https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Strážníci byli oceněni za záchranu lidských životů

Ve čtvrtek 19.února se konala v obřadní síni mělnické radnice malá slavnost, při níž udělil starosta města Mělníka pamětní medaile městské policie strážníkům, kteří ve službě zachránili lidské životy. Čestné uznání převzala za osobní statečnost při záchraně lidského života Markéta Štosová.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Strážníci ve svých úsecích řeší krádeže, rvačky i opilce

Městská policie Mělník i v roce 2014 pokračovala ve snaze být co nejvíce v přímém kontaktu s občany. Rozdělení města do již všeobecně známých úseků zůstalo stejné, bez potřeby dalšího členění. Pouze městskou část Vehlovice a Chloumek pracovně zajišťuje jeden úsekář, a to z důvodu reorganizace městské policie v souvislosti s vytvořením dopravně preventivní skupiny. Dlouhodobý plán služeb i denní hodinový rozpis směny je nastaven tak, aby pěší i motorizované hlídky operovaly v lokalitách zvýšeného nápadu trestné činnosti, ale zároveň preventivně působily v celém katastru. Zde se hlídky pohybují denně, strážník ve svém úseku průměrně dvakrát týdně. Účelem je zejména být přímo na ulici, působit preventivně a zároveň dohlížet na dodržování veřejného pořádku a dopravního režimu. Spolupráce se psovodem PČR se v průběhu roku osvědčila. Z obou stran byla hodnocena velmi kladně. Strážníci vítali zejména posílení pátečních a sobotních nočních směn, kdy je v centru města pravidelně velmi rušno. Hlídky směřované do okrajových částí jsou účinné zejména při ochraně majetku. Že i v poměrně klidných lokalitách může být nečekaně rušno  a  v té chvíli je spolupráce oceněna, dokazuje případ, kdy pachatelé vnikli do areálu  loděnic,  připravené vozidlo naložili osvětlením demontovaným ze stropů hal. Zákrok pouze dvoučlenné hlídky v tak rozlehlém areálu by byl jednoznačně riskantní s nejistým výsledkem. Jindy se rodinná oslava v restauraci změnila ve rvačku více jak deseti podnapilých osob. Agresivitu opilců zvládly až tři vyslané hlídky. Zákrok si vyžádal lékařské ošetření jednoho ze zasahujících strážníků. Ani v dopoledních hodinách a na frekventovaných místech není zcela bezpečno, což dokazuje krádež kovového oplocení přímo v prostoru NsP Mělník.  Hlídka MP pachatele zadržela. Navíc se jednalo o osoby v celostátním pátrání.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Pomóóóc, kyberšikana – sdílej to!!!

4.3. 2015 od 9.00 hodin proběhne vyhlášení vítězů akce preventivní skupiny Městské policie Mělník Pomóóóc, kyberšikana – sdílej to!!! Jedná se o téma, kde preventisté MP chtějí prostřednictvím besed dětem přiblížit nástrahy internetu a kyberprostoru. Žáci 2.stupně ZŠ a gymnázia odevzdali do konce února svá soutěžní videa a ve výše uvedeném termínu budou v Masarykově kulturním domě oceněni. O vítězi rozhodne nezávislá porota z řad zástupců městské a státní policie, zaměstnanců MÚ a odborníků. Volný program mezi soutěžními snímky zajistí žáci škol, kteří se soutěže účastní, a všichni jejich spolužáci je podpoří v hledišti. Ceny pro soutěžící jsou velice zajímavé – tablety, fotoaparáty a paměťová zařízení, atd. Tímto bychom rádi poděkovali sponzorům, kteří darovali peněžní nebo věcné ceny pro tuto akci.

Sponzoři: Dětský obchod slůně, Středočeské vodárny, a.s., Petr Maštálko, půjčovna nářadí, TEREOS TTD, a.s., Vitana a.s., Naitech – Vladimír Nývlt, JUNKER, Ing. Jan Barták

Za preventivní skupinu MP Mělník

Radka Havelková, DiS., strm. Martin Moták, por. Petr Limprecht

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vyhlášeno I. kolo příjmu žádostí o dotace z Fondu regenerace MPZ Mělník

Rada Fondu regenerace MPZ Mělník vyhlašuje první kolo příjmu žádostí o finanční příspěvky z Fondu regenerace MPZ Mělník.

  • I. kolo příjmu žádostí o dotace probíhá od 16. 2. – 23. 3. 2015

Žádosti na předepsaném formuláři přijímá správce Fondu: Mgr. Markéta Fošumová, tel: 315 635 342, e-mail: m.fosumova@melnik.cz, kancelář č. 218, budova MÚ Mělník, čp. 51 (bývalý Okresní úřad).

Letos byla do fondu schválena částka 600 000 Kč.

Zájemci o dotace naleznou všechny potřebné informace včetně formuláře k žádosti o dotaci na webové stránce města Mělník: http://www.melnik.cz/kultura-skolstvi-pamatky/pamatkova-pece/fond-regenerace-mpz-melnik/fond-regenerace-mpz-melnik.html, popřípadě je získají od správce Fondu Mgr. Markéty Fošumové, Ph.D.

