https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Městská policie Mělník informuje

13.1.2007,  9:19 hodin                                  

Strážníci řešili krádež v obchodním domě EVA, kde muž z Mělníka odcizil škrabku na spárování za 149Kč. Vyšla ho draho, neboť za svůj přestupek dostal blokovou pokutu 500Kč.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Na co se ptáte na odboru dopravy

 MÝTNÉ A  DÁLNIČNÍ ZNÁMKY

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská police Mělník - Zpráva o činnosti za rok 2006

Pravidelná činnost

Obchůzková činnost

Ve svých úsecích strážníci v roce 2006 zjistili celkem 324 závad. Jednalo se o vraky osobních vozidel, nedostatečné dopravní značení, ničení veřejné zeleně, zakládání černých skládek a v neposlední řadě neoprávněné zábory veřejného prostranství. Vlastním opatřením se podařilo k 31.12.2006 odstranit 231 závad, další jsou předány na příslušné odbory městského úřadu k dalšímu opatření.

Neustále vzrůstající počet přestupků na úseku dopravy vedl ke zřízení tzv. dopravní skupiny, kterou tvoří 3 strážníci. Bylo jim přiděleno staré služební vozidlo Škoda Felicia, které již není vhodné pro samotný výkon a zásahovou službu městské policie.Tito strážníci museli být staženi z přímého výkonu nepřetržité pracovní doby, proto se pozměnila i koncepce v přidělených úsecích. Došlo ke spojení Vehlovic s Chloumkem do jednoho úseku a Podolí s Pivovarem do druhého úseku. Po těchto úpravách za úseky odpovídají tito strážníci :

- úsek č. 1 (střed města) - vstrm. Ladislav Kerpl

- úsek č. 2 (sídliště Střed a přilehlé ulice) - prap. Lubomír Vojteček

- úsek č. 3 (Polabí a přilehlé ulice) - prap. Pavel Uher

- úsek č. 4,5 (Podolí, Pivovar) - prap. Milan Mališ

- úsek č. 6 (Pšovka) - por. Petr Patera

- úsek č. 7 (Mlazice) - prap. Rudolf Fidler

- úsek č. 8 (sídliště Sportovní) - vstrm. Josef Souček

- úsek č. 9 (Slovany, Rousovice) - vstrm. Robert Novák

- úsek č.10 (Blata, Neuberk) - vprap. Petr Limprecht

- úsek č.11,12 (Chloumek, Vehlovice) - vprap. Bohumír Slanař

- dopravní skupina - prap. Milan Doubrava

- vstrm. Jaroslav Stránský

- strm. Helena Hyková

Kamerový dohlížecí systém (MKDS)

Prostřednictvím obsluhy kamerového systému se v roce 2006 podařilo strážníkům zadržet 7 pachatelů krádeže vloupáním do mot. vozidel a pokusu o odcizení mot. vozidla. Nejméně ve 127 případech kamery pomohly předejít a zabránit dokonání trestního činu či závažnějšího přestupku. Bylo zaznamenáno a řešeno nejméně 1825 přestupků na úseku dopravy. V roce 2006 se strážníkům pomocí MKDS podařilo přistihnout při činu 29 osob při vylepování různých plakátů a letáků na místa kde to není povoleno. 3 osoby zaznamenané MKDS byly předány orgánům činným v trestním řízení z podezření na spáchání trestného činu sprejerství a 5 osob přestupkové komisi MÚ Mělník. Ostatní osoby páchající výše uvedené přestupky byly strážníky vyřešeny na místě v blokovém řízení. Prostřednictvím kamer byli zadrženi pachatelé, kteří se dopustili přestupkového jednání v oblasti veřejného pořádku a poškozování veřejně prospěšných zařízení.

V rámci spolupráce s policií ČR došlo k předání jednoho monitoru MKDS na obvodní oddělení PČR.V současné době, kdy veškeré složky policie ČR se přestěhovaly do nových prostor v ul. Bezručova a vzhledem k situování budovy, kdy není možný přenos obrazu stávajícím systémem probíhají přípravné práce na přemostění cesty přenosu tak, aby byl tento obnoven a policie mohla kamerový systém opět plně využívat.

Pult centrální ochrany objektů

Městská policie dále zajišťuje pomocí pultu centrální ochrany objektů (PCO) ochranu objektů které jsou ve vlastnictví MÚ Mělník. V roce 2006 byla hlídka městské policie nejméně ve 197 případech vyslána operátorkou k prověření signalizovaného poplachu, či přímo provedení kvalifikovaného zásahu. Pouze v jednom případě se jednalo o poplach způsobený vniknutím do budovy nepovolanou osobou, kterou hlídka okamžitě na místě zadržela a nedošlo tak k žádným škodám na majetku městského úřadu.

