https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Multikulturní tábor se povedl

V úterý 27. 8. 2013 se 20 dětí, které byly vybrány pro projekt Sociálně preventivní výjezd 2013, vydalo směr Doksy. V rekreačním areálu Poslův mlýn pro ně byl připraven čtyřdenní program plný sportovních her, hudebně dramatické tvorby a výtvarničení v multikulturním duchu.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Odměna pro zodpovědné občany od Elektrowin

Odměnu pro zodpovědné občany, kteří odevzdávají vysloužilé spotřebiče na sběrných dvorech měst a obcí, připravil kolektivní systém ELEKTROWIN ve spolupráci se Středočeským krajem.

Kdo od září přiveze na sběrný dvůr v Mělníku velký spotřebič, jako je pračka, myčka nádobí nebo sporák (vyjma lednic), obdrží skládací nákupní tašku. Tašky jsou vyrobeny z recyklovaných plastových lahví. Akce probíhá na sběrových dvorech Karolíny Světlé a Řípská. Provozní doba SD Po-pá 9:00-17:30, So 8:00-13:00, pol. přestávka 12:00-12:30. Děkujeme všem, kdo si cestu na sběrné dvory už našli a podílejí se tak na trvalém zvyšování množství zpětně odebraných a zrecyklovaných elektrospotřebičů! Společně tak můžeme zachovat čisté životní prostředí pro příští generace.             

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Přeposílám důležitou informaci z KÚ Středočeského kraje pro občany.

Můžete si požádat krajský úřad o dotaci na výměnu kotle

Společný program Středočeského kraje a MŽP na podporu výměny kotlů byl spuštěn.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Starosta města Mělníka vyhlašuje fotografickou soutěž

Fotografie

na téma „Mělník – město vína“

posílejte do 20. 9. 2013
na adresu fotosoutez.melnik@seznam.cz
v minimálním rozlišení 1500 x 1000 px a maximální velikosti 2 MB.

Tři nejlepší z vás vyhrají let vrtulníkem
během mělnického vinobraní od 27. do 29. 9. 2013.

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál | 2 přílohy

Pozvánka od zvoníků

Již pátý rok pořádáme 14.září v Mělníku tzv. Den zvoníků na počest sv. Quida, který je považován za patrona zvoníků a na jehož počest budou zvony znít jako prosba o jeho přízeň. Je to pro nás zvoníky slavnostní den, kdy máme možnost lidem předvést vše, čemu se po celý rok věnujeme. V tento den se mohou všichni přijít podívat do věží, na zvony a na zvoníky, kteří zde ochotně odpovídají na otázky návštěvníků a předvádějí jim, jak se zvoní.

Ve 12 hodin se rozezní všechny zvony, které jsme v průběhu let zprovoznili a pravidelně se o ně staráme. Věž chrámu sv. Petra a Pavla bude otevřena pro zájemce od 9 do 17 hodin, věž evangelického kostela od 9:30 do 16:00. Zvoníme každou hodinu od otevírací doby a pak na pěkné požádání, vše naleznete v samostatném programu.

Novinkou letošního roku je procházka se zvoníkem po zvonicích a zvonech. Procházka začíná v 10:00, 13:00 a 15:00 ve zvonovém patře věže chrámu sv. Petra a Pavla po zvonění, dále se půjde ke kostelu sv. Ludmily, evangelickému kostelu a nakonec ke kapucínům. Vždy uslyšíte jednotlivé zvony, souzvuky zvonů, pokusíme se vám ukázat, co o našich zvonech víme.  Opět naší chrámovou věž oživíme výstavou na téma „Mělnické zvony a vše kolem nich“. Tentokrát pro nás nakreslily obrázky děti ze Základní školy Jungmannovy sady.

