https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Městská policie Mělník v roce 2011 - rekapitulace

Městská policie Mělník v roce 2011
 
V roce 2011 službu u Městské policie Mělník ( MP) zajišťovalo celkem 15 plně kvalifikovaných strážníků a šest operátorek operačního pracoviště. Městská policie působí v nepřetržité pracovní době, tudíž tento počet strážníků musí být rozdělen do jednotlivých služeb tak, aby při zachování zákonného nároku na odpočinek jednotlivých pracovníků byla zajištěna služba v denních i nočních hodinách. Pozornost věnujeme i tomu, aby naši strážníci byli na službu dobře připraveni - dvakrát měsíčně se provádí výcvik a technicko-taktický trénink.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Podpora kulturním památkám

Komise státní památkové péče vyhlašuje I. dotační kolo programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Ministerstva kultury České republiky. Termín podávání žádostí na MÚ Mělník, oddělení památkové péče je od 13. 2. 2011 do 9. 3. 2011. V I. dotačním kole bude rozdělena celá částka určená pro ORP Mělník – 1 199 000 Kč v souladu se schválenou Koncepcí podpory péče o památkový fond na správním území MÚ Mělník. Podrobné informace, formulář žádosti a další dokumenty jsou k dispozici na webové adrese: http://www.mkcr.cz/cz/kulturni-dedictvi/pamatkovy-fond/dotacni-programy/podpora-obnovy-kulturnich-pamatek-prostrednictvim-obci-s-rozsirenou-pusobnosti-2432/ nebo u vedoucí oddělení památkové péče MÚ Mělník, Mgr. Markéty Fošumové, Ph.D., tel: 315 635 342, email: m.fosumova@melnik.cz.
 
 
Mgr.Helena Vavřinová
tisková mluvčí
Městský úřad Mělník
náměstí Míru 1
276 01 Mělník
tel. 315 635 193, 606 627 270
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Mělnické turistické infocentrum funguje celoročně 7 dní v týdnu

 

V roce 2011 bylo v mělnickém infocentru odbaveno celkem 49 517 zákazníků, z toho 39 643 česky mluvících a 9 874 cizinců ( nejvíce Německo, Rakousko, Polsko, Slovensko, Velká Británie a USA). V červenci a srpnu byl nápor na pracovníky infocentra největší – to zde každý měsíc vyřídili přes 8 000 klientů. Naopak nejméně turistů přišlo v lednu a únoru – vždy cca 1500. V porovnání s předchozími roky přibylo českých turistů a ubylo cizinců. Lidé už nemají tolik zájem o mapy a průvodce, ale spíše o různé upomínkové a sběratelské předměty.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Upozornění pro nájemce hrobů na mělnických hřbitovech

 

V těchto dnech pracovnice správy hřbitovů aktualizovala stav plateb na rok 2012 na vývěskách umístěných na všech mělnických hřbitovech.

Vyzýváme tímto nájemce, aby si zkontrolovali, jak mají hroby vyplacené. Dále i to, jestli jako nájemce hrobu není ještě uvedena již nežijící osoba, neboť tuto změnu nikdo nenahlásil.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Informace o zápisu dětí do 1. tříd pro školní rok 2012/2013

Přehled termínů zápisů do prvních tříd v základních školách zřizovaných městem Mělník. K zápisům se chystá celkem 177 mělnických dětí.


Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Terénní práce na městském úřadě

Od ledna 2012 byla veškerá dávková agenda převedena do působnosti úřadu práce.Veškerá dávková agenda bude mimo pojistných systémů (důchodového a sociálního pojištění) je sjednoceno do tzv. jednotného výplatního místa na úřadech práce.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Divadlo Dětem 2012

 

V lednu bude zahájen jubilejní 40. ročník přehlídky pořadů pro děti „Divadlo Dětem 2012“.

Masarykův kulturní dům připravil pro děti i rodiče mimořádnou nabídku představení. Jako každý rok jsou připraveny návštěvnické průkazky, na kterých bude letos třeba čtyř razítek, aby se malý divák mohl zúčastnit „ Návštěvnické soutěže“. Po poslední pohádce „O Sněhurce“ bude provedeno slosování průkazek na pódiu a vylosované děti budou tradičně odměněny dárky. Během celého cyklu proběhne také jako každý rok výtvarná soutěž „Děti kreslí divadlo“. Vybraná výtvarná díla budou mít samostatnou výstavu v tanečním sále 1. patra MKD od neděle 18.března 2012, kde ve 14.00 hodin propukne na závěr přehlídky „Karneval s Rádiem Blaník“. Jako vždy má již Rádio Blaník připraveno pro děti plno soutěží s odměnami a proběhne soutěž o nejkrásnější masky, která končí odměněním masek a společným fotografováním.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Upozornění pro rodiče na některá nová ustanovení školského zákona

 

Dnem 1. ledna 2012 nabyl účinnosti zákon č. 472/2011 Sb., kterým se mění zákon

č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Zajímavá čísla za rok 2011 z odboru dopravních a správních agend

Dopravní agendy
 
Registr vozidel
Registr vozidel obce s rozšířenou působností Mělník spravuje celkem 54 tisíc spisů vozidel. Během roku 2011 bylo v mělnickém registru přihlášeno více jak 3,3 tisíce vozidel a odhlášeno přes 1,2 tisíce vozidel. Jen změna provozovatele vozidla byla zapisována u 2,8 tisíce vozidel. Za úkony u přepážky registru vozidel bylo vybráno 4,8 milionu korun.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7