https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Náklady města na vytřídění a svoz komunálního odpadu

Město Mělník v souladu s Plánem odpadového hospodářství Středočeského kraje a Plánem odpadového hospodářství města Mělníka počítá s dalším zahušťováním sítě sběrných nádob určených k třídění ekonomicky využitelných látkových složek, jako je sklo, papír, plasty a kompozitní obaly ( TETRAPAC). Cíle je postupně vytřídit převážnou část těchto odpadů. V současné době se v průměru daří vytřídit cca 15 % odpadu. V rámci plánovaného systému je cílem snížit do 10 let hmotnost zbytkového odpadu o 40 %. Město Mělník v rozpočtu na letošní rok plánuje výdaje spojené se tříděním na sběrných hnízdech (kontejnery na sklo, plast a papír) s částkou 1,3 mil Kč. Na provoz sběrových dvorů se počítá s výdaji 3,95 mil Kč. Celkové náklady na třídění tak budou činit 5,25 mil Kč. Příjem z prodeje látkových složek a příspěvku na třídění ze strany povinných osob jsou předpokládaný v částce 1,2 mil Kč, tedy čisté výdaje jsou 4,05 mil Kč. Na každého občan tak obec vydává na třídění jeho odpadu z jiných příjmů 210 Kč. Plánované náklady na svoz a odstranění zbytkového komunálního odpadu jsou 9,4 mil Kč. Občané v rámci místního poplatku za komunální odpad přispívají do rozpočtu města Mělník částkou 9,2 mil Kč.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Několik slov ke Dni Země

Den Země, který připadá každoročně na 22.dubna, by nás alespoň jednou za rok mohl vést k zamyšlení nad našim chováním. Málokdo si uvědomuje, jak obrovské množství zdrojů kryje naše každodenní potřeby. Například na výrobu běžného zubního kartáčku je zapotřebí 1,5 kg surovin a na mobilní telefon, kterých se jen v ČR používá 11 mil kusů, dokonce 75 kg. Hmotnost samostatných výrobků je přitom minimální. Při hodnocení dopadu výrobku nebo služby na kvalitu jednotlivých složek našeho životního prostředí, je třeba přemýšlet nad celým cyklem, od získání surovin přes výrobu, dopravu, používání až po odstranění. Mimo jiné tato metoda hodnocení životního cyklu se využívá při udělování ekologických značek (v ČR např. značka Ekologicky šetrný výrobek). Informace o   českém značení výrobků lze najít na www.ekoznacky.cz

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Finanční příspěvky sportovcům

ZM schválilo poskytnutí účelové dotace a smlouvu o poskytnutí dotace ve výši 1 500 000 Kč Tenisovému oddílu SK Mělník na Rekonstrukci klubovny a zázemí sportoviště. Sportovní komise byla informována o skutečnosti, že Tenisový oddíl SK Mělník získal ze státního rozpočtu na rok 2007 z resortu MŠMT dotaci ve výši  1 000 000 Kč na akci „Rekonstrukce klubovny a zázemí sportoviště“.  Celková výše investice je podle položkového rozpočtu 2 850 000 Kč.V rozpočtu města Mělníka na rok 2007 je schválena částka ve výši 1 500 000 Kč na účelové dotace na  investice do sportovišť. Sportovní komise se sjednotila na návrhu, aby pro rok 2007 byla celá tato částka poskytnuta na investici TO SK Mělník tak,  aby tato byla realizována v tomto roce (TO SK z vlastních zdrojů zajistí 350 000 Kč).

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Granty města Mělníka v oblasti kultury a zájmů na rok 2007

 ZM schválilo na svém jednání dne 13.3.2007 přidělení grantů v oblasti kultury a zájmů na rok 2007 takto:

1.   Mělnický Vrkoč                                       59 000,-

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zákon 108/2006 na Mělníku přinesl velké finanční zatížení pro naše seniory

Realizace nového Zákona o sociálních službách zatíží pro tento rok naše obyvatele i rozpočet města.

 

Zákon umožňuje všem, kteří potřebují sociální služby, vybrat si poskytovatele a místo, kde mu budou poskytovány. Možnost výběru se odvíjí od místní nabídky, kterou např. najdete v Katalogu sociálních služeb, který byl vytvořen v komunitním  plánování sociálních služeb na Mělníku.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Prevence kriminality v Mělníku v roce 2007

Republikový výbor pro prevenci kriminality schválil na svém jednání dne 22.2.2007 poskytnutí dotace pro město Mělník ve výši 630.000,- Kč na projekty v rámci  Programu prevence kriminality na místní úrovni – Partnerství 2007.  

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

26.03.2007,  9:10

Strážníci městské policie průběžně provádějí preventivní akci pro seniory Bezpečné stáří. Pro  tuto akci jsou speciálně připravené letáky se základními informacemi, jak předcházet nebezpečným situacím. Při dnešní akci v ulici Ludmily strážníky kontaktovala jedna seniorka a požádala je o montáž bezpečnostního řetízku na domovní dveře. 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Přes silnici jen bezpečně

Ve  dnech od  20.3.2007 do  23.3.2007 vždy  od  8:00  do  10:30  hodin   probíhala   preventivní    akce  Přes silnici jen bezpečně, kterou pořádali strážníci MP Mělník pro žáky  2.tříd  ZŠ  Jungmannovy  školy. Děti se nejprve dozvěděly, jak správně přecházet, jaké je mohou potkat na ulici kritické situace apod., nechyběly ani základní informace o práci strážníků. Druhá část akce se odehrávala přímo na ulici, kde s dětmi chodil strážník a operátorka kamerového systému. Děti rozdávaly  chodcům  obrázky, které samy  namalovaly, a to podle toho, zda daný člověk přecházely správně  (veselý obrázek) nebo nesprávně (smutný obrázek). Děti dostaly speciálně pro tuto akci připravené letáčky ( viz níže), které také rozdávaly chodcům.  Seznámily se i prací strážníků v terénu i s prací  operátorek kamerového systému přímo na služebně MP. Akce  se zúčastnilo  celkem 52 dětí a  bylo rozdáno  120 obrázků. Tato akce  se setkala s kladným ohlasem jak učitelského sboru, tak občanů města, které  děti při akci oslovily.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Paní Františka Goldšmídová oslavila 100.narozeniny

V pátek 23.března 2007 přibyl do Pamětní knihy města Mělníka další zápis – mělnická občanka paní Františka Goldšmídová toho dne oslavila 100.narozeniny.

Popřát jí za město Mělník přijel pan místostarosta PaedDr.Zdeněk Koudelka a další zástupci městského úřadu a úřadu sociálního zabezpečení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7