https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Nový systém parkování v centru města od 13.března

Počínaje 13.březnem začne v Mělníku fungovat nový system parkování. Prozatím pouze v místech, kde již dnes je parkování placené. Přibližně do měsíce budou instalovány nové parkovací automaty i v doposud neplacených lokalitách v centru města. Všude bude možné využít placení parkování po minutách díky nově zavedenému systému PANGO.

Město - z radnice 185 komentáře | » číst dál

Hledejte a foťte s Královskými věnnými městy!

Královská věnná města (www.vennamesta.cz) se prezentují svými cityligty (citylight = reklamní poutač) během března a dubna na 15 místech v různých stanicích pražského metra. Hledejte, foťte a pošlete fota těchto citylightů s popisem místa (název stanice metra) včetně svého kontaktu na info@vennamesta.cz. Vyhrávají ti, kteří pošlou co nejvíce fotografií z různých stanic. Najdete alespoň tři? Výherci budou odměněni.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vykrádání bytů na mělnických sídlištích

Městská policie Mělník v těchto dnech reaguje na zvýšený počet majetkové trestné činnosti a to zejména na vykrádání bytových jednotek v panelových domech. Od začátku roku již PČR eviduje šest takovýchto případů. Pachatelé těchto činů se nebojí ke svému jednání využít ranních ani denních hodin. Tato skutečnost samozřejmě není Městské policii Mělník lhostejná a tudíž je připraveno opatření, které by mělo jednání pachatelů této trestné činnosti ztížit a popřípadě zamezit.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Dotace na památky

 

   Komise státní památkové péče vyhlašuje I. dotační kolo programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Ministerstva kultury České republiky. Termín podávání žádostí na MÚ Mělník, oddělení památkové péče je od 18. 2. 2013 do 9. 3. 2013. V I. dotačním kole bude rozdělena celá částka určená pro ORP Mělník – 799 000 Kč v souladu se schválenou Koncepcí podpory péče o památkový fond na správním území MÚ Mělník.
   Podrobné informace, formulář žádosti a další dokumenty jsou k dispozici na webové adrese:http://www.mkcr.cz/cz/kulturni-dedictvi/pamatkovy-fond/dotacni-programy/podpora-obnovy-kulturnich-pamatek-prostrednictvim-obci-s-rozsirenou-pusobnosti-2432/ nebo u vedoucí oddělení památkové péče MÚ Mělník, Mgr. Markéty Fošumové, Ph.D., tel: 315 635 342, email: m.fosumova@melnik.cz.
 
 
Mgr. Helena Vavřinová
tisková mluvčí
 
Městský úřad Mělník
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Na služebně městské policie bylo rušno

· Dne 8.2. ve 12:15 strážníci řešili nevhodné chování bezdomovců před supermarketem -  bezdomovci zde popíjeli víno, žebrali a pokřikovali na lidi. Hlídka MP v místě  zjistila,   že jedná o jim dobře známé bezdomovce, kteří měli rozepři s ostrahou supermarketu. MP   situaci uklidnila a jmenované z místa vykázala.                         

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Novinky z plaveckého bazénu

Je po Vánocích a mnoho z nás při pohledu do zrcadla, nebo při oblékání zjišťuje, že něco není  jako dříve.  A co teď s tím? Navštěvujeme posilovny a hledáme nejrůznější způsoby, jak alespoň trochu shodit přebytečná kila, zformovat postavu a cítit se dobře.  Na našem mělnickém bazéně je také dnes více než jindy patrné, že daná novoroční předsevzetí nutí mnohé z nás vyhledávat sportovní aktivity.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Leden, začátek nového roku, je časem k bilancování roku minulého Bilance se ovšem týká spíš hospodářství a politiky.


Ta je bohužel bídná, možná až zlá. Mám naštěstí na mysli hodnocení, bilance není to pravé slovo, těžko měřitelného oboru, jako je spolková činnost v oblasti kultury. Spolková činnost je rozhodně mnohem lepší všeobecně a pro náš divadelní spolek Nové divadlo Mělník dokonce velmi dobrá.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Nová možnost pro amatéry i profesionály z Mělníka i okolí…


Nabídka pro všechny, kdo by měli chuť a zájem zveřejnit svoje díla v prostorách fary Církve československé husitské v Mělníku. V příjemných místnostech různých velikostí v přízemí fary mají možnost všichni zájemci z řad amatérů i profesionálů  vystavit svá díla malířská, fotografická, výtvarná,  rukodělné práce, pořádat autorská čtení, besedy a přednášky. V případě požadavku je zde i možnost připravit menší občerstvení, k dispozici bude malá kuchyňka. Na požadavcích se může zájemce  předem dohodnout při zajišťování akce. Využití nabízených prostor je zdarma po celou dobu akce, občerstvení a věcné náklady spojené s akcí si hradí pořadatel. V letním období je možnost využit i farní zahradu.Rádi vás v našich prostorách uvítáme, zajistíme vám pro vaše činnosti důstojné a příjemné  prostředí, které bude pro všechny zájemce plně k dispozici od dubna 2013.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Upozornění obecního živnostenského úřadu Mělník podnikatelům


Odbor obecní živnostenský úřad Městského úřadu Mělník upozorňuje podnikatele, že s účinností zákona č. 169/2012 Sb., kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) byla od 30.06.2012 do § 58 odst. 1 písm. d) živnostenského zákona zavedena povinnost zrušit živnostenské oprávnění podnikateli, který na žádost živnostenského úřadu neprokáže vlastnické nebo užívací právo k objektu nebo prostorám, v nichž má na území ČR místo podnikání, sídlo či organizační složku podniku. V této souvislosti Obecní živnostenský úřad Mělník žádá držitele živnostenských oprávnění, zejména fyzické osoby, aby si zkontrolovaly na internetových stránkách Registru živnostenského podnikání (živnostenský rejstřík) – www.rzp.cz, jaké údaje jsou o nich v tomto registru evidovány.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7