Parkovací automaty

Městská policie je od roku 2000 pověřena provozem, údržbou a kontrolní činností parkovacích automatů. V roce 2006 jich obhospodařovala celkem osm, umístěných na nám. Míru, nám. Karla IV., v ul. Fibichova a v ul. 28. října a v ul. Nová.

Zajišťování kulturních a sportovních akcí

Další naprosto samozřejmou činností městské policie je zajišťování kulturních, sportovních, propagačních a dalších akcí. V roce 2006 jich jen v centru města proběhlo nejméně 65.

Blokové čištění

Společnou akcí městské policie a technických služeb je blokové čištění města. V roce 2006 toto čištění proběhlo ve dnech 10.4. – 28.4.. Přes maximální snahu a úsilí strážníků muselo být však přikročeno k odtažení 36 vozidel.

Schránky důvěry

Schránky důvěry jsou městskou policií vybírány 1x v týdnu a podněty řešeny neprodleně samotnou městskou policií nebo postoupeny kompetentním odborům městského úřadu, či PČR k dalšímu opatření. V roce 2006 bylo v těchto schránkách vyzvednuto 29 podnětů týkajících se veřejného pořádku, veřejné zeleně, dopravního značení ve městě a práce s mládeží, dále 57 občanských průkazů, 183 různých osobních dokladů a desítky klíčů.

Spolupráce s Policií ČR

Samozřejmostí je spolupráce městské policie a policie ČR. Městská policie v roce 2006 zadržela 91 pachatelů trestné činnosti přímo na místě činu. Jedná se o pachatele krádeží vloupání do motorových vozidel, krádeží vloupáním do objektů a násilných trestných činů. Dále bylo na policii ČR předáno 21 osob podezřelých ze spáchání trestné činnosti.

Spolupráce s odborem dopravy

Na Odbor dopravy MÚ Mělník bylo v prvním pololetí roku 2006 předáno městskou policií celkem 5 přestupků, které hlídka MP nemohla vyřešit ve své působnosti. Od 1. 7., kdy začal platit nový silniční zákon, městská policie postoupila dle příslušnosti na Odbory dopravy v celé ČR celkem 182 přestupků spáchaných na území města Mělníka k dalšímu dořešení.

Prevence kriminality

Nenechte si ublížit

Tento projekt speciálně zaměřený na děvčata ve věku od 14 do 18 let velmi názorně ukazuje, jak se dívky mohou bránit případným násilnickým útokům. V roce 2006 bylo městskou policií provedeno 10 těchto besed.

Bezpečné stáří

Starší občané města se často stávají snadným terčem různých závadových osob. Proto MP zpracovala projekt „bezpečné stáří“.Při návštěvách seniorů v místě bydliště jsou těmto občanům nabízeny praktické informace z oblasti prevence kriminality a také, jak se při obraně života, zdraví či majetku nedopustit chyb, nebo dokonce nezákonných činů. Starším občanům je městskou policií zdarma provedena montáž bezpečnostního řetízku na dveře.

V měsíci prosinci městská policie provedla také besedu v domově důchodců Ludmila v ul. Fügnerova.

Děti hodnotí pejskaře

V tomto projektu se hlavně jednalo o působení dětí, kdy za přítomnosti strážníků přímo v terénu hodnotily chování tzv. pejskařů. Majitele psů děti hodnotily pomocí namalovaných obrázků s kladným nebo negativním motivem. Zde městská policie spolupracovala s žáky 4.tříd ZŠ J. Matiegky. Akce se zúčastnilo celkem 50 dětí, které rozdaly cca 250 obrázků.

Besedy na školách

V roce 2006 městská policie připravila besedy ve všech mělnických ZŠ. Témata: veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost silničního provozu, práce městské policie, prevence kriminality.

Auto není trezor

Městská policie a Policie ČR společně připravují akci Auto není trezor zaměřenou na vykrádání vozidel na parkovištích nákupních center . Obě policie za účasti dětí některé z mělnických škol upozorňují řidiče formou letáků přímo v terénu na to, že ve vozidlech není radno nechávat viditelně cennější věci tak, aby lákaly zloděje.

Cílově zaměřené akce

Dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým

Při kontrolách bylo zkontrolováno nejméně 97 osob při konzumaci alkoholu v různých restauračních zařízeních, kdy bylo podezření, že tyto osoby nedovršily věku 18 let. V 11 případech bylo zjištěno, že obsluha provozovny podala alkohol osobě mladší 18 let. Dne 13.10.2006 byla městskou policií přizvána ke kontrole i Policie ČR a následně za účasti sociální pracovnice MÚ Mělník provedena velká kontrola v místním podniku Enzo.

