https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Revitalizace náměstí Míru v Mělníku byla ukončena

 

Dne 15. 6. 2010 byla na Úřad Regionální rady Střední Čechy předložena žádost o poskytnutí dotace na projekt Revitalizace náměstí Míru Mělník. Žádost byla po kontrole schválena Výborem regionální rady a dne 8. 12. 2010 byla podepsána smlouva o poskytnutí dotace. Cílem projektu bylo dořešit poslední část nezrevitalizované plochy historického jádra města, a sice náměstí Míru. Realizace projektu probíhala od května 2011 do ledna 2012. Výstupem projektu jsou revitalizované plochy povrchů na rozloze 0,74 ha. V souvislosti s revitalizací povrchů proběhla realizace přeložek inženýrských sítí, byl kompletně obnoven mobiliář v řešené lokalitě, obnovena zeleň a upraveno zakrytí studny. Celkové náklady činí 24,4 mil. Kč z toho uznatelné náklady dosahují 22,5 mil. Kč. Dotace dle smlouvy je 71,65 % z uznatelných nákladů. Město Mělník by tedy mělo celkově obdržet 16,1 mil. Kč. V měsíci březnu 2012 byla podána závěrečná zpráva a požádáno o proplacení zbylé části dotace ve výši cca 3,4 mil. Kč na účet města. V průběhu předchozích dvou finančních etap přišlo na účet města 12,7 mil. Kč. Slavnostní ukončení projektu je plánováno na měsíc květen 2012.
 
Ing. Pavla Veverková, euromanažerka
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Rozpočet města Mělníka – rok 2012

 

Rozpočet města Mělníka – rok 2012

Podrobné informace o rozpočtu města na rok 2012 naleznete v PDF příloze...

Zdroj:
Ing.Dana Kratoňová, vedoucí Finančního odboru MÚ Mělník

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Výstavu fotografií na mělnickém náměstí Míru zahájí Jitka Čvančarová

 

Expozice velkoplošných fotografií známých herců a zpěváků upozorní na náměstí Míru v Mělníku na to, jak se ve světě cítí lidé, kteří mají vinou vzácné nemoci kůži křehkou jako motýlí křídla. Vernisáž začne v úterý 17. dubna v 15.00 a výstavu umístěnou pod širým nebem zahájí patronka dobročinného projektu 12 plus 12, herečka Jitka Čvančarová.
 
Výstavu tvoří 13 fotografií a několik informačních panelů, které v Mělníku zůstanou měsíc a půl. Jde o projekt 12 plus 12 občanského sdružení DebRA ČR, které jako jediné u nás pomáhá lidem s vzácnou vrozenou vadou kůže EB, pro niž se vžil symbolický název "nemoc motýlích křídel".
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka

Od  3.4.2012 do 12.4.2012 bude zcela uzavřena místní komunikace ul. Nad Kamennými závorami v místě podjezdu pod silnicí I/9 k.ú. Mělník, pro zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při provádění stavebních prací při bourání a výstavbě opěrné zdi.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Blokové čištění města

Blokové čištění města
 
Již tradičně proběhne v dubnu čištění města. Prosíme všechny řidiče, aby sledovali a hlavně respektovali dopravní značení tak, aby mohlo být čistění ulic provedeno. Níže je uveden časový harmonogram akce (ve jmenovaných dnech se bude jednat vždy o stejný čas – od 7:30 hodin a 14:00 hodin).
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka ulice Chloumecká

Uzavírka ulice Chloumecká
 
V termínu od 13.3.2012 do 22.3.2012 bude úplně uzavřena místní komunikace ul. Chloumecká v úseku od křižovatky ul. Dobrovského až k domu č.p. 2455 pro zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při provádění stavebních prací otevřeným výkopem v komunikaci k realizaci dvou kanalizačních přípojek.
Objížďka bude vedena po trase: obousměrně po místní komunikaci ul. Chloumecká, Lesní, silnici II/273 ul. Kokořínská a místní komunikaci ul. Dobrovského.
Z výše uvedených důvodů nebudou místní hromadnou dopravou obsluhovány zastávky – Chloumecká, Samoty, U Jatek a Neuberk. Školní spoj č. 5 obslouží zastávku U Jatek a Neuberk. Objížďkové jízdní řády budou vylepeny na zastávkách MHD a dále jsou k dispozici u dopravce na autobusovém nádraží a na Odboru dopravních a správních agend MÚ Mělník.
                                                
Mgr.Helena Vavřinová
tisková mluvčí
Městský úřad Mělník
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Sběrné kontejnery na textil na nových stanovištích

Od roku 2010 si občané města Mělníka zvykli odkládat nepotřebný a použitý textil do speciálních kontejnerů k tomu určených. Ty byly v rámci projektu KOUTEX průběžně umisťovány na území města. Některé z nich byly původně umístěny u prodejen obchodního řetězce Penny Market, který nám bohužel k 31.1. 2012 vypověděl tato místa. Proto jsme vytipovali se zástupci města místa nová, a to v ulicích Sportovní, Bezručova a Zádušní, vždy u kontejnerových stání. Děkujeme občanům  za zapojení do tohoto projektu.

Město - z radnice 5 komentáře | » číst dál

Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2012

Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2012
 
Město Mělník i pro letošní rok zaměřuje svoji pozornost na problematiku prevence kriminality. Rada města Mělníka schválila na svém zasedání dne 13. 2. 2012 Program prevence kriminality na rok 2012 - tvoří ho projekty, které budou realizovány ve spolupráci města, městské policie, Policie ČR, škol a nestátních neziskových organizací.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vyhodnocení Programu prevence kriminality za rok 2011

Vyhodnocení Programu prevence kriminality za rok 2011
 
V loňském roce se podařilo zrealizovat projekty financované jak za podpory Krajského úřadu Středočeského kraje, tak financované z rozpočtu města.
 
Projekt INFO 2011 byl multifunkčním projektem, který umožnil předávání informací občanům města v průběhu celého roku. Bylo tak možné, aby městská policie vzdělávala v
sebeobraně žáky ZŠ. Pro učitele ZŠ a SŠ, policisty, strážníky a další osoby pracující s mládeží jsme připravili seminář na téma Kyberšikana a zneužívání sociálních sítí. Vydali jsme 4 čísla 2. ročníku Novin prevence kriminality, natočili jsme 4 krátká videa na aktuální témata prevence kriminality pro výuku i pro prezentaci v rámci besed a setkání, ale i pro prezentaci v místních médiích. Proběhl 9. ročník soutěže Právo pro každého pro studenty SŠ v rámci zvyšování právního vědomí mládeže. I přestože nám nebyla poskytnuta dotace v požadované výši, byl projekt realizován v maximální míře.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7