https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Informace pro prodejce lihovin

Obecní živnostenský úřad Mělník upozorňuje všechny podnikatele, kteří v rámci svého živnostenského oprávnění prodávají alkoholické nápoje, že dne 17. dubna 2014 končí lhůta pro podání žádosti o koncesi „Výroba a úprava kvasného lihu, konzumního lihu, lihovin a ostatních alkoholických nápojů (s výjimkou piva, ovocných vín, ostatních vín a medoviny a ovocných destilátů získaných pěstitelským pálením) a prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin“. Povinnost mít koncesi v rozsahu „prodej“ mají všichni podnikatelé, kteří lihoviny distribuují a prodávají konečným spotřebitelům v obchodě nebo v restauračních zařízeních a v dalších provozovnách, kde je poskytováno občerstvení. Jedná se zejména o podnikatele, kteří prodávají alkohol na základě oprávnění pro živnost volnou „Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona“ či pro živnost řemeslnou „Hostinská činnost“. V případě, že do 17. dubna 2014 požádají o koncesi, nemusí platit správní poplatek. Pokud podnikatel do této doby o koncesi nepožádá, nebude moci po tomto datu v prodeji lihu a lihovin plynule pokračovat. Prodej bez koncese bude postihován jako neoprávněné podnikání. Vzhledem ke skutečnosti, že nezbývá již mnoho času do konce zákonné lhůty a s ohledem na to, že k 31. březnu 2014 o koncesi požádalo 221 podnikatelů, doporučujeme těm, kterých se změna týká, žádost o koncesi podat co nejdříve, a tím splnit zákonnou povinnost.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Náměstí Karla IV. si zaslouží pozornost

Bolavým místem města Mělníka je bezesporu současná podoba náměstí Karla IV. Obě budovy obchodních domů jsou ve špatném technickém stavu, navíc jejich prostorové řešení není šťastné, o budově VVS (neboli HOLD, Amerika) ani nemluvě.

Již v minulosti existovala studie zahraničního investora, jak celý prostor nově pojmout, ale ukázalo se, že je záměr ekonomicky neproveditelný.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Nové webové stránky města Mělníka

Město Mělník má od 1. dubna zbrusu nové webové stránky, které využívají redakční systém VISMO od firmy Webhouse s.r.o.

Občané na www.melnik.cz  naleznou 4 základní sekce – Městský úřad, Samospráva, Život ve městě a Poznejte Mělník. Nechybí  ani Rychlé odkazy, Kulturní kalendář a Aktuality. V části Nepřehlédněte hned na úvodní straně jsou mimo jiné zveřejněny aktuální uzavírky ve městě.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Jubilejní, 20. Mezinárodní mistrovství služebních psů 2013

Kynologické sdružení
TART CZ 2001 Mělník

                                      Tisková informace:

        Jubilejní, 20. Mezinárodní mistrovství služebních psů 2013
                                 

Mezinárodní mistrovství služebních psů pořádá Kynologické sdružení TART CZ 2001 Mělník  
ve spolupráci se Sportovním klubem Policie České republiky a International Cynological Association, pod záštitou starosty města Mělníka MVDr. Ctirada Mikeše. Poprvé se mezinárodní mistrovství konalo v březnu 2005 a od té doby mělničtí kynologové už tradičně na jaře tímto šampionátem otevírají soutěžní kynologickou „top“ sezónu v Čské republice. Letošním, jubilejním ročníkem chce TART CZ 2001 Mělník významně oslavit i 20.výročí svého vzniku, který tehdy začal coby Školící středisko pro výcvik psů a školení psovodů  pro Policii České republiky 
a Civilní bezpečnostní služby. 
Na Mezinárodním mistrovství se soutěží v těchto kategoriích: Všestrannost, stopy, obrana jak jednotlivci, tak i dvoučlenná družstva. Psi a psovodi z kategorie všestranných se automaticky vyhodnocují i v kategorii stopařů a obranářů. Nedělní dopolední Vložený závod umožňuje mladým kynologům a mladým psům získat první soutěžní zkušenosti. Závod  není omezen rasou psa, ale stavba jeho těla musí odpovídat uvedeným disciplinám, které by měl zvládnout každý pes, jako je poslušnost, nebo odvaha při obraně.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Částečná uzavírka

V níže uvedených termínech budou částečně uzavřeny ulice 28.října, Havlíčkova, Kpt.Jaroše a Fibichova v souvislosti s prováděním stavebních prací při opravě inženýrských sítí (plyn).

Harmonogram uzavírek je stanoven takto:

 1. etapa – termín od 8.4.2014 do 25.4.2014 – ul. 28. října a ul. Havlíčkova

 2. etapa – termín od 22.4.2014 do 6.5.2014 – ul. Kpt. Jaroše

 3. etapa – termín od 5.5.2014 do 31.5.2014 – ul. Kpt.Jaroše a ul. Fibichova

 

Objízdná trasa se nestanovuje.  Po celou dobu uzavírky ul. Kpt. Jaroše a ul. Fibichova nedojde k omezení a zdržování vozidel hromadné přepravy osob a k omezení obslužnosti autobusových zastávek na ul. Fibichova.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka ulice Chloumecká

Od 31.3. do 6.4. bude zcela uzavřena ulice Chloumecká od křižovatky s ulicí Lesní po křižovatku s ulicí Zemědělskou a dále v úseku od křižovatky s ulicí Dobrovského směrem ke křižovatce s ulicí Javorovou. Starý povrch komunikace bude odstraněn a položen nový živičný povrch.

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

Most Josefa Straky se dočká opravy

V dubnu budou zahájeny práce na rekonstrukci spodní stavby mostu Josefa Straky ( starý most).  Firma SaM Česká Lípa opraví ledolamy a mostní pilíře. V souvislosti s nutným umístěním techniky na mostu bude most uzavřen, a to takto : od 1.4. do 30.4. a od 1.7 do 21.7. půjde o částečnou uzavírku, kdy bude v provozu jeden jízdní pruh a dopravu bude řídit semafor.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Rekonstrukce komunikací bude hotová do konce dubna

Od září loňského roku probíhá rekonstrukce komunikací ulic Na Oboře, Panešova a jejich spojovací části ulice Komenského včetně chodníků a doplňkových terénních úprav.

Projekt reaguje na neuspokojivý technický stav zmíněných komunikací a klade si za cíl zvýšení kvality, bezpečnosti a komfortu, jejich využití, stejně jako snížení prašnosti a hluku v řešení lokalitě. Celkové předpokládané výdaje projektu jsou přibližně 6 200 000 Kč a z výše cca 3,5 milionu Kč jsou hrazeny z Regionálního operačního program Střední Čechy.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Máme za sebou dva roky na dopravním hřišti

Již dva roky se v Mlazicích daří oživovat areál dopravního hřiště mnoha akcemi, ať již organizovanými Programem prevence kriminality města Mělníka nebo dalšími organizacemi, které jej využívají. Cílem pracovní skupiny prevence kriminality při převzetí areálu bylo vybudovat multifunkční areál k pořádání akcí různého charakteru, především preventivního,  v bezpečném prostředí tohoto místa.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7