https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Výsledky činnosti Městské knihovny Mělník za rok 2011

 

Městská knihovna Mělník má čtyři oddělení ve vile Karole. Oddělní pro dospělé čtenáře, oddělení pro studující a oddělení pro děti a mládež do 15 let. Je zde také informační centrum, kde je k dispozici internet, kopírka, přístroj na termovazbu a také laminátor. Dále máme pobočku na Slovanech naproti mateřské školce a pobočku na Chloumku v budově rodinného centra. V těchto pobočkách se půjčuje pouze jedno odpoledne v týdnu.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Kanalizace na Chloumku se blíží do finále

 

Vzhledem k mírnému průběhu letošní zimy se hned začátkem ledna vrátili do chloumeckých ulic pracovníci firmy, která zde pracuje na kanalizaci. V současné době se dokončují stoky v ulicích U Studny a Pod Vodojemem, přípojky pak v ulicích Na Pěšince a Pod Chloumečkem. Pokud půjde vše bez komplikací, bude celá akce hotová na konci března. Budování kanalizace na Chloumku představuje investici za celkem 170 milionů korun, z toho město získalo dotaci od Ministerstva zemědělství ve výši 29 milionů korun a 79 milionů korun příspěvek od VKM

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Reflexní obojky zdarma aneb Pejsku, buď dobře vidět!

 

Městská policie Mělník se při své činnosti zaměřuje mimo jiné také na kontrolu dodržování pravidel při venčení psů. Jedná se zejména o kontrolu vyhlášky města, která omezuje volný pohyb psů na určitých místech a dále je zde stanovena povinnost majitelů psů uklízet exkrementy. Tato činnost je z pohledu strážníků samozřejmě jakousi represí a je vždy brána v očích veřejnosti rozporuplně. Ten, kdo se o svého psího miláčka řádně stará, tak je většinou také svědomitým „sběračem“ exkrementů a případná kontrola mu nijak nevadí. Ovšem najde se také spousta majitelů, kteří tuto povinnost jaksi „opomíjejí“ a po svém miláčkovi neuklízí. Tato skupina majitelů pak na případné kontroly a eventuelní pokuty reaguje velmi negativně.

Město - z radnice 5 komentáře | » číst dál

Kondolence k úmrtí Václava Havla

Zastupitelé města Mělníka vyjádřili na svém včerejším zasedání minutou ticha a podpisem kondolenční listiny svou hlubokou soustrast nad úmrtím pana Václava Havla. I občané města Mělníka mohou během dneška a zítřka podepsat kondolenční listiny na podatelnách městského úřadu. Ve čtvrtek budou odeslány do Prahy.
 
 
Mgr.Helena Vavřinová
tisková mluvčí
Městský úřad Mělník
náměstí Míru 1
276 01 Mělník
Město - z radnice 7 komentáře | » číst dál

Já vůbec nevím, co mě to napadlo

Každý den se na služebnu MP obracejí bezpečnostní agentury, které střeží nákupní centra. Vždy, když je zadržen pachatel drobné krádeže zboží, je na místo přivolána hlídka MP.

Hlídka MP provede zjištění skutečného stavu věci a dále je na OO PČR vylustrována osoba pachatele. V mnoha případech se jedná o osoby, které jsou v pátrání PČR a nebo se svým jednáním dopouštějí trestného činu. V tomto případě je vždy zadržená osoba předána na OO PČR k provedení dalších opatření. V případě, že lustrace osoby je negativní, má hlídka MP možnost celou věc řešit uložením blokové pokuty do výše 1 000 Kč a nebo celou věc oznámit na Odbor dopravních a správních agend MÚ Mělník. Konečné řešení přestupku je vždy odvozeno od skutkové podstaty, která určuje míru zavinění.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Důvěřivost se nemusí vyplatit

V době předvánoční jsme se zaměřili v rámci Programu prevence kriminality města Mělníka pro rok 2011 i na seniory, neboť se stávají velmi často snadnými obětí podvodníků a zlodějů všeho druhu.

V Centru seniorů Mělník jsme dne 7. prosince 2011 připravili besedu, kterou jsme uvedli premiérou dvou krátkých filmů, které byly vyrobeny v rámci programu prevence a jejichž cílem je seznámit seniory s možnými riziky spojenými s kontaktem s osobami páchajícími trestnou činnost a zneužívajícími důvěřivosti zejména starších spoluobčanů.
Po představení snímků přítomní preventisté mělnické městské policie a Policie ČR s přítomnými seniory pobesedovali o daných tématech a předali jim několik základních rad, které by jim mohli v budoucnu pomoci v tom, aby se nestali obětí podobné trestné činnosti.
Koordinátorka prevence kriminality upozornila i na zneužívání seniorů rodinnými příslušníky v době vánočních svátků (získávání finančních darů).
Senioři si naši návštěvu pochvalovali a potěšilo nás, že besedu zpříjemnila i dlouhá diskuse, kdy bylo možné vymýšlet řešení konkrétních situací navozených seniory.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Bezpečný nákup 2011

V době předvánočních nákupů, v rámci Programu prevence kriminality města Mělníka pro rok 2011, se již podruhé podařilo uskutečnit akci Bezpečný nákup. V tomto roce jsme navštívili mělnické obchodní domy Kaufland, Tesco a Eva. Smíšené hlídky mělnických strážníků a policistů v doprovodu dětí ze ZŠ J. Matiegky procházely prostory uvedených obchodních center a přilehlá parkoviště. Zde upozorňovaly nakupující na nebezpečí spojená s kapesními krádežemi, krádežemi věcí z vozidel a možné praktiky podvodníků nabízejících „výhodnou koupi“ jistě kvalitního zboží. Pozorné řidiče i nakupující odměňovali školáci drobnými dárky.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Připravujeme výstavu o historii bezpečnostních složek

 

V rámci přípravy Programu prevence kriminality města Mělníka pro rok 2012 bychom rádi pro připravovanou výstavu o historii bezpečnostních složek v letech 1918 - 1993, která se bude konat v Regionálním muzeu Mělník, požádali občany města o spolupráci.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

O drogách trochu jinak

 

Jsme velmi rádi, že se nám podařilo navázat v rámci prevence kriminality spolupráci s Terapeutickou komunitou Karlov. I když je od nás trošku „z ruky“, každá návštěva Karlova je pro všechny, kteří se výjezdu zúčastní, velkým přínosem, návštěvou, na kterou se hned tak nedá zapomenout. Jen pro připomenutí - komunita je určena pro drogově závislé klienty - pro mladistvé a pro matky s dětmi, kteří již prošli základní léčbou a připravují se na vstup do „nového života“.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7