 

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

V Mělníku bude F.A.Brabec natáčet vánoční díl Kameňáku

Ve dnech 12. – 18.2.2015 se mělnické náměstí Míru vrátí do období adventu, neboť filmaři zde pro natáčení vánočního dílu Kameňáku postaví vánoční trhy, chybět nebude ani vánoční strom a výzdoba domů. Pokud nenapadne přírodní sníh, bude vyroben umělý. 12. – 14.2. se bude natáčet ve dne. 15. – 16.2. filmaři na náměstí postaví skokanský můstek a 17. – 18.2. proběhne noční natáčení. Ve filmu se objeví i interiéry mělnické radnice – zde se budou filmaři pohybovat  4. a 6.března.

Mgr.Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Školné v předškolním zařízení si můžete odepsat z daní za rok 2014

Se zákonem o dětských skupinách č. 247/2014 Sb. vzešla změna i zákona o daních z příjmů.

Rodiče si budou moci uplatnit novou slevu na dani ve výši nákladů vynaložených na umístění dítěte v mateřské škole nebo v jiném zařízení péče o děti předškolního věku. Sleva na dani bude poskytnuta ve výši prokazatelně vynaložených výdajů, maximálně však do 8 500 Kč na jedno dítě. Výši výdajů bude potvrzovat provozovatel zařízení předškolního vzdělávání.

Bc. Monika Nová, DiS.
vedoucí oddělení školství

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Činnost městské policie za rok 2014

   Činnost MP je z obecního pohledu zákona pojata jako činnost veřejně prospěšná. Prostřednictvím MP město zajišťuje klid a pořádek na svém teritoriu vymezeném konkrétním katastrálním území. Věcná působnost MP vyplývající ze zákona o obecní policii je dána prioritním úkolem – zabezpečováním místních záležitostí veřejného pořádku a je zaměřena především do oblasti přestupků, která je převažující částí služební činnosti strážníků. Zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku je dáno zejména dohledem strážníků na dodržování obecně závazných právních předpisů o ochraně veřejného pořádku, dohledem na dodržování pravidel občanského soužití, dále strážníci přispívají k ochraně bezpečnosti osob a majetku, odhalují přestupky a jiné správní delikty a v rozsahu stanoveném zákonem  též ukládají a vybírají v blokovém řízení pokuty za přestupky. V poslední řadě upozorňují fyzické a právnické osoby na porušování obecně závazných právních předpisů a činí opatření k nápravě.   

   Výše uvedenou činnost v Mělníku zajišťuje šestnáct plně kvalifikovaných strážníků a pět operátorek. Tito zaměstnanci musí být rozděleni do čtyř směn, tak aby byl zajištěn nepřetržitý 24hodinový chod organizace, kdy čtyři  strážníci jsou vyčleněni na zajištění  dopravně – preventivní výkon služby, která je stavěna na denní hodiny v pracovní dny. Vedoucími zaměstnanci na úseku řízení MP jsou ředitel, vedoucí vnější služby, vedoucí vnitřního oddělení a vedoucí dopravně-preventivní skupiny, kteří zastupují ředitele MP.

Celá zpráva viz. příloha.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Mělničtí strážníci kladou důraz na preventivní práci

   V září minulého roku posílili tým prevence Městské policie Mělník Radka Havelková DiS. a strm. Martin Moták. Od září do prosince 2014 připravili besedy a akce pro téměř tisíc dětí.

   Šlo o tyto projekty: Představení práce Městské police Mělník a základy sebeobrany na seznamovacích pobytech pro střední školy, Medvídek Šikula, Chováme se dobře k pejskům, Právní vědomí, Vandalismus, Služební průkaz, Vím, kdo mě hlídá, Nenechte si ublížit, Šikana, Kyberšikana.

   Kromě klasických besed tým prevence přednášel na výstavě konané v Regionálním muzeu Mělník – „Stopa, vyřeš zločin“. Tématem byly nástrahy kyberprostoru. Kyberprostor a s ním související kyberšikana byla právě ve výše uvedeném období nejčastěji žádanou problematikou, proto se tým prevence rozhodl toto téma ještě více přiblížit všem žákům druhého stupně základních škol a gymnázia.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Jak odhlásit a přihlásit na úřadě ojeté osobní auto z ČR

Klíčové změny od 1. ledna 2015 v souvislosti s novelou zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích (č. 56/2001 Sb.).

 

Jedna žádost, jedna návštěva, jeden úřad

  1. Změnu provozovatele auta v registru vyřídíte na úřadě, který je místně příslušný z pohledu prodávajícího.
  2. Jako prodávající a kupující podáváte na úřad jen jednu společnou žádost. Formulář je ke stažení na www.mdcr.cz nebo na webech samospráv.
  3. Na úřad můžete přijít společně nebo jen jeden z vás. Nepřítomný však musí zmocnit plnou mocí s úředně ověřeným podpisem toho, kdo na úřad půjde (v případě podání žádosti elektronickou formou stačí ověřený elektronický podpis). Ověření je nejsnazší vyřídit na Czechpointu. Další možnost je zmocnit k vyřizování celé věci třetí osobu.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7