https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Mělník má čtvrtý sběrný dvůr

30.1.2014 byl zahájen provoz nového sběrného dvora, který je umístěn v Mělníku - Rousovicích. Celkové náklady na jeho vybudování činily 5 800 000 Kč.

Slavnostního zahájení se zúčastnili zástupci města, provozovatele, starostové okolních obcí, zástupci krajského úřadu, ČIŽP, kolektivních systémů, občané Mělníka a také děti ze škol. Vzhledem k tomu, že se právě 30.ledna ve školách rozdávalo pololetní vysvědčení, přítomným žákům ho přímo zde předal starosta města MVDr. Ctirad Mikeš. Šlo o třídu ZŠ praktické a ZŠ speciální se sídlem v Cukrovarské ulici a 6. a 7. třídy ZŠ J. Matiegky. Poděkování patří dětem i jejich pedagogům, že dorazili i přes nepřízeň počasí.

Město - z radnice 6 komentáře | » číst dál

Maluj se strážníky

V pondělí 3.2.2014 proběhla na mělnické radnici vernisáž výstavy Městská policie Mělník na školách aneb Ohlédnutí za programy prevence kriminality v mateřských, základních a středních školách v Mělníku.

Výstava se konala u příležitosti malířské soutěže Maluj se strážníky, která byla určena pro 1.stupeň ZŠ. Ze škol dorazilo neuvěřitelných 428 soutěžních obrázků. Vyhlášení výsledků malířské soutěže se zúčastnilo cca 40 zástupců základních a středních škol včetně jejich ředitelů, pracovníků MÚ Mělník v čele se starostou MVDr.Ctiradem Mikešem a také ředitel Městské policie Mělník Ladislav Hošmánek. Při úvodní prezentaci projektů prevence kriminality Městské policie Mělník a vyhodnocení uplynulých let bylo řečeno mnoho pozitivního na adresu našich projektů, což nás velice těší a je to pro nás důležitou zpětnou vazbou a impulzem do další práce. Od pedagogů jsme získali i zajímavé podněty pro případné vytvoření zcela nových projektů. Na závěr se 30 pedagogů a zástupců MÚ zúčastnilo bodování finálových obrázků. Po součtu všech bodů bylo určeno pořadí nejlepších autorů obrázků s tématikou městské policie. První místo obsadil Kryštof S., žák 3. Třídy ZŠ Jaroslava Seiferta, třetí třída, druhé místo Adéla J., žákyně 2.třídy ZŠ Jindřicha Matiegky, a třetí místo Viktorie P., žákyně 5.třídy ZŠ Jungmannovy sady. Vítězové obdrží dárkové poukazy k výběru zboží dle vlastního uvážení. Dalších 20 finalistů obdrží drobné věcné ceny.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Přechod pro chodce na ul. Pražská u hřiště

V polovině loňského roku byl, za účelem zvýšení bezpečnosti chodců na přechodu pro chodce v blízkosti autobusové zastávky Mělník u hřiště, nainstalován nový systém aktivní bezpečnosti.

 Celý systém má za úkol upozornit řidiče na přítomnost chodce, který hodlá vstoupit do vozovky. Přechod byl vytipován z důvodů, že zde často docházelo ke kolizním situacím, neboť je v těsné blízkosti zastávky autobusů, zejména pak autobusů jedoucích ve směru na Prahu.

 Pro úspěšnou činnost tohoto zařízení je však třeba nainstalovaný systém spustit. Tento úkon přináleží samotnému chodci, který pouhým zmáčknutím tlačítka na označníku přechodu pro chodce spustí signalizaci žlutých, střídavě svítících světel, čímž upozorní řidiče přijíždějících vozidel, že na uvedeném přechodu se něco děje a lze zde předvídat pohyb chodců.

V zájmu nejen chodců je, aby tento systém byl využíván, přičemž je na zvážení, zda uvedený systém nevyužít i na dalších exponovaných místech města Mělníka.

 

Mgr. Bc. Josef Daniška
Vedoucí Odboru dopravních a správních agend MÚ Mělník

Město - z radnice 9 komentáře | » číst dál | 1 příloha

Vyhlášeno I. kolo příjmu žádostí o dotace z Fondu regenerace MPZ Mělník

Rada Fondu regenerace Městské památkové zóny Mělník vyhlásila první kolo příjmu žádostí o finanční příspěvky z Fondu regenerace MPZ Mělník. I. kolo příjmu žádostí o dotace probíhá od 24. 2. do 28.3.2014. Žádosti na předepsaném formuláři přijímá správce Fondu: Mgr. Markéta Fošumová, tel: 315 635 342, e-mail: m.fosumova@melnik.cz, kancelář č. 218, budova MÚ Mělník, čp. 51 (bývalý okresní úřad). Zájemci o dotace naleznou všechny potřebné informace včetně formuláře k žádosti o dotaci na webové stránce města Mělník: http://www.melnik.cz/kultura-skolstvi-pamatky/pamatkova-pece/fond-regenerace-mpz-melnik/fond-regenerace-mpz-melnik.html, popřípadě je získají od správce Fondu Mgr. Markéty Fošumové, Ph.D.

Mgr. Markéta Fošumová, Ph.D.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Granty pro rok 2014

Městský úřad Mělník vyhlašuje Grantový program města Mělníka v oblasti kultury, zájmů a práce s dětmi pro rok 2014 a to od 1. 2. 2014.

