https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Důležitá informace pro podnikatele v silniční motorové dopravě provozované velkými vozidly


Podle zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění novely zákon č. 119/2012 Sb.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Divadlo dětem 2013

Začátek nového roku patří v Masarykově kulturním domě již tradičně hlavně dětem. Mělnické kulturní centrum a Nové divadlo zve malé i velké diváky na 41. ročník přehlídky Divadlo dětem. V letošním roce se po mnoha letech vracíme k původnímu záměru přehlídky, jímž je představení pohádek v nastudování kvalitních amatérských divadelních souborů.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Rozšířená otevírací doba v mělnické knihovně

Pro své čtenáře bude mít knihovna od února otevřeno nově  také v sobotu vždy od 9.00 do 12.00 hodin.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Mělník uspěl v krajské soutěži

 

 

V roce 2012 již po osmé proběhla soutěž pro obce Středočeského kraje „ My třídíme nejlépe“ jako součást projektu „Podpora dosažení specifických cílů plánu odpadového hospodářství Středočeského kraje“.
Soutěžící obce a města, tak jako v předcházejících ročnících, byly rozděleny do čtyř kategorií podle počtu obyvatel. Hodnoceno bylo čtvrté čtvrtletí roku 2011 a první, druhé a třetí čtvrtletí  roku 2012. Pro hodnocení bylo rozhodujícím kritériem celková výtěžnost papíru, plastu a skla v nádobovém ostatním způsobu sběru v kg na obyvatele. V tomto ročníku soutěže byl kladen důraz na dostupnost a efektivitu veřejné sběrné sítě.
V kategorii obcí nad 10 000 obyvatel poprvé v historii této soutěže  zvítězilo město Mělník a získalo tak dar ve výši 60 000 Kč.
Slavností vyhlášení výsledků se konalo v pražské restauraci Garden Žofin dne 18. prosince 2012. Ceny předali zástupcům  oceněných měst a obcí náměstek hejtmana Středočeského  kraje PhDr. Marek Semerád a ředitelka oddělení využití odpadů společnosti EKO-KOM a.s. RNDr. Martina Vrbová, Ph.D..
 
RNDr. Jiří Hakl
pověřen řízením odboru životního prostředí
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Otevření nové školky pro 50 dětí v Mělníku

Na sídlišti Sportovní byla dnes otevřena nová školka -  MŠ Sportovní, která  je odloučeným pracovištěm MŠ Pohádka. V nové školce jsou dvě třídy pro celkem  50 dětí. Budova, ve které je školka umístěna, prošla kompletní rekonstrukcí.  Děti i jejich rodiče do školky přijel přivítat starosta města MVDr.C.Mikeš. Nechybělo ani malé kulturní vystoupení dětí ze třídy vodníčků právě z MŠ Pohádka.

 
Mgr. Helena Vavřinová
tisková mluvčí
Městský úřad Mělník
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

Pocta Janu Palachovi a Oskaru Brüsewitzovi

Město Mělník, Mělnické kulturní centrum a Goethe institut Praha
pořádají vzpomínkovou akci ve středu 16. ledna 2013 v Mělníku
 
Pocta Janu Palachovi a Oskaru Brüsewitzovi
 
15.00 hod. Pietní setkání u památníku Pocta Janu Palachovi v Jungmannových sadech
16.00 hod. „Der Störenfried“ film Thomase Frickela o Oskaru Brüsewitzovi v kině Sokol
17.30 hod. Koncert dechového orchestru Blasorchester Hennigsdorf
z partnerského města Oranienburg v Masarykově kulturním domě
 
Člověk musí bojovat proti tomu zlu, na které právě stačí.
Jan Palach, 17. leden 1969
Město - z radnice 18 komentáře | » číst dál | 1 příloha

PROBLEMATIKA BEZDOMOVECTVÍ

   Od října do konce listopadu tohoto roku spolupracovala sociální kurátorka se strážníky Městské policie Mělník a policisty Obvodního oddělení Policie ČR Mělník na lokalizaci osob bez domova. V rámci této spolupráce bylo na území města zaznamenáno přibližně 15 osob, se kterými byla jejich situace řešena. Vytipovaným osobám byla nabídnuta pomoc v oblasti sociální. Nejčastěji byla příčinou jejich sociálního vyloučení ztráta dokladů a následná nemožnost zapojení se do systému sociální pomoci a služeb, díky nimž by se mohli začlenit do běžného života. Z tohoto důvodu jim bylo nabídnuto vyřešení dokladů totožnosti, díky nimž se řada z nich mohla zaregistrovat na úřadu práce a začít svou situaci řešit.

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál | 2 přílohy

Zápis dětí do MŠ Pohádka, odloučené pracoviště MŠ Sportovní

 

Zápis dětí do nové MŠ Sportovní se uskuteční dne 7. 12. 2012 v odpoledních hodinách, přesně od12:30 do 16:30 hodin. Místem zápisu je MŠ Pohádka, Slovany 2966 Mělník, kde sídlí ředitelství organizace. MŠ Sportovní je její odloučené pracoviště. V nové MŠ budou otevřeny dvě třídy pro celkem 50 dětí. Žádost o přijetí dítěte bude k dispozici v den zápisu ve školce. Při zápisu budou rodiče potřebovat rodný list dítěte a svůj občanský průkaz. Pro přijímání dětí do mateřských škol jsou stanovena kritéria –přednostně musí být přijímány děti předškolního věku s trvalým bydlištěm v Mělníku. Tato povinnost je dána školským zákonem. Dále budou přednostně přijímány děti s trvalým bydlištěm v Mělníku, děti na celodenní docházku a děti od tří let věku. Školka bude naplněna do své maximální kapacity povolené hygienou a zapsané v rejstříku škol a školských zařízení.
 
Mgr.Klára Válková, vedoucí oddělení školství
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Pomozte potřebným tím, co už nepotřebujete

 

Oblastní středisko Diakonie Broumov opět pořádá charitativní akci a přistaví v sobotu 1.prosince od 9:00 do 17:00 na vlakovém nákladovém nádraží v Mělníku vagón, kam mohou lidé donést použité oděvy - pánské, dámské, dětské, ložní prádlo, ručníky, utěrky, bytový textil, jakékoliv deky - i péřové a vatované. Dále černé a bílé nádobí a menší funkční spotřebiče, potřeby pro děti.
 
 
Mgr. Helena Vavřinová
tisková mluvčí
 
Městský úřad Mělník
náměstí Míru 1
276 01 Mělník
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7