Vstupné na věž Petra a Pavla je tento den dobrovolné a bude použito na obnovu a údržbu zvonů a zvonění a proto přijďte mezi zvoníky a poznejte, co obnáší být ve zvučných výšinách, protože: „I zvony mají srdce. A nejen to. Mají i duši…

 

mělničtí zvoníci

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Poděkování hrdinům povodně

V sobotu  21.září 2013 v 10.00 hodin budou na mělnické náměstí Míru starostou města oceněni všichni, kteří s maximálním osobním nasazením pomáhali v boji s letošní červnovou povodní.  Hasiči, profesionální i dobrovolní, strážníci městské policie, policisté, vojáci, pracovníci Českého červeného kříže, pracovníci stavebních firem, kteří zpevňovali hráz, ti všichni převezmou Řád starosty města Mělníka. 

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Dobrovolní hasiči dostanou nové vybavení

Mělničtí dobrovolní hasiči dostanou v září nové ochranné a pracovní oděvy a obuv, o které přišli při likvidaci letošní červnové povodně.

Rada města Mělníka schválila podepsání smlouvy s firmou Požární bezpečnost Jihlava , která zvítězila ve výběrovém řízení.  Firma dodá do poloviny září pro mělnické dobrovolné hasiče nové vybavení: třívrstvý ochranný oblek ( 30 kusů), pracovní stejnokroj ( 50 kusů), zásahovou obuv (50 ks), zásahové rukavice ( 30ks), čepice ( 30 ks), ponožky určené pro extrémně vysokou mechanickou zátěž (60 ks) a triko pod zásahový oblek ( 60ks). Vybavení je v hodnotě 724 124,50Kč a celá částka by měla být kryta z dotace Krajského úřadu Středočeského kraje.

Jana Bohuslavová
bezpečnostní ředitelka MÚ Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zrekonstruovaná škola přivítá žáky 2.září

Dlouhé čtyři roky uběhly od podání žádosti o dotaci na zateplení mělnické  ZŠ Matiegky k realizaci. Dnes je vše téměř hotovo.

Na projekt zateplení ZŠ Matiegky  byla podána žádost o dotaci z OPŽP již 6.8.2009. Podle metodiky pro ekonomické hodnocení projektu, která platila v době podání žádosti, bylo fakticky jisté, že město Mělník dotaci obdrží. Bohužel, během měsíce října 2010, došlo interním předpisem Státního fondu životního prostředí (SFŽP) ke změně hodnocení ekonomickým ukazatelů, tím se dostala žádost města Mělníka těsně pod hranici min. potřebných bodů. Z tohoto důvodu nebyla městu Mělník dotace přiznána. SFŽP vypsal novou výzvu, která byla vyhlášena 1.2.2010. Žádost byla aktualizována a podána znovu již v první den vyhlášení výzvy k předložení žádostí. Dne 30. září 2010 byl Řídícím výborem Operačního programu životní prostředí schválen projekt Realizace úspor energie ZŠ J. Matiegky č.p. 2817 v Mělníku. Žádost o dotaci na zateplení fasády ZŠ Matiegky byla podána v únoru 2010 do OPŽP. V červenci město Mělník obdrželo akceptaci žádosti, následně probíhalo její bodování a hodnocení. Celý proces od podání žádosti do jejího schválení trval SFŽP osm měsíců. Jednou z příčin bylo, že žádost byla nejprve neakceptována. Město Mělník podalo vůči neakceptaci odvolání, neboť bylo přesvědčeno, že žádost je zpracována kvalitně a je zcela v pořádku. Proto se celý proces pozdržel a zkomplikoval. Nakonec byla provedena náprava ze strany SFŽP, potažmo MŽP a projekt byl akceptován a nakonec schválen.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zápis do miniškolky Rolnička

V pondělí 26. srpna 2013 od 9 do 12 hod zveme rodiče dětí ve věku od 2 do 4 let na zápis do miniškolky Rolnička (nám. Karla IV. 3359, Mělník 276 01). Miniškolka Rolnička je zařízení určené pro děti od 2 do 4 let. Provozní doba programu je od pondělí do pátku od 8:00 do 12:00 hod. Zajištění následného hlídání je možné po domluvě za příplatek. Kapacita programu je omezena na max. 8 dětí ve skupině, kdy na 4 děti připadá vždy jedna pečovatelka.

Více informací na tel.č. 739 767 763 (paní Duchková) nebo na miniskolka@kasparek-melnik.cz.

Rodinné centrum Kašpárek Mělník o.s.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7