeden z řidičů ČSAD oznámil, že  dnes  spatřil  v  autobusu   neznámého mladíka  rómské národnosti, kterému při manipulaci s ledvinkou vypadly na zem injekční stříkačky. Mladík  byl zcela zjevně pod  vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek. Ve chvíli, kdy  řidič autobusu mladíka oslovil,  ten ledvinku  i  s  obsahem  odhodil  na zem a z  autobusu utekl.  V ledvince se nenacházely  žádné  osobní doklady, jenž by prokazovaly totožnost zmíněné osoby.  Nalezené  drobnosti   spolu  s  ledvinkou, ve  které  se  nalézaly tři  injekční stříkačky, z toho jedna již použitá, převzala hlídka MP.      

Město - z radnice 6 komentáře | » číst dál

Ve schránkách důvěry byla řada dokladů

Ve městě jsou  již řadu let nainstalovány tři schránky důvěry -  na náměstí Míru, na náměstí Karla IV. a na Pšovce. Byly pořízeny v rámci projektů prevence kriminality.  Schránky důvěry vybírá městská policie 1 - 2x týdně. Podněty řeší ihned nebo je předá kompetentním odborům městského úřadu, či PČR k dalšímu opatření. Občané je využívají hlavně tak, že sem vhazují nalezené doklady, klíče apod.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

 21.6., 13:00                                                                     

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Dnes proběhlo slavnostní vyhodnocení akce Bez přilby na kole nepojedu!

Ve čtvrtek 21.6. v 10:00 hodin  proběhlo  v obřadní síni mělnické radnice, za účasti vylosovaných dětí a jejich rodičů a zástupců mělnických škol, slavnostní vyhodnocení akce Městské policie Mělník  Bez přilby na kole nepojedu! Akce se zúčastnily všechny mělnické základní školy včetně Základní školy praktické a speciální a Gymnázia Jana Palacha Mělník.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Co je nového ve službách pro seniory

Vážení spoluobčané, ráda bych vás seznámila s novinkami, které do našich životů přinesl zákon o sociálních službách. Nejdůležitější  je, že každý z nás si může vybrat službu  podle svých představ, vybrat si poskytovatele a místo, kde mu budou poskytovány . Způsob úhrady služeb se provádí z příspěvku na službu nebo i z vlastních finančních zdrojů, pokud nebyl  příspěvek přiznán.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7