https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

pozvánka Mělník - výročí 17.listopadu

Zveme vás na slavnostní odhalení pamětní desky k 25. výročí 17. listopadu, které proběhne v pátek 14.listopadu v 16.00 hodin na mělnickém zámku.

MVDr. Ctirad Mikeš
starosta města Mělníka

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Závěr projektu obnovy mělnických varhan

Po devíti letech se 23. listopadu 2014 završí požehnáním varhan biskupem litoměřickým Mons. Janem Baxantem a koncertem Aleše Bárty Projekt obnovy varhan chrámu sv. Petra a Pavla v Mělníku, jehož nositelem je Mělnický osvětový a okrašlovací spolek. Akce je součástí Dne města Mělníka, které si v letošním roce připomíná 740. výročí od vydání privilegia Přemysla Otakara II.

Nový nástroj má výšku 6832 cm (bez soch – cca 140 cm), šířku 4004 cm (s řezbami 590 cm), obsahuje 5 kusů vzdušnic, 1447 píšťal, největší měří 495 cm, nejmenší 20 mm; 25 rejstříků, dva manuály a pedál, mechanickou tónovou a rejstříkovou trakturu. Vzduch do varhan dodává soustava tří klínových měchů s motorem (i s možností obsluhovat ji pomocí šlapání) umístěná v místnosti románské věže vedle hudebního kůru.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Památka zesnulých

   Městská policie tak jako každý rok provádí opatření k zajištění veřejného pořádku na městských veřejných hřbitovech v souvislosti s důstojným průběhem uctění Památky zesnulých. Strážníci městské policie již deset dní před vlastními „dušičkami“ kontrolují a monitorují hřbitovy ve městě, aby byl zajištěn jejich bezproblémový průběh. 

   Služba městské policie bude posílena na víkend 1. a 2. listopadu, kdy na největším městském hřbitově v ul. Pražská budou v denních hodinách na veřejný pořádek dohlížet nepřetržitě dva strážníci. Další hřbitovy budou opakovaně kontrolovány druhou hlídkou. Strážníci se zaměří i na blízké okolí hřbitovů, hlavně na kontrolu parkujících vozidel jako prevenci proti vloupání nebo jejich poškození. Pod dohledem budou hřbitovy i v nočních hodinách.

   V případě potřeby mohou občané oznámit své poznatky či podněty nepřetržitě na služebnu městské policie: Městská policie Mělník, Husova 32, tel. 315 635 129, tísňové volání 156, e-mail: mestskapolicie@melnik.cz.    

   V souvislosti s uctěním Památky zesnulých bude upraveno otevření hřbitova v ul. Pražská takto – od 28.10. do 1.11. od 8:00 do 19:00 hodin a 2.11. od 8:00 do 20:30 hodin.

Ladislav Hošmánek
ředitel Městské policie Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie informuje - Senioři, buďte opatrní

V poslední době došlo v Mělníku k několika případům krádeží u starších lidí, hlavně v oblasti Mlazic v dopoledních hodinách. Je třeba dbát zvýšené opatrnosti, zvláště pokud se někdo chce pod nějakou záminkou dostat do vašeho domu či bytu. U lidí nabízejících různé produkty je lepší si ověřit jejich totožnost – s využitím telefonní  linky městské policie 156.

Pokud vidíte ve svém okolí podezřelé osoby, opět můžete volat na linku Městské policie Mělník 156 nebo Policie ČR – linka 158.

Městská policie společně s Policií ČR okamžitě přijaly následující opatření  - posílí v denních i nočních hodinách své hlídky a oblast bude monitorovat pomocí kamerového systému.

Ladislav Hošmánek, ředitel Městské policie Mělník

 

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka ul. Kokořínská – železniční přejezd

Od 21.10.2014 od 07.00 hodin do 23.10.2014  do 18.00 hodin bude zcela uzavřen železniční přejezd v ulici Kokořínská pro zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při jeho opravě. Objízdná trasa pro autobusovou dopravu se stanovuje ve směru na obec Střemy ze sil.č. I/9 ( ul.  Kokořínská )  vpravo do ulice Blatecká, dále do ul. Šafaříkova  na sil. č. II/273  (ul. Kokořínská)  obousměrně. Objízdná trasa pro nákladní dopravu se stanovuje po sil č. I/9 v k.ú. Mělník, dále po sil. č.  I/16  na obec Mělnické Vtelno přes obec Byšice, dále po sil. č. II/274  na obec Chorušice a dále  na sil. č. II/273 do obce Střemy obousměrně.