Granty budou udělovány na projekty podporující kulturní a společenský život ve městě, zejména v těchto oblastech: mimořádné aktivity v oblasti kultury, umění, zájmové činnosti

a práce s mládeží, aktivity podporující rozvoj cestovního ruchu, aktivity navazující na tradice města a odkaz významných osobností města. V letošním roce oslavíme výročí 740 let města, uvítáme tedy projekty směřující k tomuto tématu. Přihlášky jsou k dispozici na ww.melnik.cz nebo přímo na odboru školství a kultury MÚ Mělník (nám. Míru 51). Přihlášky je možno podávat od 1. 2. do 28. 2. 2014 prostřednictvím podatelny MÚ Mělník nebo na odboru školství a kultury, kde je možné okamžitě zkontrolovat úplnost přihlášky a případně vyžádat doplnění od předkladatele.

Monika Nová, DiS.
vedoucí oddělení školství

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Sběrný dvůr v Rousovicích začne sloužit lidem

30.ledna v 10.00 hodin bude slavnostně otevřen nový sběrný dvůr v Mělníku – Rousovicích.
Provozní doba: pondělí – pátek vždy od 9.00 do 17.30 hodin, sobota pod 8.00 do 13.00 hodin. Polední přestávka od 12.00 do 12.30 hodin. Nájezdová rampa o výšce 1 metru nad terénem umožní občanům snadnější vytřídění složek komunálního odpadu do přistavených kontejnerů, kdy odpad není nutné zvedat, ale pouze shodit z úložné plochy automobilu či vozíku.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zápis dětí do 1. ročníků ZŠ pro školní rok 2014/2015

Zápis dětí do 1. ročníků mělnických základních škol proběhne v týdnu od 3. do 6. 2. 2014. V tuto dobu je zákonný zástupce dítěte povinen zapsat k povinné školní docházce své dítě, které má v tomto kalendářním roce zahájit povinnou školní docházku.

Povinná školní docházka začíná počátkem školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne 6. roku věku. Pokud mu tedy není povolen odklad povinné školní docházky.

O odkladu povinné školní docházky rozhoduje ředitel základní školy na základě doporučení školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa. O odklad musí rodiče písemně požádat ředitele školy, a to nejpozději do 31. 5. kalendářního roku, ve kterém má dítě zahájit povinnou školní docházku. Město Mělník zřizuje celkem pět základních škol a děti jsou do nich rozdělovány podle ulice svého trvalého bydliště v Mělníku. Hovoříme pak o jejich spádové škole. Rozdělení stanovuje Obecně závazná vyhláška města Mělníka č. 2/2008 o společných školských obvodech základních škol (je přístupna na www.melnik.cz àvyhlášky městaà  č. 1/2013). Rodiče ale mají právo vybrat dítěti jinou školu. Potom doporučuji osobně se domluvit s ředitelem této školy, zda je vůbec možné z kapacitních důvodů dítě přijmout. Před těmito „nespádovými dětmi“ budou mít vždy při přijímání přednost „děti spádové“.  Zápis do ZŠ praktické a ZŠ speciální se touto vyhláškou neřídí.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Na přelomu února a března bude zahájeno veřejné projednání zadání územního plánu

V měsíci říjnu jsem vás informoval o průběhu architektonické soutěže na pořízení ideového návrhu územního plánu Mělníka. Až do konce ledna byla v prostorách radnice k vidění výstava všech soutěžních návrhů. 

Autoři tří vítězných návrhů pak soutěžili o získání zakázky na vytvoření nového územního plánu města Mělníka. Hodnotícími kritérii bylo pořadí v ideové soutěži a nabídnutá cena. Dle soutěžních podmínek se vítězem jednacího řízení stal ateliér Ing. Žaludy se sídlem v Praze. Po provedení všech potřebných formálních úkonů byla uzavřena smlouva o dílo na pracování nového územního plánu.

Předpokládáme, že již na přelomu února a března bude zahájeno veřejné projednání zadání územního plánu. V rámci tohoto veřejného jednání bude moci veřejnost uplatnit u pořizovatele své připomínky.

Velmi důležitou zprávou je, že pořizovatel a projektant bude pracovat se všemi podněty, které byly dosud na městský úřad doručeny, ale nebyly akceptovány s tím, že budou vzaty jako podněty při pořizování nového územního plánu.

Na podněty, které byly v rámci pořizování změn již dříve zamítnuty, nebude brán zřetel.

O veřejných projednáních bude veřejnost vždy informována veřejnými vyhláškami na úřední desce městského úřadu a neformálními články v tisku.

Pavel Průcha, vedoucí Odboru výstavby a rozvoje MÚ Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Jesle byly zrušeny a nahradila je Dětská skupina

S účinností zákona č. 372/2011 Sb., ve znění pozdějších předpisů byly zrušeny k 31.12.2013 jesle jako zdravotnické zařízení.  Dosavadní  jeselské zařízení v Mělníku  ale svou činnost neukončilo. Zástupci města jsou si vědomi, že je takové zařízení pro město a občany  přínosem i potřebou.  Jeselské  zařízení  tedy funguje a dále bude fungovat se stejným režimem jako doposud jesle v MŠ Pod Vrchem jen se změnou názvu.

Monika Nová, DiS.
vedoucí oddělení školství

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7