https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Úplná uzavírka ulice Nádražní

Ve dnech 1. 6. 2014 až 15. 6. 2014 dojde v Mělníku ke ztížení již takto složitého projetí města automobilovou dopravou. Důvodem je úplná uzávěra jedné z páteřních komunikací našeho města, a to ul. Nádražní v prostoru vlakového nádraží.

Město - z radnice 11 komentáře | » číst dál

Život města zpestří piano v podloubí

Nechceme jen snít, ale některé sny i žít. A proto jsme se rozhodli zpestřit život v Mělníku umístěním piana do podloubí radnice. Nástroj je denně k dispozici náhodným kolemjdoucím hráčům, tedy komukoli, kdo umí aspoň trochu zahrát. Piano značky Hofmann & Czerny dlouhá léta netknutě stálo v přízemí domu v Mělníku-Chloumku a nyní, jak věříme, zpříjemní atmosféru našeho města. Hrát na něj bude možné denně od 7 do 20 hodin. Poprvé bude k dispozici na Vinné noci 26.dubna.  Ladění bude sponzorsky dle potřeby zajišťovat pan Zdeněk Dudka. Děkujeme tímto i všem ostatním, kteří nám v této věci pomáhají, včetně strážníků Městské policie Mělník, kteří se postarají o bezpečí nástroje. Inspirovali jsme se projektem pražského kavárníka Ondřeje Kobzy Piana na ulici. K projektu se hlásíme a děkujeme jeho týmu za sdělené zkušenosti.

Slavnostní uvedení piana v podloubí proběhne v sobotu 26. 4. v 17.30. Zajímavé je, že by měla vše zahájit tříletá holčička, která umí jedním prstem pěkně hrát dětské písničky. Pořadatelé sami něco malého připraví, ale nechají při zahájení zahrát především příchozí hráče, protože právě jim je piano určeno. Pro další informace se lze obracet na Ondřeje Tichotu na čísle 605 725 385 nebo 731 553 653 či e-mailem na ondrej.tichota@seznam.cz

Přejeme všem krásné zážitky z hraní.

Ondřej Tichota a přátelé

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Město získalo dotaci na rekonstrukci ulice Kpt.Jaroše

V loňském roce se podařilo ve spolupráci s jednotlivými provozovateli  provést rekonstrukce inženýrských sítí v ulici Kpt. Jaroše. Od 7.4. do 30.5.2014 probíhají práce na II. etapě rekonstrukce plynu – jde o ulice 28. října, Havlíčkova a ul. Jarošova -  v úseku mezi ulicí  Fibichova až po   ul. Havlíčkova. Loni město požádalo o dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy na rekonstrukci této páteřní městské komunikace, jejíž povrch je ve velmi špatném stavu.  Podařilo se a dotaci ve výši 85% z celkových nákladů máme odsouhlasenou. Rada města již schválila zhotovitele celé akce za 13 301 339 Kč – sdružení uchazečů COLAS – NEUMANN – VOTAVA.  Výběrové řízení musí ještě projít kontrolou Regionálního operačního programu Střední Čechy. Předpokládáme, že práce na komunikaci by mohly být zahájeny v polovině června.

Mgr. Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

V květnu se začne pracovat v ulici Zemědělská

Od 9. května bude uzavřena křižovatka ulici Trojická a Zemědělská, kde se budou překládat inženýrské sítě.  V návaznosti na tuto akci se předpokládá, že od začátku června bude uzavřena ulice Zemědělská od křižovatky s ulicí Kokořínskou až po křižovatku s ulicí Bezovou. Ulice bude kompletně zrekonstruována včetně konstrukčních vrstev vozovky.  Pokud vše půjde dle předpokládaného harmonogramu, práce zde potrvají zhruba do konce srpna. V úseku od křižovatky s ulicí Bezovou po křižovatku s ulicí Chloumeckou, bude stávající   kryt vozovky provizorně zpevněn a opraven. Celková rekonstrukce  tohoto úseku bude realizována po dokončení zde probíhající výstavby rodinných domů. Celou akci za téměř 10 milionů korun hradí ze svého rozpočtu město, zhotovitelem je firma STRABAG.

Mgr. Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Prvňáci vydražili své výrobky za 11 000Kč!

Na konci března se ve třídě 1. B. ZŠ Jungmannovy sady konala dobročinná aukce, jejíž výtěžek získala nadace Debra pro děti s nemocí motýlích křídel.

Prvňáci se na tuto akci dlouho připravovali - malovali, kreslili, lepili a tvořili různé výrobky, s kterými se představili svým rodičům a prarodičům na uspořádané dražbě. Žáčci měli velkou motivaci, protože výtěžek za své vydražené výrobky chtěli věnovat nemocným dětem.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Oznámení o uzavření kostela sv. Petra a Pavla

Z důvodu výstavby varhan a s tím  spojených úprav a oprav v kostele  bude  od  pondělí 28.4.2014 kostel sv. Petra a Pavla v Mělníce  uzavřen a to nejméně  do poloviny října.    Od května  budou  slouženy  nedělní  bohoslužby   v kostele 14 sv. kapucínů /nám Míru, vedle muzea/, a to  od 9.30 hod.  

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zahájení koncertní sezóny v mělnických sakrálních prostorách

Na neděli 27. dubna 2014 od 16 hodin připravil Mělnický pěvecký sbor za podpory MOOS, Proboštství Mělník a MÚ Mělník již tradiční Jarní koncert, který se uskuteční v kostele sv. Petra a Pavla. Bude to jedna z posledních akcí, která proběhne v tomto prostoru před plánovanou uzavírkou. Od května se na několik měsíců uzavře tento mělnický klenot, aby mohly pokračovat restaurátorské práce na klenbě hlavní lodi, budou započaty rekonstrukční práce elektroinstalace a následně instalovány nové varhany. Právě posledně jmenovanou iniciativu má podpořit vystoupení tohoto sborového tělesa za doprovodu komorního souboru Concerto Praha a sólistů Vladimíra Jelena - bas a Vratislava Vlny, sólohobojisty orchestru Národního divadla v Praze. Skladby J. S. Bacha, A. Vivaldiho a Ch. Gounoda určitě potěší všechny posluchače, kteří se rozhodnou strávit příjemné nedělní odpoledne s hudbou mistrů. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na Projekt obnovy varhan kostela sv. Petra a Pavla v Mělníku.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vinná noc bude letos ve sklepení !?

Aneb ochutnávka nejen mladých mělnických vín s mělnickými vinaři.

Také jste si již říkali, s čím ti vinaři letos otálejí? Zima je za námi a ani zmínka o Vinné noci - tedy o setkání mělnických vinařů s ochutnávkou nejen mladých mělnických vín. Vinná noc letos nebude!

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Výzkum veřejného mínění 2014

Sedmého dubna odstartují policisté ve Středočeském kraji, to znamená i na Mělnicku, již šesté pokračování Výzkumu veřejného mínění. Zhruba dva tisíce respondentů bude mít možnost v rámci anonymního vyplnění dotazníku, který obsahuje celkem čtrnáct otázek, vyjádřit se mimo jiné k bezpečnostní situaci v místě bydliště, hodnotit práci policistů a další aspekty související s prací Policie ČR v rámci Středočeského kraje.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7