https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Volný čas můžete trávit zajímavě

Volnočasové centrum Velký Borek ( budova vedle obecního úřadu) pro vás připravilo od září pokračování oblíbených kurzů a cvičení, ale i kurzy a akce zcela nové. 

Cvičení : Pilates, Step aerobic – lektorka: Jindra Šípková, Kondiční cvičení – lektorka: Věra Vítová, ZUMBA – lektorka Marcela Kotková, FIT DANCE – lektorka - Veronika Vašková

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Mělník má nové víceúčelové hřiště

V červenci 2012 začala realizace projektu Veřejné víceúčelové hřiště ZŠ Blahoslavova. Projekt reagoval na absenci školního hřiště, které by základní škola mohla používat v rámci hodin výuky tělesné výchovy. Dalším důvodem pro realizaci projektu byla dlouhodobá poptávka po hřišti na hokejbal a neexistence vyhovující hrací plochy v Mělníku a jeho okolí.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál | 2 přílohy

Nová sezóna v Mekuc

Léto pomalu končí. V hlavě nám ještě zní skladby z posledního koncertu Mělnického kulturního léta 2013, podzim už ale klepe na dveře a nová sezóna v Mekuc  se rozjíždí hned první zářijový týden.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2013

Již jsme vás informovali o tom, že město Mělník pro letošní rok připravilo tři projekty v rámci dotačního řízení vyhlášeného Ministerstvem vnitra ČR na podporu programů prevence kriminality. 

Do dotačního řízení byly zaslány projekty zaměřené na vzdělávání strážníků a policistů, kontinuální práci s dětmi v rámci sociálně vyloučených lokalit a vybudování nového povrchu na sportovním hřišti v rámci areálu Dětského dopravního hřiště a Autocvičiště.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Prvňáčci ZŠ Jungmannovy sady Mělník v novém

Rozhodnutím vedení města byla budova bývalého gymnázia po ukončení činnosti Soukromé střední podnikatelské školy přidělena naší ZŠ. Během letních měsíců probíhaly stavební úpravy k propojení budov čp. 93 a čp. 94, opravy šaten a učeben. Jedním z výsledků jsou zrenovované učebny v přízemí budovy bývalého gymnázia, kde od školního roku 2013/2014 budou sídlit vždy 1. a 2. třídy naší školy. Dvě učebny pro nastupujících 58 žáků jsou nyní vybavovány novým nábytkem, lavicemi, pylonovými a interaktivními tabulemi, o výzdobu se postarají třídní učitelky Mgr. Veronika Tesařová a Mgr. Petra Slaninová. Prvňáčky a jejich rodiče tak 2. září uvítáme v novém.

Využití ostatních prostor bude záviset na počtu žáků, resp. na počtu otevíraných tříd. Stávající model „dvě třídy v ročníku“ se od září mění – v přehledu tříd se nově objeví třída 6. C. Základem třídy budou žáci vycházející ze ZŠ Mlazice doplněni o žáky ze ZŠ Hořín. A v několika nejbližších letech se dá očekávat, že potřeba „nové 6. C“ se bude opakovat. Na tuto situaci jsme připraveni reagovat, což v důsledku může znamenat přechod na ročníkový model „dvě třídy na I. stupni, tři třídy na II. stupni“.

Naše představy o využití stávajících i získaných prostor jsme tak nuceni korigovat a budování odborných učeben realizovat postupně ve vazbě na počet kmenových tříd. Ve školním roce 2013/2014 zahájí provoz matematický klub a odborná učebna matematiky jako součást podpory výuky přírodních věd (realizované projekty v této oblasti jsou popsány na stránkách školy www.zsjungsady.cz), další plány se pokusíme uvést v život v následujících letech.

Dalibor Ullrych, ředitel školy

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Organizace školní roku 2013/2014

Letní prázdniny skončily a s nástupem dětí do škol nadešel čas uvést harmonogram školního roku 2013/2014. Podzimní prázdniny připadnou na úterý 29.10. a středu 30.10.2013.

Vánoční prázdniny budou zahájeny v sobotu 21.12.2013 a skončí v neděli 5.1.2014 a pololetní prázdniny  pak budou 31.1.2014. Jarní prázdniny  v délce jednoho týdne jsou pro Mělník stanoveny od pondělí  3.3. do neděle 9.3.2014.Velikonoční prázdniny připadnou na čtvrtek 17.4. a pátek 18.4.2014.A nakonec hlavní letní prázdniny budou trvat od soboty 28.6. do neděle 31.8.2014. Milí žáci a studenti, přeji vám mnoho úspěchů v tomto školním roce a rodičům pevné nervy a dobré rady v zásobě.

Monika Nová, DiS.
vedoucí oddělení školství MÚ Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Povodeň napáchala škody na hrázi za 19 milionů korun

Červnová povodeň prověřila mělnickou hráz a jednoznačně ukázala všechny nedostatky, které je třeba odstranit. V současné době probíhají závěrečná jednání o změně stavby před dokončením protipovodňové hráze na Mělníku v lokalitě Rybáře – veslařský klub. Zde se jedná o výstavbu protipovodňové hráze tak, aby přímo budova veslařského klubu netvořila součást hráze, jak bylo původně vyprojektováno.

Dále dochází ke změně v projektu hráze u starého mostu v lokalitě vinařství ( bývalá budova povodí Vltavy). Zde je třeba nově jako součást protipovodňových opatření zařadit vybudování mobilní hráze, která ochrání lokalitu před dvacetiletou vodou. V mlazické části hráze dojde k úpravě čerpacích objektů a některých úseků sypané hráze.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník kontroluje podávání alkoholu mládeži

Od začátku letních prázdnin se Městská policie Mělník zaměřila ve zvýšené míře na kontroly prodávání, podávání či umožnění požití alkoholu osobám mladším 18 let ve vybraných provozovnách a zařízeních na území města.

Problematiku této oblasti upravuje zákon č. 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami   (tabákový zákon), kde se mimo jiné zakazuje prodávat nebo podávat alkoholické nápoje osobám mladším 18 let a na všech akcích určených osobám mladším 18 let.  Osoba, která nedbá tohoto ustanovení a zákon poruší, se dopouští přestupku nebo jiného správního deliktu, jde-li o provozovatele, a nebo trestného činu v případě, že ve větší míře nebo opakovaně prodá, podá nebo poskytne osobě mladší 18 let alkohol.

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

Prázdninový provoz v mělnických mateřských školách

Provoz mateřských škol bude během letních prázdnin opět rozdělen mezi čtyři školky.

Termíny:                     MŠ:                                         Kontakt:

1.7. – 26.7.              Motýlek, Nemocniční                     315 623 114

1.7. – 26.7.              Zvoneček, Dukelská                     313 118 228

22.7. – 16.8.            Pod Vrchem                                 315 622 632

29.7. – 23.8.            Pohádka, Slovany                        774 623 817

MŠ V Zátiší bude uzavřena po celou dobu letních prázdnin z důvodu rozsáhlé rekonstrukce sociálního zařízení.

Od 26. 8. budou mít všechny školky tzv. přípravný týden, ve kterém probíhá příprava na nový školní rok, porady, úklid, přípravy tříd a učebních plánů. Nový školní rok začíná 2. 9. 2013.

 

Monika Nová, DiS.
Vedoucí oddělení školství

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7