https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

200 kilometrů za 24 hodin,

to je cíl  Ing.Martina Hunčovského, jednoho z našich nejlepších
ultramaratonců. Výsledku chce dosáhnout na svém „vlastním závodě", který
odstartuje 23.června v 10 hodin dopoledne na sportovním oválu
Střední integrované školy technické na Mělníce
. Letos měl startovat  
ve "čtyřiadvacetihodinovce" na mistrovství světa ve švýcarském Bruggu.
Šampionát byl přesunut na příští rok do polských Katowic a Martin, aby
měl limit, potřebuje závodit. Výkon, kterého dosáhl letos v lednu
v dánském Aarhusu, 184 kilometrů za 24 hodin je sice solidní, ale na
nominaci by pravděpodobně nestačil. Sparingpartnery Martina
Hunčovského bude patnáct  jeho studentů a učňů z třídy 2.ES,
(elektrikáři a zámečníci), Budou se štafetově  střídat po čtyřech kolech tak,
aby měli 11 kilometrů volno. Z osmi set okruhů, které se vejdou do dvou set
kilometrů, by se 18letým mladíkům mohla zatočit hlava. Jde o to, aby
mohli regenerovat, neboť jde o vytrvalostní výkon bez možnosti spánku
a s tím nemají doposud žádnou zkušenost.
Nad regulérností závodu budou dohlížet rozhodčí Českého atletického
svazu (Krumlová a Hlušička). Se zapisováním uběhnutých okruhů pomůže
manželka i synové Ondřej a Tomáš, kteří po otci zdědili sportovní geny.
Je samozřejmě připraven i občerstvovací servis.

Vizitka
Ing. Martin Hunčovský
Narozen: 26.12.1964 v Mělníce.
Výška a hmotnost: 178 cm, 70 kg.
Profese: profesor němčiny a tělocviku.
V českém žebříčku ultramaratonců mu patří 10.místo, 197,3 km.
Z šesti tisíců startujících na Pražském maratonu doběhl 119.
Záliby: Dálková cykloturistika.
Nejzajímavější trasy Mělník-Chorvatsko k Jaderskému  moři, nebo z Mělníka k Baltu. Na kole objel po hranicích celou Českou republiku i Slovensko.
Běžecké začátky: V 23. letech se na vysoké škole vsadil s kamarádem, že absolvuje „železného muže". V současné době trénuje 6x týdně, tempovým  během 100 až 200 kilometrů, na konci roku se jich  v tréninkovém deníčku objeví zhruba šest tisíc.

Místo konání ultramaratonu:
Start v 10.00 hodin 23.června (čtvrtek), cíl 24.června (pátek) v 10.00 hod.
Integrovaná střední technická škola Mělník, sportovní areál, ulice K učilišti
( u cukrovaru). Po celých 24 hodin  je k dispozici občerstvení.
 
kontakt: mazac@isstechn.cz
 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Děti vybraly pro Japonsko 5 237 korun

Včera se na mělnické radnici za hojné účasti občanů konala prodejní výstava Děti pro Japonsko, kterou připravily ZŠ J.Matiegky Mělník a ZUŠ Mělník.

Akci zahájil pan starosta MVDr.Ctirad Mikeš, který si také jeden z dětských obrázků zakoupil. Vybralo se celkem 5 327 korun, které již byly prostřednictvím organizace ADRA poukázány na konto pro postižené Japonsko.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Revitalizace byla zahájena

Dnes dopoledne byla za účasti starosty města Mělníka MVDr. Ctirada Mikeše a firmy SaM Česká Lípa, která zvítězila ve výběrovém řízení, zahájena Revitalizace náměstí Míru. Žádost o dotaci byla na Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy předložena v červnu 2010. V září 2010 město obdrželo oznámení o schválení projektu. Smlouva o dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy byla podepsána 8. prosince 2010.  Cílem projektu je oživit poslední část plochy historického jádra města, a sice náměstí Míru. Výstupem projektu jsou revitalizované plochy povrchů na rozloze 8 316 m2, v souvislosti s revitalizací povrchů proběhne realizace přeložek inženýrských sítí, bude kompletně obnoven mobiliář v řešené lokalitě, obnovena zeleň na náměstí Míru, upraveno zakrytí studny. Celkové náklady projektu představují cca 23 mil. Kč. Městu byla schválena dotace ve výši maximálně 24,139 mil. Kč. Po proběhlém výběrovém řízení na dodavatele, kdy cena díla je nižší, než se předpokládalo, očekává město dotaci ve výši cca 16 mil. Kč (71,65% z uznatelných nákladů). Realizace projektu proběhne od května 2011 do dubna 2012.

