https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Omezení provozu úřadu v pátek 23.ledna

Provoz Městského úřadu Mělník v budově čp.51 ( bývalý okresní úřad) na náměstí Míru bude v pátek 23.1.2015  od 10:00 hodin až do konce pracovní doby omezen, a to z důvodu přerušení dodávky elektrické energie kvůli rekonstrukci hlavního přívodu elektřiny. Děkujeme za pochopení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Ptačí park

Město Mělník podalo loni na podzim žádost do Operačního programu životní prostředí spravovaného Ministerstvem životního prostředí na projekt „Opatření ke zvýšení ekologické stability v nadregionálním biokoridoru č. K10 Stříbrný roh - Polabský luh“. Žádost úspěšně prošla procesem administrace a projekt byl doporučen k podpoře.

Pod tím poněkud krkolomným názvem se skrývá soubor opatření, jejichž cílem je ve dvou na sebe navazujících etapách vytvoření tzv. „ptačího a povodňového parku“ na pravém břehu Labe v prostoru mezi čističkou odpadních vod a teplovodem. V rámci projektu dojde k pokácení a výchovným řezům 12 dřevin v řešené lokalitě, které byly odborníky v průběhu dendrologického průzkumu vybrány k zásahu. Cílem projektu je v první etapě výsadbou nových stromů a dalších křovin podpořit přirozený vývoj a vznik lužního lesa, vytvořit příhodné prostředí pro hnízdění ptactva. Součástí záměru je obnova trvalých travních porostů.

V navazující druhé etapě, vytvoření tzv. „povodňového parku“, pak dojde ke zvýšení retenčních schopností údolní nivy (zadržení vody v krajině a zpomalení jejího povrchového odtoku), aby se podpořily životní podmínky v lokalitě žijících druhů obojživelníků (např. chráněná a silně ohrožená kuňka obecná). Realizace se předpokládá do poloviny roku 2015.

Bc.Lukáš Kuda, euromanažer

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Výdej parkovacích karet na rok 2015

Blíží se nový rok 2015 a s tím i možnost zakoupení parkovacích karet na určená místa v centru Mělníka. O vydání parkovací karty může požádat občan s trvalým pobytem nebo vlastník nemovitosti ve vymezené oblasti města, v případě podnikatele je pak určující sídlo nebo provozovna.

Žádosti o vydání parkovacích karet budou přijímány a vyřizovány od 2. ledna 2015 na Odboru dopravních a správních agend Městského úřadu Mělník (případné informace na tel. 315 635 502 p. Brenn). Na dřívější podání žádostí nebude brán zřetel. Samotným podáním žádosti však nevzniká žadateli automaticky právní nárok na vydání parkovací karty, neboť kapacita parkovací míst je omezená.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Důležité informace z MÚ Mělník před koncem roku

Důležité informace ke konci roku:

Jak budou otevřeny pokladny na konci roku
Pokladny MÚ budou  pro veřejnost v letošním roce otevřeny naposledy dne 30.12.2014 do 15.00 hod. Dne 31.12. 2014 budou zavřeny.

Upozornění
Ve středu 31.12. 2014 bude Městský úřad Mělník otevřen pro veřejnost  od 7.00 do 11.30 hodin.

Hřbitov sv.Václava o Vánocích
Od 20.12. 2014 do 23.12.2014 bude hřbitov sv.Václava v Pražské ulici na Mělníku otevřen do 19:00 hodin, na Štědrý den do 20:30 hodin a od 25. 12. do 26.12. do 19.00 hodin.

Svoz komunálního odpadu na Vánoce a  Nový rok
Svoz komunálního odpadu o vánočních svátcích a na Nový rok bude prováděn dle pravidelného harmonogramu, a to i ve dnech pracovního klidu 24. - 26.12.2014 a 1.1.2015.
Sběrné dvory v ulici Řipská, Karolíny Světlé a v Rousovicích budou uzavřeny ve dnech 24. - 26.12.2014 a 1.1.2015. Ve středu 31.12.2014 budou otevřeny od 8:00 do 13:00 hodin. 
Sběrný dvůr Vehlovice bude uzavřen ve dnech 24.12.2014 a 31.12.2014.
Mobilní svoz odpadů na Chloumku proběhne v řádném termínu v sobotu 27.12.2014.

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Pozor! Od pondělí 1.prosince začne platit avizovaná úprava provozu v centru města

Jak už jsme informovali, po dokončení rozsáhlé opravy ulice Kpt. Jaroše, začne od pondělí 1.prosince platit nová úprava provozu v těchto ulicích:  ul. Kpt. Jaroše v úseku od křižovatky s ul. U Sadů po křižovatku s ul. Fibichova, ul. U Sadů v úseku od křižovatky s ul. Kpt. Jaroše po křižovatku s ul. 28. října, ul. Jiráskova, ul. 28. října v úseku od křižovatky s ul. U Sadů po křižovatku s ul. Fibichova, ul. Fibichova v úseku od křižovatky s ul. 28. října po křižovatku s ul. Kpt. Jaroše a prostor křižovatky ul. Kpt. Jaroše, Vodárenská, Fibichova. V přílohách je k dispozici grafické znázornění.

Město - z radnice 37 komentáře | » číst dál

Uzavírka – železniční přejezd v ul.Blatecká

Od  6.12.2014 od 08.00 hod do 8.12.2014  do 18.00 hod bude zcela uzavřena ulice Blatecká v úseku železničního přejezdu pro práce spojené s odstraňováním havarijního stavu reléového domu signalizačního zařízení. Objízdná trasa se stanovuje po sil č. I/9 v k.ú. Mělník, dále po sil. č.  I/16  do obce Skuhrov na silnici č. III/2732 ( ul. Skuhrovská) a dále na silnici č. III/2731 (ul. Řepínská a Vrutická)  obousměrně. Objízdná trasa pro veřejnou hromadnou dopravu -  ul. Kokořínská), poté do ul. Šafaříkova obousměrně.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Nově je možné kácet bez povolení ovocné dřeviny

S účinností nové vyhlášky o ochraně dřevin a jejich kácení se změnily podmínky pro kácení stromů. Vyhláška č. 222/2014 Sb., kterou se mění vyhláška č. 189/2013 Sb., o ochraně dřevin a povolování jejich kácení, je účinná od 1. listopadu. Nově je možné kácet bez povolení ovocné dřeviny i u rekreačních objektů a v zahrádkářských koloniích. Naopak ostatní dřeviny s obvodem kmene větším než 80 centimetrů ve výšce 130 centimetrů musí mít povolení ke kácení.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Máte označený dům číslem popisným? Je to velmi důležité.

Před více než rokem jsme informovali o nutnosti mít své nemovitosti označené čísly popisnými. Bohužel se situace příliš nezlepšila a pracovníci pošty se denně potýkají s problémy při doručování písemností. Budovy nejsou řádně označené, lidé nemají poštovní schránky, ač je to jejich povinnost. Pokud není dům označen číslem popisným, může se stát, že pošta písemnost doručí na špatnou adresu.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Nová kniha o Mělníku

NA MĚLNÍKU

Tak zní název nové publikace, která je dalším dílem do mozaiky knih věnovaným Mělníku. Záměr na její vydání vznikl před více než rokem a na popud starosty města Dr. Mikeše svedl dohromady fotografa Miroslava Páska, kunsthistorika a VŠ pedagoga PhDr. Vladimíra Czumala, a ředitele Státního okresního archivu Mělník Mgr. Dalibora Státníka.

Město - z radnice 4 komentáře | » číst dál | 1 příloha

https://www.traditionrolex.com/7