https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Městská policie Mělník informuje

25.11.2006, 3:40 hodin

Hlídka MP spatřila na Chloumku na křižovatce  ul.  Kokořínská  a  Lesní  hořící osobní  automobil Škoda  105. Neprodleně byli přivoláni hasiči  a věc  byla také předána na OŘ PČR Mělník. Do příjezdu vozidel HZS  a OO  PČR  hlídka MP z důvodu bezpečnosti a plynulosti  silničního provozu odklonila provoz, jelikož hrozilo, že dojde k explozi vozidla. Hlídka MP šetřením  na místě získala od projíždějícího řidiče taxislužby informace o pohybu  neznámého opilého muže ve směru Kokořín -Vysoká.  Jelikož se mohlo jednat o řidiče tohoto vozidla,  byl tento poznatek předán na  OO PČR Mělník. V 03:55 hodin se na  místo dostavil výjezd HZS Mělník současně s hlídkou OO PČR. Hlídka  PČR následně na základě informací o   podezřelé osobě, tuto zadržela v udaném  směru pohybu  a přepravila k dalšímu šetření na OO  PČR Mělník. V 05:57 hodin se na místo dostavila hlídka dopravních nehod DI PČR Mělník  a věc  si převzala  k řešení.  Hlídka MP  nadále na  místě usměrňovala provoz vozidel až  do 06:50 hodin, kdy došlo k  odtažení vozidla. Poté hlídka MP spolu s  hlídkou  

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

CENY MĚSTA MĚLNÍKA 2006

K správné vánoční náladě patří i vánoční trhy. A když jsou vánoční, pak by k nim měl patřit i kvalitní kulturní program. Ten náš, stejně jako celé vánoční trhy, bude laděn v historickém a lidovém duchu. Slavnostní zahájení trhů proběhne v pondělí 11. prosince od 15:00 hodin za přítomnosti čelných představitelů města. Na ně naváže vystoupení Litoměřického žesťového kvinteta. Seznámí nás s hudbou od baroka po swing a koledy. Každý den vánočních trhů přinese nějakou akci či překvapení. Vlastně takový malý kulturní vánoční dárek pro každého příchozího. Ve spolupráci s Regionálním muzeem Mělník se v úterý 12.12. přímo v muzeu od 13:00 do 16:00 mohou návštěvníci seznámit s ukázkami práce s kynutým těstem, šitou krajkou a textilními panenkami. Řemeslné techniky předvádějí členky Klubu lidové tvorby Praha. S podobným programem se pak setkáte den co den. Ostatně, podívejte se na následující přehled.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vánoční trhy aneb adventní setkání

Předcházející pořádání tzv.vánočních trhů bylo terčem oprávněné kritiky a projevů nespokojenosti s uspořádáním, sortimentem apod. Nenašel se snad jediný hlas, který s provedením souhlasil, ba právě naopak. Než tuto přehlídku pouťového zboží vyloženého ve stáncích různého a vesměs nevhodného provedení, tak raději nic!

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

Technické služby jsou na zimu připraveny

Mezi nejdůležitější činnosti TS patří zimní údržba komunikací, protože pokud by nebyla provedena včas a kvalitně, je ohrožena bezpečnost chodců a motoristů a samozřejmě sjízdnost a schůdnost komunikací ve městě.

 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Základní informace pro pěstitele révy vinné a výrobce vína

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, dále jen ÚKZÚZ  vede Registr vinic, který je stanoven zákonem 321/2004 Sb. Registr obsahuje data o vinicích, pěstitelích révy vinné a producentech vína. Veškeré změny ve výše uvedených datech je  nutné oznámit na ÚKZÚZ do 30. dnů, ode dne jejich vzniku.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Přijďte se poradit s inspektory České obchodní inspekce!

Ve středu 6.12. od 13:00 do 16:00 hodin můžete přijít na Živnostenský odbor MÚ Mělník, kde budou k dispozici inspektoři České obchodní inspekce.  Inspektoři jsou na Mělníku vždy první středu v měsíci. V 90% případů se řeší reklamace výrobků – nejčastěji obuv či stavební práce – např. střecha.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vydejme se správnou cestou

Vydejme se správnou cestou,   tak se jmenuje kurz, který uspořádal Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MÚ Mělník pro dívky ze sociálně  znevýhodněného prostředí. Kurz probíhal v zasedací místnosti městského úřadu v říjnu a listopadu 2006. Uskutečnila se čtyři setkání, kterých se zúčastnilo 18 dívek ve věku 13-15 let ze Základní školy speciální a ZŠ praktické v Mělníku.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zákon o sociálních službách 3

Zákon o sociálních službách přináší velkou změnu jejich poskytovatelům – budou potřebovat tzv. oprávnění k poskytování sociálních služeb.

Sociální služby budou poskytovat právnické a fyzické osoby, obce, kraje a ministerstvo. Všichni poskytovatelé si budou rovni, v rozdělování peněz by měla rozhodovat kvalita a potřebnost služby, nikoli zda zařízení zřizuje obec nebo občanské sdružení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Nový zákon mění způsob hrazení služeb v Domově Ludmila Mělník

Od 1.1.2007 vchází v platnost nový zákon č.108/2006 Sb. o sociálních službách, kterým se úplně mění systém poskytování sociálních službách v ČR. Zákon se dotkne fungování Centra seniorů Mělník, pod který spadá i Domov Ludmila, Penzion a terénní pečovatelská služba.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7