https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Městská policie Mělník připravila na své akce nové informační letáky

V rámci oslav 15.výročí od svého vzniku připravili strážníci celou řadu preventivních akcí. Pro čtyři z nich vznikly ve spolupráci s firmou FARGO studio informační letáky. Při jednotlivých akcích je budou účastníci dostávat. Jde o tyto akce : Přes silnici jen bezpečně, Děti hodnotí pejskaře, Bez přilby na kole nepojedu!, Bezpečné stáří. Pro seniory jsou také připraveny nové samolepky, které by je měly varovat před tím, aby neotvíraly dveře svých bytů osobám, které neznají a u nichž si nemohou ověřit, zda přicházejí skutečně za účelem, který uvádějí.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Řetízky na dveře jsou pro seniory dobrým pomocníkem

Městská policie Mělník již několik let provádí osvětu mezi seniory, kteří se často stávají terčem podvodníků, kteří jim pod různými záminkami vniknou do domu či bytu a okradou je.

Strážníci v minulých letech ve svých okrscích navštívili seniory starší 70 let a nabídli jim zdarma bezpečnostní řetízek na dveře. Kdo měl zájem, tomu strážníci i řetízek ve svém volnu namontovali.

Město - z radnice 7 komentáře | » číst dál

Letos se začne s plynofikací starých Rousovic

Již v roce 2004 byla zahájena příprava prací na budoucí plynofikaci starých Rousovic. Plynárny měly být investorem, konalo se setkání s občany této čtvrti se zástupci plynáren, kde se nejen vysvětloval postup prací, ale hlavně se zjišťoval zájem obyvatel. Ten ovšem nedopadl moc slavně, neboť plyn chtělo pouze 20 domácností.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Jak se na Mělníku separuje dopad

Ve městě Mělník bylo na sběrových dvorech celkem shromážděno 1.054 tun vyseparovaného odpadu a výrobků sebraných v systému zpětného odběru. Největší podíl na této separaci má sběrový dvůr v ul .Bezručova a v ul Karolína Světná, kde bylo z celkového množství sebráno 86 % odpadu, a to 42 % v ul. Bezručova a 44 % v ul. Karolína Světlá. U odpadů nebezpečných je rozhodným místem sběru dvůr v ul. Bezručova, kde bylo shromážděno 68 % veškerých nebezpečných odpadů. Na tomto dvoře bylo i sebráno 41 % plastů, 46 % papíru a 73 % skla. Mimo odpad jsou na sběrových dvorech shromažďovány výrobky sběrného odběru, které nejsou vykazovány jako odpad. Jedná se dle zákona o odpadech o výrobky, u kterých občan již v ceně platí jejich odstranění. Jde elektrošrot, jako jsou televize, pračky, feny, ale i ledničky apod, dále se jedná o pneumatiky, oleje, výbojky, zářivky, baterie a akumulátory. Na sběrovém dvoru v ul. Bezručova bylo odevzdáno 62,5 tun výrobků, což je 60 % v celkového množství.

Město - z radnice 4 komentáře | » číst dál

Občané Chloumku dostanou balíček PE pytlů na separovaný odpad

V níže uvedených termínech dostanou občané Chloumku do své schránky balíček PE pytlů na separovaný odpad – papír a plast. Počet pytlů je vždy na jedno čtvrtletí.Pokud by z důvodů velkého třídění pytle nestačily, je možné si je vyzvednout při mobilním svozu odpadů na Chloumku ( každých 14 dní), případně na sběrových dvorech v ul.K.Světlé nebo v Bezručově ulici.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Právní stanovisko k povinnosti fyzických a právnických osob k žádosti o odběru vody.

Od začátku letošního roku se množí dotazy týkající se ukončení platnosti některých povolení k nakládání s podzemními nebo povrchovými vodami k 1.lednu 2008. Obecně lze říci, že platnost povolení zaniká u všech povolení vydaných do roku 2002, tedy do účinnosti nového zákona o vodách. Jedinou výjimku tvoří studny občanů nepodnikatelů sloužící pro individuální zásobování jejich domácností vodou, u kterých platná povolení nezanikají. Nic se tedy nemění pro majitele studní, kteří je využívají pro zásobování své domácnosti vodou. Zato se považuje i zalévání zahrady, mytí automobilů nebo napájení zvířat. Samozřejmě platí, že domácnost, která užívá studnu, musí mít vedle kolaudačního rozhodnutí a stavebního povolení také povolení pro odběr vody. Tato povinnost vychází z příslušných ustanovení zákona o vodách a platí už od roku 1955. Povolení nemusí mít dále majitel studny u objektu k bydlení, který byl postaven před 1.lednem 1955, a dále u studny, u které vlastník prokáže, že existovala před tímto datem. V souladu s právními předpisy je i odebírání vody z této studny. V  případě užívání vody ze studny pro potřeby domácnosti s koncem tohoto roku nezaniká, vlastník proto žádost o povolení odběru nepodává.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vybudování informačního výstražného a varovacího systému na celém území města Mělníka

Rada města Mělníka schválila vybudování IVVS a doporučila ZM přijetí rozpočtových opatření s tím souvisejících. Zastupitelé města Mělníka by měli tento materiál projednat na svém zasedání 13.3.2007.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Roste zájem o služby České obchodní inspekce

Inspektoři České obchodní inspekce i letos zajišťují poradenské dny na Živnostenském odboru MÚ Mělník vždy od 15:00 do 16:00 hodin každou první středu v měsíci - v březnu to bude 7.3.2007.

V loňském roce byl o tuto službu velmi sporadický zájem. Letos je počet zájemců o tuto službu větší - v lednu 2007 se přišlo poradit pět občanů a v únoru osm - ve všech případech šlo o reklamace zboží - obuvi, telefonu, hraček či dek.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Správní odbor informuje občany

Matrika
V lednu 2007 se narodilo  v Mělníku 58 dětí, zemřelo v matričním obvodě Mělník 41 občanů. Manželé Karel a Marie Duhovi oslavili kamennou svatbu - prožili spolu 65 let. Bylo nabráno 42 žádostí o vydání osvědčení o státním občanství dětí do 15 let a 38 žádostí o  výpis z rejstříku trestů.Vidimace a legalizace bylo provedeno 398. Stále narůstá sepisování zápisů o určení otcovství souhlasným prohlášením rodičů, které se sepisuje, když rodiče neuzavřeli manželství. Tento zápis lze sepsat již před narozením dítěte a tím se usnadní vyhotovení rodného listu po narození dítěte. Na správních poplatcích za měsíc leden bylo vybráno na matrice cca 30 000 Kč.  

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7