https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Maltézská pomoc v Praze uspořádá jarní benefiční bazar

Kdo se chce zbavit staršího oblečení, knížek nebo jiných předmětů a pomoci přitom potřebným, má nyní možnost. Maltézská pomoc, charitativní organizace Suverénního řádu maltézských rytířů, pořádá na nádvoří Velkopřevorského paláce v Lázeňské ulici na Malé straně dobročinný bazar.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Dne 13.3.2007 byla v době od 6:00 hod do 10:00 hodin provedena kontrola  

psů - jejich přihlášení, zaplacení poplatku  a  znečišťování veřejného  prostranství  exkrementy.  Kontrolovaní  majitelé  psů  byli  opětovně  strážníky  Městské policie  Mělník poučeni  o nutnosti  mít psa  řádně přihlášeného a psí exkrementy řádně uklízet. Bylo kontrolováno  celkem 33 majitelů psů,  z  nichž jeden  pes  labrador nebyl přihlášen.  Navíc v parku Na Polabí volně pobíhal pes, kterého odchytová služba odvezla do útulku. Ve   třech   případech  bylo  strážníky  Městské  policie  Mělník  zjištěno  porušení vyhlášky města a byla uložena bloková pokuta, celkem ve  výši   1500,- Kč.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Na náměstí Míru se budou provádět výkopy

Od 19.3. do 30.5.2007 bude provádět firma REVIS s.r.o. Praha výměny plynových rozvodů v prostoru náměstí Míru a přilehlých ulicích. Jde o výměnu starých, technicky a kapacitně nevyhovujících potrubních rozvodů.

Současně bude pokračovat firma AVE Elektro s.r.o.ve výměně primerních kabelových vedení která propojují transformátorové stanice ve městě. Důvod je stejný jako u plynových rozvodů. Špatný technický stav a již nedostačující přenášený výkon.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Mladíci rozbili světelný panel

Dne 10.3.2007  v 01:32  hodin zaslechla operační městské policie, jak se před služebnou baví dva mladíci o světelném panelu s nápisem Městská policie venku na budově. Vzápětí uslyšela ránu kamenem a při   pohledu z okna spatřila  dva mladíky oblečené do  černých mikin s  kapucou na hlavě. Oba utekli směrem na zámeckou vyhlídku. Zjistila, že světelný  panel MP je značně poškozen, a to pravděpodobně hozeným kamenem. O celé  věci byla neprodleně vyrozuměna hlídka MP, která chlapce našla v ulici Česká.  Ti se  při spatření  strážníků dali  na  útěk  směrem k parku na Polabí. Hlídce se podařilo mladíky zadržet. Šlo o 17letého mladíka z Ješovic a 16letého mladíka ze Stránky.  Strážníkům sdělili, že byli odpoledne na hokeji a pak navštívili několik mělnických restauračních zařízení, kde popíjeli pivo a také tvrdý alkohol. Strážníci u chlapců provedli orientační dechovou zkoušku, při níž zjistili, že  16letý mladík má v krvi 1,4 promile a 17letý mladík 1,1 promile. Chlapci se přiznali, že světelný panel skutečně rozbili, když na něj házeli kameny. Naštěstí poblíž nešel žádný člověk, kterého mohli zranit,  ani zde nestálo zaparkované auto, které mohli poškodit. Chlapci svým jednáním spáchali několik přestupků, výše škody na panelu byla stanovena na 5 000Kč. Rodiče chlapců byli o tom, co jejich děti provedli, vyrozuměni a přijeli si pro ně na služebnu. Škodu budou muset rodiče uhradit a celou věc bude také řešit odbor sociálních věcí a zdravotnictví.  

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Na Mělníku se pracuje na Komunitním plánu sociálních služeb

Komunitním plánu sociálních služeb Mělník vznikne v letošním roce díky dotačnímu titulu z grantového schématu Středočeského kraje SROP 3.2.

První schůzka pro vlastní zpracování komunitního plánu sociálních služeb byla svolána 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

24.02.2007, 17:30

V Penny marketu byli přistiženi při zcizování spotřebního zboží dva neznámí muži, kteří se pokusili bez placení odnést zboží za 796Kč. Strážníci zjistili, že jeden z mužů je hledán policií, takže byl odvezen na služebnu P ČR.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

VÝZNAMNÁ VÝROČÍ V ROCE 2007

Tomáš G. Masaryk (70 let od úmrtí, 157 let od narození)

Narozen 7.3.1850 v Hodoníně, zemřel 14. září 1937 v Lánech. Byl první československý prezident, český filozof, pedagog, politik.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská knihovna - Březen – měsíc Internetu

Svaz knihovníků a informačních pracovníků, společně se sdružením BMI vyhlašují v letošním roce jubilejní již desátý ročník akce Březen – měsíc Internetu. Letošní ročník má motto „Internet – výhoda pro znevýhodněné“. Jeho cílem je upozornit na význam, který má nebo může mít internet pro znevýhodněné skupiny obyvatel jako jsou lidé se zdravotním postižením, senioři, matky na mateřské dovolené, nezaměstnaní, cizinci apod. Nad letošním ročníkem převzal záštitu předseda senátu Parlamentu České republiky Přemysl Sobotka.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

DIVADLO DĚTEM V MKD VRCHOLÍ

V březnu vyvrcholí v Masarykově kulturním domě již 35. ročník přehlídky Divadlo dětem.

V neděli 4. března se bohužel neodehraje pohádka mělnického Nového divadla s názvem Čertovská škola. Děti ale o svoje nedělní představení nepřijdou, s pohádkou „Matěj a čarodějnice“ do kulturního domu zavítá Divadelní soubor při TJ Sokol Lázně Toušeň. Malí diváci se mohou těšit na pohádkovou komedii z čarodějnické školy.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7