Město - z radnice 7 komentáře | » číst dál

Opravy a úpravy hrobů je třeba nahlásit

Správa hřbitovů  upozorňuje na to, že jakékoliv úpravy a opravy hrobů na kterémkoliv  z mělnických hřbitovů je nájemce povinen  ohlásit minimálně  dva dny předem. Správa pak vydá povolení, kde bude uveden dohodnutý rozsah a termín provedení prací, včetně dokončení. Práce nebude možné provádět v sobotu a v neděli, aby nebyli rušeni návštěvníci hřbitovů. K uvedenému opatření jsem museli přistoupit vzhledem k tomu, že se v poslední době  za hřbitovními zdmi množí černé skládky, které město musí na své náklady uklízet. Navíc je  suť a materiál z opravovaných hrobů vhazován do kontejneru na hřbitově, který k tomu není určen. Upozorňujeme na to, že  dle zák.o přestupcích, § 47 je možno uložit pokutu za neoprávněné založení skládky až do výše 50 000 Kč.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Noviny prevence

I v letošním roce vám budeme přinášet zprávy z prevence kriminality prostřednictvím Novin prevence kriminality. V prvním letošním čísle, které vyšlo 26. 5. 2011, najdete články o činnosti městské i státní policie, informace k programu prevence kriminality pro tento rok, vyhlášení soutěže Anděl strážný, atd. První letošní výtisk byl dostání na Dnu bezpečí a pořádku ve stánku našeho města a v dalších dnech bude k dispozici na obvyklých místech - podatelny městského úřadu, Infocentrum, úřad práce, lékárna při Nemocnici s poliklinikou Mělník a v základních školách. V elektronické podobě je možné si stáhnout každé číslo novin na www.melnik.cz v sekci prevence kriminality. Budeme rádi, když i vy nám přispějete článkem či námětem na článek pro vydání druhého čísla, které budeme připravovat v průběhu června.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Město podpořilo mladé sportovce

 

Volnočasová komise předložila návrh na poskytnutí dotací na činnost mládeže sportovním organizacím na rok 2011. Dotace se poskytuje na základě počtu členů do 18 let k 31.12.2010 a výše vybraných členských příspěvků za rok 2010. Zastupitelé města Mělníka na svém jednání 16.května schválili účelové dotace.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zastupitelé finančně podpořili Mistrovství ČR v triatlonu

 

Volnočasová komise projednala 20.4.2011 žádost sportovního oddílu Triathlon Mělník 
o příspěvek na uspořádání Mistrovství ČR v triatlonu všech kategorií. Závod se koná 23.7.2011 a jedná se již o 14. ročník triatlonového závodu pořádaného v našem městě. Finančně i organizačně se jedná o velmi náročnou akci, jejíž výdaje dosahují 360 000 Kč, přičemž příjmy ze startovného činí cca 40 000 Kč. Akce je propagována v celostátních médiích a je významným přínosem k propagaci města.Zastupitelé města Mělníka podpořili tuto významnou sportovní událost na svém zasedání 16. května dotací ve výši 50 000 Kč
Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Revitalizace náměstí Míru Mělník

Dne 25. května 2011 v 11 hodin proběhne za účasti starosty města Mělníka MVDr. Ctirada Mikeše, zástupce dodavatele a dalších hostů slavnostní zahájení realizace Revitalizace náměstí Míru. Žádost o dotaci byla na Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy předložena v červnu 2010. V září 2010 město obdrželo oznámení o schválení projektu. Smlouva o dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy byla podepsána 8. prosince 2010. Cílem projektu je oživit poslední část plochy historického jádra města, a sice náměstí Míru.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Mělnické školy se mohou přihlásit s projekty sociální prevence do grantového řízení

Zastupitelé města Mělníka rozhodli na svém květnovém zasedání o vyčlenění finančních prostředků ve výši 190 000 Kč na grantové řízení pro základní a střední školy se sídlem na Mělníku na projekty zaměřené na sociální prevenci, např. na osvědčené adaptační kurzy v prvních ročnících středních škol, výchovně-vzdělávací soutěže  či na exkurze do specializovaných zařízení pro léčbu sociálně patologických jevů. Termín pro podávání žádostí: od 1.6. do 30.6.2011. 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7