https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

V únoru vyjde Katalog sociálních a humanitárních služeb

V rámci popularizace sociálních služeb jsme se rozhodli po čtyřech letech opět zaktualizovat Katalog sociálních a humanitárních služeb, který obdrží každá domácnost v našem městě během měsíce února. Katalog zahrnuje poskytovatele sociálních služeb ve městě a blízkém okolí a je rozdělen do pěti oblastí:

  • Rodiny, děti a mládež
  • Senioři a zdravotně postižení
  • Osoby v krizi a osoby bez přístřeší
  • Sociální poradenství
  • Ostatní

V katalogu přehledně prezentují své služby organizace, které nabízejí např. pečovatelskou službu, stacionáře pro seniory nebo osoby se zdravotním znevýhodněním, sociální rehabilitaci, podporu zaměstnání a chráněné bydlení pro osoby s duševním onemocněním, pomoc osobám ohroženým drogami, pomoc rodinám s dítětem do 7 let se zdravotním znevýhodněním, dopravu dětí s postižením do školy, atd. V katalogu nechybí ani krizové linky.

Pokud budete mít zájem o využití některé z uvedených sociálních služeb, obraťte se přímo na uvedeného poskytovatele služby nebo můžete využít sociální pracovnice na Městském úřadě v Mělníku, odboru sociálních věcí a zdravotnictví, úsek u terénní sociální práce, které vám zprostředkují kontakt, popř. poskytnout další informace.

PhDr.D. Pavlíková, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví MÚ Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník na školách

Městská policie Mělník na školách

aneb Ohlédnutí za programy prevence kriminality v mateřských, základních a středních školách v Mělníku

Městská policie Mělník již řadu let dává důraz ve své činnosti na prevenci kriminality.          O rozmanité projekty byl takový zájem, že před čtyřmi lety zde byla zřízena funkce preventisty, jehož pracovní náplní je především realizace projektů pro všechny skupiny obyvatel, zvláště pak pro děti a mládež. Obrovský zájem je především ze strany mělnických škol – mateřských, základních i středních, pro něž je nabídka projektů velice propracovaná a  pestrá. Určitým ohlédnutím za realizovanými projekty je výstava Městská policie na školách, která se uskuteční v historické budově mělnické radnice. K vidění budou např. ohlasy žáků a studentů na jednotlivé projekty, fotografie, obrázky vzniklé na akcích, informační materiály, které si městská policie připravuje. Součástí bude také výstava prací dětí z prvního stupně mělnických škol s názvem Maluj se strážníky. Vernisáž výstavy proběhne 3.února v 15.00 hodin, kde budou vyhlášeni vítězové soutěže za přítomnosti ředitelů jednotlivých škol a dalších hostů. Výstava potrvá do 14.února.

Petr Limprecht, preventista Městské policie Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

ČSAD Střední Čechy, a. s. pořídil nízkopodlažní autobusy díky dotaci z Regionálního operačního programu

Mělník, 14. ledna 2014 – ČSAD Střední Čechy a.s. dnes slavnostně uvedl do provozu deset nových příměstských autobusů typu LOW ENTRY s pohonem Diesel, typového označení SFR 162 CROSSWAY LE. ČSAD Střední Čechy pořídil tyto nové vozy v rámci dotace z Regionálního operačního programu regionu soudružnosti Střední Čechy 2007 – 2013.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Situace v mělnickém útulku

   Město Mělník obdrželo 7.11.2013 výsledky šetření podnětu podaného na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚHOS) na postup města Mělníka při zadávání zjednodušeného podlimitního řízení. Antimonopolní úřad neshledal důvody k zahájení správního řízení z moci úřední. Navrhovatelem byl stávající provozovatel  Mělnické sdružení ochránců zvířat.  Se zástupci stávajícího provozovatele, Mělnického sdružení ochránců zvířat, bylo dohodnuto, že nejpozději do 2.1.2014 předají útulek majiteli zařízení, tedy městu Mělníku. Do současné doby k tomu nedošlo, proto město Mělník musí využít institutu žaloby na soudní vystěhování. Tento podnět v současné době leží na Okresním soudu v Mělníku.

Město - z radnice 23 komentáře | » číst dál

Mělník podruhé uspěl v krajské soutěži

V roce 2013 již podeváté proběhla soutěž pro obce Středočeského kraje „ My třídíme nejlépe“ jako součást projektu „Podpora dosažení specifických cílů plánu odpadového hospodářství Středočeského kraje“.

Soutěžící obce a města, tak jako v předcházejících ročnících, byly rozděleny do čtyř kategorií podle počtu obyvatel. Hodnoceno bylo čtvrté čtvrtletí roku 2012 a první, druhé a třetí čtvrtletí  roku 2013. Pro hodnocení bylo rozhodujícím kritériem celková výtěžnost papíru, kovů, plastu a skla v nádobovém ostatním způsobu sběru v kg na obyvatele. V tomto ročníku soutěže byl kladen důraz na dostupnost a efektivitu veřejné sběrné sítě.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Příjem žádostí o kompostéry nadále pokračuje

Na začátku listopadu zahájilo město Mělník příjem žádostí o kompostéry v rámci projektu Kompostéry pro občany města Mělníka. Projekt je realizován díky podpoře fondů Evropské unie v rámci Operačního programu Životní prostředí a klade si za cíl předcházení vzniku odpadů podporou domácího kompostování, tj. kompostování běžného biologicky rozložitelného odpadu rostlinného původu ze zahrad a domácností (tráva, nadrcené drobné větvičky, zbytky ovoce a zeleniny apod.).

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Pokračující práce v ulici Kpt.Jaroše uzavřou na dva dny křižovatku

Ve dnech 14. a 15.11.2013 bude uzavřena křižovatka ulic Fibichova a Kpt. Jaroše z důvodu položení asfaltového povrchu po předchozích výkopových pracích.

Objízdná trasa ul. Kpt. Jaroše pro veškerou  dopravu  bude vedena z ul. Fibichova  do ul. 28. října, poté do ul. U Sadů, dále do ul. Krombholcova, dále do ul. U Cihelny a do ul. Nemocniční ve směru z města. Ve směru do města po ul. Krombholcova do ul. U Sadů, dále do ul. 28. října a ul. Fibichova.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Strom republiky - Mělník

Dne 25.10.2013 v 10.00 hodin zasadili žáci ze ZŠ Jungmannovy sady společně se starostou města Mělníka MVDr.Ctiradem Mikešem a s ředitelem ZŠ PaedDr.Daliborem Ullrychem strom republiky na počest státního svátku  - Dne vzniku samostatného československého státu. Lípu velkolistou  zasadili nedaleko své školy – v parku Na Podhoří. Je opatřena pamětní cedulí.

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 3 přílohy

Pozvánka - sázení stromu republiky v Mělníku

Dnes v 10.00 hodin zasadí žáci ze ZŠ Jungmannovy sady společně se starostou města Mělníka MVDr.Ctiradem Mikešem strom republiky na počest státního svátku  - Dne vzniku samostatného československého státu.

Lípu velkolistou  zasadí nedaleko své školy – v parku Na Podhoří .

 

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7