https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Projekt „Práce jako hodnota“ zahájen


  Město Mělník a Technické služby města Mělníka připravili v rámci prevence kriminality
pilotní projekt „Práce jako hodnota“, který byl dne 07. 11. 2012 zahájen.
 
  Pilotní projekt byl realizován po dohodě s ředitelem školy na Základní škole J. Matiegky
v Mělníku. Žáci 9.A této školy se po osmé hodině ranní, v doprovodu své třídní učitelky Mgr.
Kouřilové, sešli s manažerkou prevence kriminality a pracovníkem Technických služeb,
panem Marounkem, ve vstupní hale, kde se dozvěděli základní myšlenku a cíl projektu.
Následně se rozdělili do tří skupin a se svými „parťáky“, pracovníky Technických služeb, si
převzali pracovní pomůcky pro tento den. Pro mnohé z žáků bylo překvapením, že
pracovními pomůckami byly hrábě, lopaty, pytle na odpadky a sběrače odpadků. Parťáci své
skupiny seznámili s tím co a jak budou dělat a odešli na vytypovaná místa. A tak se hrabalo
listí před školou, uklízel se park a dětské hřiště Na Polabí a sbíraly se odpadky v okolních
ulicích. Žáci devátých tříd mohli při této práci přemýšlet, jak moc důležité je zvolit si správně
další vzdělávání, které ovlivní jejich život.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

Město Mělník pořádá III. ročník Výstavy poskytovatelů sociálních služeb

 

    Město Mělník v rámci komunitního plánování sociálních služeb již řadu let sleduje potřeby občanů týkající se možností pomoci s řešením životních situací, v nichž se ocitnou a případně je nejsou schopni sami řešit. Jde o situace, kdy si občan není schopen dostatečně zabezpečit a uspokojit své životní potřeby. Takováto situace bohužel může nastat nezávisle na věku, zdravotním stavu, finanční či sociální situaci, životních návycích, prostředí v němž žijete, ale také ohrožením práv a zájmů trestnou činností jiné osoby, případně z jiných závažných důvodů.
V takovýchto situacích se může občan stát uživatelem sociálních služeb, které je město schopno mu nabídnout v rámci vlastních zařízení či ve spolupráci se soukromými
firmami nebo občanskými sdruženími.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 2 přílohy

Kompars

 

   V rámci příprav natáčení nultého dílu k televiznímu seriálu s pracovním názvem „Okres“ bude filmový štáb točit na náměstí Míru v Mělníku. Máte-li zájem zahrát si ve filmu, můžete se přihlásit panu Vymětalovi na tel.č. 777 340 078, který zodpoví veškeré dotazy. Filmaři, kteří budou na Mělníku natáčet,  by potřebovali na neděli 21.10.  dopoledne minimálně 9 lidí na náměstí a pak odpoledne (od 13:30) minimálně 6 lidí do autobusu. Natáčení v neděli bude probíhat od 8  do14:30 hodin. Lidé s sebou musí mít alespoň dva druhy oblečení, ne výrazné barvy, a vše aby vypadalo jako pozdní léto. V  pondělí 22.10.  dopoledne minimálně 6 lidí na náměstí, od 8  do 12 hodin. Opět dva druhy oblečení, ne výrazné barvy a pozdní léto.  Mělo by jít o lidi ve věku mezi 16 - 50 lety.
 
 
Mgr. Helena Vavřinová
tisková mluvčí
 
Městský úřad Mělník
náměstí Míru 1
276 01 Mělník
 
tel. 315 635 193
mobilní tel. 606 627 270
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Most ponese jméno Josefa Straky

   Klub veslařů mělnických 1881 vás zve na slavnostní odhalení pamětní desky Josefu Strakovi na starém mostě ( Mělník – Rybáře)  v sobotu 3.11.2012 ve 13:00 hodin. Most od této chvíle ponese jeho jméno. Josef Straka byl úspěšný veslař a olympionik,

který vesloval v mělnickém klubu KVM.  Josefu Strakovi bude nyní v listopadu na Dnu města udělen Zlatý řád města Mělníka in memoriam.
Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Nová kola i kruhový objezd