 

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Den bezpečí a pořádku – V. ročník

   Ve čtvrtek 4. 9. 2014 proběhl v mělnickém parku Na Podolí V. ročník akce Den bezpečí a pořádku. Jednalo se o prezentaci práce profesionálů z řad strážníků, policistů, hasičů, záchranářů a dalších složek zastoupených v programu.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

V ulici Kpt.Jaroše se pokračuje dle harmonogramu

Od 1. 7. je až do konce listopadu zcela uzavřena ulice Kpt. Jaroše, kde město provádí kompletní rekonstrukci komunikace i chodníků.

V prvním týdnu rekonstrukce byl odtěžen veškerý materiál (asfalt, dlažební kostky a obrubníky) v úseku od křižovatky ulice Kpt. Jaroše s ulicí Fibichova až ke křižovatce s ulicí Havlíčkova. Zůstal zde pouze rostlý terén, na němž budou založeny jednotlivé vrstvy nové komunikace.

Následovalo provedení zátěžových zkoušek pláně (tzn. rostlého terénu pod budoucí komunikací), při nichž se zjistilo, že pláň nevykazuje projektantem požadovanou únosnost a navíc je na několika místech zvodnělá. Příčinou zvodnění jsou dešťové svody v chodníku, které nebyly svedeny do dešťové kanalizace, ale ústily přímo pod vozovku. Voda tak znehodnocovala podloží. Zvodněné úseky bylo třeba sanovat, dešťové svody v chodníku opravit a svést do dešťové kanalizace. V ulici se dále postupně provádí revize veškerých dešťových svodů z nemovitostí, proběhla oprava splaškové kanalizace a kanalizačních šachet.

Projektant navrhl nové složené konstrukčních vrstev tak, aby silnice měla odpovídající únosnost.

Při odtěžení původních vrstev vozovky do ulice Kpt.Jaroše nastoupili na týden  archeologové, kteří zde našli několik menších předmětů z raného novověku.

V části ulice, která ještě spadá do historického centra města, se již pokládá chodník z žulových kostek. Další část chodníku směrem z centra již bude z asfaltu.  Co se týče vlastní komunikace, je již připravováno štěrkové lože. Postupně se kácejí katalpy, které budou nahrazeny novou výsadbou.

Veškeré práce probíhají dle časového harmonogramu, ale vzhledem k náročnosti celé akce musí prováděcí firma pracovat i o víkendech, za což se místním obyvatelům moc omlouváme.

 

Mgr. Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník

 

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Na Blatech se buduje kanalizace a rekonstruuje vodovod

Středočeské vodárny a kanalizace se od 18. srpna pustily do rekonstrukce vodovodu, který pochází ze 30. let minulého století, a do budování kanalizace v městské čtvrti Blata.

Začalo se v ulicích Máchova a Nebeského – tyto ulice by měly být dle harmonogramu dokončeny do konce listopadu letošního roku.

Přes zimu budou práce přerušeny a stavba bude pokračovat na jaře a v létě v ulicích Světická, Mšenská a Požární.

V návrhu rozpočtu města Mělníka na rok 2015 se počítá s částkou 13 milionů korun na povrchy výše zmíněných komunikací.

 

V souvislosti s těmito pracemi dojde k úplné uzavírce místních komunikací v těchto termínech:

I. etapa - ul. Máchova v termínu od 18.8.2014 do 30.9.2014

II. etapa - ul. Nebeského v termínu od 22.9.2014 do 16.11.2014

III. etapa - ul. Hleďsebská v úseku od křižovatky s ul. Konečná po křižovatku s ul. Máchova v termínu od 3.11.2014 do 30.11.2014

Objížďka povede po místních  komunikacích ul. Konečná, Světická,  dále do  ul. Šafaříkova jednosměrně  ve směru k ul. Kokořínská a dále po silnici č. II/273 (ul. Kokořínská).

 

Mgr.Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zbourat, rekonstruovat, nebo ponechat?

Město Mělník již řadu měsíců připravuje soutěžní podmínky pro vyhlášení ideové urbanistické soutěže revitalizace náměstí Karla IV.

Soutěžní podmínky bude schvalovat zastupitelstvo města ( dále ZM) na svém jednání 1.9.2014. ZM již 23.6. schválilo členy hodnotící poroty, jimiž jsou zejména nezávislí odborníci delegovaní komorou architektů, ale rovněž zástupci samosprávy města a veřejnosti.

Soutěžní podmínky jsou konzultovány s členy poroty a s komorou architektů.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7