https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Správní odbor informuje

Cestovní doklady
V září tohoto roku bylo zažádáno celkem o 100 cestovních pasů.

Občanské průkazy
V zákoně o občanských průkazech, dále jen OP, jsou od 1.9.2006 dvě nové změny.

Matrika
Do konce září letošního roku se v Mělníku narodilo 388 dětí, zemřelo 319 osob  a bylo uzavřeno 93 manželství, z toho 7 církevních.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Čtvrtek 19.10.2006 , 9:16 hodin
Na linku 156 oznámil mělnický občan, že na sídlišti Sportovní otevřel muž drátem osobní motorové vozidlo a nyní nemůže nastartovat.

Čtvrtek 19.10.2006 , 13:00 hodin
Strážníci vyjeli do KAUFLANDu, kde se muž z Běloruska pokusil odcizit zboží v celkové hodnotě 3.141,80 Kč.

Pátek 20.10.2006, 0:26 hodin

Z důvodu oslav stužkování maturitních ročníků středních škol operační MP kamerovým systémem monitorovala zvýšený pohyb studentů v centru města a přilehlém okolí. Jedna ze skupinek na nám. Míru před provozovnou Díra začala rozhazovat časopisy ze stojanu před prodejnou trafiky a dělala nepořádek.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Oznámení – zájezd pro seniory

Městský úřad Mělník, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví pořádá dne 1.12.2006 zájezd pro seniory, kteří mají nižší příjem a trvalé bydliště na Mělníku. 

Program zájezdu : Polabské vánoční trhy – Mikulášské trhy

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zákon o sociálních službách - Příspěvek na péči

Příspěvek na péči se poskytuje osobám závislým na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci.

Nárok na příspěvek vzniká od 1 roku a rozhoduje o něm obecní úřad obce s rozšířenou působností – v našem případě Městský úřad Mělník. Osoba se považuje za závislou na pomoci jiné fyzické osoby ve stupních I. – IV. Stanovení stupně závislosti se hodnotí schopností zvládat úkony stanovené zákonem. Nárok na příspěvek vzniká splněním podmínek daných zákonem a je nutné na příspěvek na péči (vyjma občanů, kterým bylo přiznáno do 31.12.2006 zvýšení důchodu pro bezmocnost, ti příspěvek obdrží automaticky) podat žádost na Odboru sociálních věcí zdravotnictví Městského úřadu v Mělníku. Žádost bude posouzena, bude provedeno sociální šetření u žadatele a posudková komise úřadu práce v Mělníku provede posouzení zdravotního stavu žadatele. Na základě těchto získaných skutečností bude příspěvek na péči přiznán. Příspěvek na péči bude poskytován měsíčně, po dobu jeho nároku a jeho využívání bude kontrolováno. Občan je povinen oznámit na odboru sociálních věcí a zdravotnictví do 15 dnů ode dne přiznání příspěvku, kdo mu poskytuje pomoc.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Prodej pozemků a bytových domů

Město prodá další pozemky na Barabě

Mělničtí zastupitelé schválili prodej části pozemků v lokalitě Baraba Českému rybářskému svazu ( celkem 6 ha). Město zde vlastní 42ha pozemků, které koupilo v dražbě v roce 1999. Na svém posledním zasedání zastupitelé 10.10. schválili záměr prodeje zbývajících parcel v této lokalitě vyjma dobývacího prostoru.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka Rumburské ulice

Z důvodu výměny přejezdové konstrukce železničního přejezdu a zřízení příčného odvodnění komunikace ul. Rumburská bude probíhat dne 29.10. 20006 od 7:00 hod. do 30.10.2006 do 22:00 hod. úplná uzavírka místní komunikace ul. Rumburská.

Uzavřený úsek bude pouze v místě železničního přejezdu. Pro řidiče to znamená, že nebude možnost použít tuto komunikaci k sjezdu na silnici I/9.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Pátek 13.10.2006, 17:20 - Hloupý vtip

 Na linku  156 zavolal  muž, který oznámil, že upadl na chodníku, má infarkt a žádá o  pomoc. Sdělil, že jde ul. Pražskou směrem do  města. Hlídka  MP v  dané lokalitě  nikoho nezastihla a jeho mobilní byl telefon  vypnut,  nebylo možno  se s ním  spojit. V  17:25 hodin  opět  volal  s otázkou, kde  strážníci jsou, že se nachází u živnostenské provozovny U  Ještěra. Mobilní telefon opět vypnutý.  V 17:30  hodin hlídka MP na  místě  hovořila s 33letým mužem z Mělníka, který se strážníky takto hloupě žertoval. Muž  byl  upozorněn  na  zneužití  linky  

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Skoro znásilněný muž
Na linku 156 nahlásil muž, že se nachází na vlakovém nádraží v ul. Nádražní, kde se ho pokouší znásilnit žena, která mu již roztrhala košili. Na místě strážníkům 35letý muž z Byšic sdělil, že se nepohodl se svou známou, která mu poté roztrhala košili a řekla mu, že si roztrhá tričko a svede na něj, že ji chtěl znásilnit. Na místě se nacházela celá skupina dalších osob a při příjezdu hlídky MP již k žádnému protiprávnímu jednání nedocházelo. Jak bylo dále zjištěno, tak konfliktu předcházelo společné popíjení alkoholu v restauračním zařízení. Celou věc si převzala hlídka OO P ČR a po zjištění skutečného stavu věci se

Město - z radnice 14 komentáře | » číst dál

Zákon o sociálních službách

Od 1.1.2007 nabývá účinnosti Zákon o sociálních službách.

Základní cíl zákona je zajistit lidem v nepříznivé sociální situaci pomoc a podporu prostřednictvím sociálních služeb a stanovit pravidla pro jejich poskytování. Lidé budou moci volit z nabídky sociálních služeb, která jim umožní žít v jejich přirozeném prostředí.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7