Kontrola pejskařů

Městská policie se v tomto roce častěji zaměřila na kontrolu dodržování pravidel pro držení psů a hlavně pro pohyb psů na veřejném prostranství. Strážníci při těchto kontrolách vycházejí z ustanovení obecně závazné vyhlášky č. 6/2004 o místních poplatcích a obecně závazné vyhlášky č. 9/2004 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě ve městě. V těchto vyhláškách je mimo jiné uvedeno, že majitel musí psa řádně přihlásit na MÚ Mělník a pravidelně platit poplatky, v kterých místech je možno psa venčit pouze na vodítku a na které místa je vstup se psem úplně zakázán. Dále pokud pes znečistí veřejné prostranství, musí toto znečistění majitel psa neprodleně odstranit. V průběhu roku strážníci provedli celkem kontrolu v 257 případech a to přímo při venčení . Ve 34 případech bylo zjištěno, že majitel nedodržel některou ze stanovených podmínek a to nejčastěji ve výše uvedených případech.

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

11.1..2007    15:32 hodin

V Čertovské ulici  opětovně volně  pobíhali psi místní občanky. Vrata vedoucí k domu tohoto muže byla zcela otevřená. V průběhu provádění opatření strážníci viděli, že  psi obtěžují  procházející občany  a také malé  děti. Vše hlídka zadokumentovala fotoaparátem. Poté přišla žena, která psy zavolala jménem a zavolala je do otevřených vrat majitelky psů.Strážníkům  sdělila,  že  je matkou  majitelky psů a že  psi jí chodí pravidelně po ulici naproti. Při uvedeném jednání  strážníci hovořili i přímo s majitelkou psů, která řekla, že o útěku svých  psů ví, ale není si vědoma žádného přestupkového  jednání   či stížností  od spoluobčanů.  V daném  případě, kdy  útěky  psů  jsou takřka pravidelné,  trvají již  řadu měsíců  a mnoho  občanů již  vzneslo na  uvedenou  skutečnost  stížnost, protože  psi   ohrožují procházející  občany a  malé  děti,  již došlo  i k  napadení  ostrahy Českých  přístavů, bude  celá věc  z  důvodu  možné  účinné  a   důrazné  sankce či jiného opatření předána na Odbor správních věcí MÚ Mělník.                                                          

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zápis do 1. tříd základních škol v Mělníku

Ve dnech 6. a 7. února 2007 se bude na mělnických základních školách konat zápis dětí do

1. tříd. Nově budou probíhat i zápisy na Základní škole praktické a Základní škole speciální.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Informace pro občany

Příští týden budou v úterý a ve čtvrtek.(16.a18.1.2007) z technických důvodů uzavřeny pro veřejnost úseky pomoci v hmotné nouzi a pomoci osobám zdravotně znevýhodněným na Odboru sociálních věcí a zdravotnictví MÚ Mělník.

Mgr.Helena Vavřinová
tisková mluvčí MÚ Mělník
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Město pokračuje ve tvorbě regulačních plánů

Regulační plán podrobně vymezuje na každém pozemku a parcele závazné regulativy pro jeho využití – z něj se dozvíme, zda je pozemek zastavitelný, jaký druh stavby tam může být, v jaké vzdálenosti od hranice se na pozemku může stavět, někdy se stanovuje i tvar střechy, orientace hřebenu apod. Schváleným regulačním plánem se musí všichni řídit.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Město začne pracovat na cyklostezce

Město Mělník dostalo koncem minulého roku dotaci od krajského úřadu ve výši 350 000Kč na pořízení dokumentace pro územní řízení na vybudování cyklostezky po pravé straně Labe. Půjde zhruba o tříkilometrový úsek od starého mělnického mostu až za budovu cukrovaru, kde se stezka napojí na stávající cestu podél Labe. Náklady na pořízení dokumentace budou vysoké, celkem cca půl milionu, neboť jde o vybudování stezky v zátopovém území. Jde ale o atraktivní prostředí pro cyklisty a o napojení stezky na trasu směrem k Brandýsu. Po levé straně Labe se chystají na budování stezky Horní Počáply, Dolní Beřkovice a Hořín.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie má pro své strážníky diktafony

Strážníci se při své práci stále častěji potýkají s hulvátským chováním ze strany některých občanů. „Lidé strážníkům při výkonu jejich služby  někdy sprostě nadávají a pak při dalším šetření říkají, že si na nic nepamatují a že žádné neslušné výrazy nepoužili. Jindy řeknou, že naopak strážník byl neslušný. Tak jsme zakoupili diktafony, které spolehlivě zaznamenají, jak byl ten který případ skutečně řešen, „ řekl ředitel Městské policie Mělník Svatopluk Zachoval. První dobré zkušenosti má již s diktafonem hlídka, která má na starosti řešení dopravních přestupků ve městě. Jakmile je rozčilený řidič upozorněn, že další jednání bude nahráváno, okamžitě přehodnotí své vystupování i slovník.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7