https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Vaše fotografie může být součástí kroniky

Nový kronikář města Mělníka Martin Klihavec vyhlašuje fotografickou soutěž na téma Povodeň 2013.

Na začátku června Mělník postihla velká voda, kterou sledovalo a fotilo veliké množství lidí. Často je toto však odsuzováno a hanlivě označováno jako „povodňová turistika“, s čímž já vůbec nesouhlasím, protože naopak, čím více se o nějakém neštěstí nebo pohromě ví, čím více je vidět na fotografiích, co všechno tento živel způsobil, tím větší je pak vlna solidarity a pomoci. Je to vidět i na televizním zpravodajství. Zatopené obce, které se často objeví v televizi, většinou získají nejvíce peněz a darů z celé republiky. Tento druh turistiky nakonec není ničím novým, vždyť například v roce 1893 přilákala davy lidí ze širokého okolí i z Prahy velká zácpa nahromaděného ledu na Labi pod Mělníkem.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Nově bude v knihovně zpoplatněna rezervace knih

Městská knihovna je mezi občany města zavedena především jako půjčovna knih a časopisů. V dnešní době se ale na tuto základní službu „nabalují“ další služby a činnosti, které buď umožňuje náš automatizovaný výpůjční systém Clavius nebo je nabízíme čtenářům pomocí našeho dalšího vybavení.
Některé tyto služby jsou zpoplatněny od samého začátku – např. meziknihovní výpůjční služba, kdy poplatek slouží k úhradě poštovného při zasílání knih. Jiné služby, např. možnost rezervovat si určitý titul, byly doposud zdarma.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Hlasujte o nejlepší sběrný dvůr a vyhrajte mobilní telefon

Soutěž Sběrný dvůr roku probíhá do listopadu letošního roku. Cílem je najít nejlepší sběrný dvůr, který by měl být co nejdostupnější, uklizený, s ochotnou obsluhou, přívětivou otevírací dobou a širokým rozsahem odebíraných komodit. Zapojit se můžete snadno. Pomocí vyhledávače na www.sberne-dvory.cz najdete váš sběrný dvůr a ohodnotíte ho v každé z šesti kategorií takovým počtem hvězdiček, jaký si podle vás zaslouží.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Pozvánka na akci "O PRÁZDNINÁCH BEZPEČNĚ"

Dovolte mi, abych Vás pozvala na akci Bezpečně o prázdninách, kterou jsme připravili ve spolupráci s Rodinným centrem Kašpárek, Policií ČR Mělník, Sborem dobrovolných hasišů Mělník – Mlazice, Besipem a dalšími organizacemi.

Budeme rádi, když přijdete s dětmi strávit pěkný den a pozvete i všechny své přátelé, případně jim přepošlete naše pozvání.

Dobrovolné vstupné bude věnováno Mateřské školce v Hoříně.

Akce se koná v sobotu 22.6.2013 od 9.30 do 11.30 na dopravním hřišti v Mělníku-Mlazicích, ul. K. Světlé. Přijďte se pobavit a podpořit dobrou věc (podrobnosti o akci jsou v PDF příloze...)

 

Krásný den   

Bc. Irena Podivínská, DiS.

manažerka prevence kriminality
veřejný opatrovník, přestupková agenda
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Evakuovaní z některých ulic se mohou vrátit domů

V pátek 7.6.2013 bude ve 12:00 hodin zrušen v Mělníku zákaz vstupu do ulic Komenského, K. Světlé, Hraniční, Sokolská, Na Pískách, Baráčnická, Mánesova, Alšova a Panešova.

Do uvedených ulic nebude vpuštěn nikdo, kdo hodnověrně neprokáže, že má v místě bydliště nebo vlastní nemovitost.

Přístupová cesta do lokality bude možná pouze z ulice Nad Drahou a ulicí Komenského.

Ulice Českolipská bude i nadále zcela uzavřena.

V případě, že zjistíte jakýkoliv problém po příchodu do své nemovitosti, volejte na tel.číslo 724 349 277.

 

V případě, že máte zatopené objekty včetně sklepů, garáží, nečerpejte v žádném případě vodu sami a nahlaste situaci na speciálně zřízenou linku Hasičského záchranného sboru 950 895 122.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Situace na silnicích se vrací k původnímu stavu


Podle informací mělnických dopravních policistů jsou v současné době, v našem okrese, průjezdné obě komunikace první třídy. Dnes ráno byla opětovně otevřena silnice I/16 mezi Mělníkem a Novou Vsí, která pokračuje dále na Slaný. Silnice je průjezdná pouze s jedním malým omezením. Na úseku Mělník - Býkev, je v místě, kde byla silnice zatopená, snížená rychlost na 50 km/h, z důvodu podmáčení vozovky.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Aktualizace uzavírek, 6.6. 10:40 hodin

6.6.2013, 10.40 hodin. Nově je průjezdná silnice č. I/9 směr  Mělník - Česká Lípa přes Liběchov. Směr Liběchov - Štětí je pořád neprůjezdný (sil č. II/241)!

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Aktuální informace k evakuaci

6.6.,10.45 hodin. Situace v Mělníku stále nedovoluje zrušit evakuaci. O podmínkách zrušení evakuace se bude jednat za přítomnosti hydrogeologů z ČVÚT zítra, tj. v pátek 7.června.

 

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

Situace – mělnická hráz

6.6., 10.40 hodin. V dnešních ranních hodinách byly zahájeny další zpevňovací práce v lokalitách Mlazice a přístav. V přístavu byla připevněna geotextilie, která má snížit důsledky výronu vody pod hrází. Práce byly ukončeny v 7.00 hodin. V části hráze Mlazice byly provedeny zpevňovací práce v místech částečného narušení hráze. V současné době byly práce ukončeny, probíhá neustálý monitoring celé hráze.

 

Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7