https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Městská policie Mělník informuje

 

Mladíci ničili vše, co jim přišlo do cesty

Dne 3.12. v 6:45 hod.  oznámil na  linku 156 muž, že v ul. Tyršova  je  skupina  mládeže,   která  poškozuje  dopravní  značení  a  bouchá  do  projíždějících  vozidel. Celá věc byla zaznamenána i jednou z kamer. Na  místo vyjela hlídka a podařilo se jim jednoho mužeze skupinky dostihnout – 20letého z Lužce nad Vlt. Strážníci našli na místě vyvrácený odpadkový koš a  vůz Škoda Felicia měl promáčknutý  levý přední  blatník a  poškozený lak  na kapotě. Další čtyři mladíci odešli ul. Radniční směrem na nám.  Míru. Tam shazovali  zábrany a u jedné z provozoven v podloubí přesunuli lavice  se stoly. Poté zašli do ul. Palackého. O  jejich pohybu byla informována hlídka OO PČR a na místo byla současně  vyslána  denní  hlídka městské policie. Obě hlídky další čtyři mladíky, kteří ještě stihli poškodit další vozidlo, ztotožnili a celou věc dále šetří P ČR.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Nová služba e-UtilityReport pro veřejnost

Žádost o vyjádření k existenci inženýrských sítí
 
MÚ Mělník nově nabízí svým občanům bezplatnou službu e-UtilityReport, která  umožňuje vyhotovení a podání žádosti o vyjádření k existenci sítí.
 
V rámci zkvalitňování služeb našeho stavebního úřadu, byla zprovozněna na stránkách města Mělníka (www.melnik.cz)  bezplatná služba e-UtilityReport pro veřejnost, která slouží k automatickému vygenerování žádosti o vyjádření k existenci sítí jednotlivých správců.
Služba má za cíl zjednodušit agendu spojenou s procesem vyjádření k existenci sítí v rámci působnosti stavebního úřadu Mělník.
Služba žadatele systematicky vede k vyplnění formuláře pro vytvoření „Žádosti o vyjádření k existenci sítí“. Žadatel na základě vyplněného formuláře rozešle elektronickou žádost správcům inženýrských sítí, kteří jsou pro dané území aktivně zapojeny do služby.
Pro ostatní správce inženýrských sítí, kteří prozatím neumožňují příjem žádostí touto formou, jsou vygenerovány PDF soubory pro možnost vytištění a doručení svépomocí. Takto vytvořená žádost je v souladu s platnou legislativou.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Bezpečný nákup se vyplatí

V loňském roce byla v rámci Programu prevence kriminality města Mělníka v době předvánočních nákupů realizována akce nazvaná Bezpečný nákup. Hlídky složené ze strážníků a policistů v doprovodu dětí upozorňovaly na nebezpečí krádeží příručních zavazadel v obchodech a krádeží věcí z vozidel odstavených na parkovištích před obchodními centry.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Anděl strážný si zaslouží poděkování

V rámci pořádání letošního Dne bezpečí a pořádku byla vyhlášena možnost nominovat osoby z vašeho okolí do ankety „Anděl strážný“. Každý mohl nominovat své blízké, přátele či osoby ze svého okolí, o nichž ví, že jejich čin by si ocenění zasloužil. Nominace jsme očekávali do konce měsíce října, avšak přišla jen jedna, a to ve zvláštní kategorii, která se týkala ocenění za práci v oblasti prevence kriminality. Této nominace si nesmírně vážíme, ale zatím ji nevyhlásíme, neboť jsme se rozhodli prodloužit lhůtu pro nominaci do poloviny ledna, možná si vzpomenete na někoho, jehož oceněním dáme dobrý příklad ostatním.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Od ledna budou sociální dávky vypláceny na úřadu práce

Od 1.1.2012 nastanou změny ve vyplácení sociálních dávek -  budou vypláceny Úřadem práce v Mělníku, který sídlí v Nové ul.
 
Půjde o tyto dávky:
  • Dávky pomoci v hmotné nouzi – příspěvek na živobytí, doplatek na bydlení, mimořádná okamžitá pomoc
  • Dávky a výhody pro osoby se zdravotním postižením – mimořádné výhody pro těžce zdravotně postižené občany, příspěvek na péči a příspěvek na zvláštní pomůcky (kam bude nově zahrnut i příspěvek na zakoupení motorového vozidla )
  • Nová dávka : příspěvek na mobilitu
Zrušeny budou tyto dávky:
  • Příspěvek na úpravu bytu, příspěvek na úhradu za užívání bezbariérového bytu a garáž
  • příspěvek na provoz motorového vozidla, příspěvek na individuální dopravu
  • příspěvek na zakoupení, celkovou opravu a zvláštní úpravu motorového vozidla
 
 
Mgr.Drahomíra Pavlíková, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví MÚ Mělník
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

V lednu se začne pracovat na ochraně proti povodním

Již dlouhou dobu se hovoří o přípravách stavby protipovodňových opatření. Nyní je vše připraveno tak, aby vlastní realizace mohla začít. Plánuje se od ledna 2012 do prosince roku 2013 a bude rozdělena do tří etap, každá bude trvat zhruba 6 měsíců. V první etapě jsou zahrnuty Mlazice a část přístavu, ve druhé vinařství a část přístavu a ve třetí čtvrť Rybáře a poslední část přístavu.
Jaká konkrétní opatření budou v jednotlivých čtvrtích provedena?
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Dopravní omezení

Od 7.11.2011 do 20.11.2011  bude úplně uzavřena místní komunikace ul. Chloumecká v úseku od ul. U Hájovny po ul. Na Pěšince pro zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při provádění stavebních prací otevřeným výkopem v komunikaci v rámci akce Mělník – dostavba kanalizace. Objížďka povede obousměrně po trase Lesní, Kokořínská, Dobrovského a Chloumecká. MHD nebudou obsluhovány zastávky – Chloumecká, Samoty, U Jatek, Neuberk. Školní spoj č. 5 obslouží zastávky U Jatek a Neuberk.

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Kotě v motoru
Dne 22.10. ve 14:38 hodin na linku  156 oznámila  žena,  že z  parkujícího  vozidla  v  ul.  Kosmonautů  je  slyšet  mňoukající  kotě. Strážníci na místě zjistili majitele vozidla a nakonec bylo v motoru vozidla nalezeno kotě, které bylo předáno do městského útulku.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7