   S nástupem školního roku 2012/2013 ožilo pravidelnou výukou i mělnické dopravní hřiště, kam dojíždějí žáci 4. tříd základních škol, aby se naučili pravidla dopravní výchovy pro cyklisty. Jsou to děti, kterým je 10 let, a protože brzy budou moci samy do silničního provozu,  složí na jaře zkoušku cyklisty.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Čajovna v Pražské věži se pomalu mění, přijďte se podívat

   Čajovna ve věži pokračuje v provozu. 20 let provozovaná mělnická čajovna se koncem léta nejprve dočkala svého uzavření, ale od října zase znovuzprovoznění. Změnila provozovatele, ale (s laskavou pomocí původního provozovatele Saši Atanasova) zůstává zatím ve stylu a podobě, jak jste byli zvyklí. Nějaké drobné změny ale děláme. Celkově bychom rádi vytvořili klidný a pohodový prostor, univerzálně přívětivý a pohodlný pro kohokoli, kde si můžete v historickém prostředí věže odpočinout od spěchu a starostí náročného dne a promyslet si, co dál. Měli byste zde najít také ideální místo pro klidné popovídání s kamarádkou, kamarádem nebo přáteli.

Město - z radnice 5 komentáře | » číst dál

Ulice Bezručova bude uzavřena

 

   V termínu od 29. 10. do 11. 11. 2012 bude uzavřena část ulice Bezručova z důvodu opravy povrchu silnice, jejímž správcem je Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje. Ta bude tuto akci financovat, a to z finančních prostředků poskytnutých Krajským úřadem Středočeského kraje.
Uzavírka proběhne ve dvou etapách. V 1. etapě bude uzavřen úsek od železničního přejezdu ke kruhové křižovatce u Kauflandu a v 2. etapě úsek mezi kruhovými křižovatkami u Kauflandu a u Family Centra s tím, že kruhové křižovatky vždy zůstanou průjezdné.  Objízdná trasa bude vedena po silnici č. I/9 ulicemi Na Malém Spořilově a Řípská a po místních komunikacích ulicemi Klášterní a Vodárenská.
Město - z radnice 36 komentáře | » číst dál

Chcete vidět Karla Gotta a ještě si zahrát v seriálu?

V rámci příprav natáčení nultého dílu k televiznímu seriálu s pracovním názvem „Okres“ bude filmový štáb  točit v pondělí 22.10.2012 na náměstí Míru v Mělníku. To proběhne od  13.00 do 17.00 hodin  a na podiu vystoupí hudební kapela Walda Gang a Karel Gott.  Jelikož se jedná o hlavní a závěrečnou scénu v díle, zvou filmaři místní obyvatele k veřejnému natáčení. V tento den se natáčení účastní řada významných hereckých osobností,  jako je Martin Dejdar, Alice Bendová, Iveta Blanarovičová, Miroslav Vladyka, Bohumil Klepl, Václav Vydra, Václav Noid Bárta a další. Pokud chcete vidět, jak se natáčí seriál a dokonce se stát na chvíli součástí natáčení, přijďte na mělnické náměstí Míru 22.října  a nebudete litovat!

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Co bude dál s nalezeným podzemním lomem V Kroupovci?

 

   V roce 2010 se na město Mělník obrátila historicko-báňská společnost s tím, že ve Vehlovicích by měl být kromě známého lomu u hřiště ještě jeden podobný prostor v ul. V Kroupovci. Od místních občanů zjistili, kde je patrně vstup do těchto prostor. (Historicko-báňská společnost je sdružením nadšenců, speleologů, kteří se zabývají opuštěnými důlními díly).
   Město se s touto společností domluvilo na tom, že provedou průzkum oblasti. Po geodetickém zaměření lokality, které město zadalo, se zjistilo, o jak rozsáhlé prostory se jedná – jde o cca 3500 – 4 000 m3 prostoru.
Město - z radnice 26 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7