https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Opil se v přítomnosti tříleté dcery a pak se chtěl zabít

Dne 14.3.2011 v 17:35 hodin oznámila na linku 156 žena,  že na  autobusovém nádraží  se pohybuje muž, který je ve značném stavu opilosti a   má   s sebou  maličké dítě.   Strážníci na místě zjistili, že muž je skutečně velmi opilý a má s sebou PE láhev s vínem a vedle něj sedí tříletá holčička.  V  prostoru  celého   nástupiště se nacházel  větší počet čekajících cestujících, kteří byli  pohoršeni stavem a jednáním tohoto muže. Cestující žádali hlídku MP,  aby   okamžitě zakročila z důvodu ohrožení dítěte. Muž s dítětem hlídce  uvedl své jméno a to, kde nyní bydlí, ale dál už byla jeho výpověď naprosto nesrozumitelná, stále padal z lavičky. Vzhledem k okolnostem, kde nebylo ani možné zjistit vztah opilého muže k dítěti, byla provedena lustrace muže. Strážníci zjistili, že v  evidenci  muž žádné dítě uvedené nemá. Proto na místo byla přivolána sociální pracovnice MÚ Mělník. Ještě, než pracovnice dorazila, muži neustále zvonil mobilní telefon, který ale nebyl schopen hovor přijmout. Jelikož  hlídka MP měla podezření, že mu volá nějaká  osoba,   která je  ve vztahu k dítěti, přijala  hovor místo něj. Skutečně volala maminka holčičky, která ji má v péči. Hlídka MP se s ženou domluvila, že jí dceru přivezou společně se sociální pracovnicí. Žena sdělila, že opilý muž je otcem holčičky a měl ji na starost tento víkend. Strážníci se sociální pracovnicí mamince dceru předali. Opilý muž neustále odmítal dechovou zkoušku. Nakonec ho strážníci převezli do místa jeho přechodného bydliště.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Prohrál na automatech, tak si vymyslel přepadení   
Dne 10.března ve 20:48 hodin na služebnu MP telefonicky oznámila žena,  že spatřila  mladého  muže, jak odcizil v ul. Františka Kriegla z  prádelní šňůry prádlo, které dal do igelitové tašky a odešel ještě s partou mladých lidí do ul.  Vodárenská. Vzápětí opětovně oznámila, že  se mladík vrátil a znovu sundává další prádlo ze šňůry. To už ale na místě byli strážníci a mladíka zastavili. Neměl u sebe žádný průkaz totožnosti, takže musel být předveden na služebnu P ČR,  kde se zjistilo, že jde o muže ze Slovenska. Sdělil, že oblečení bral proto, že mu byla zima, že byl dnes přepaden na tom místě, kde prádlo bral, třemi osobami, které  přes něj  něco hodily,  bily jej  a poté mu odcizily  finanční   hotovost ve výši 20 000 Kč. Dále uvedl, že do Mělníka přijel  dnešního   dne  a navštívil svou známou.  Dechovou orientační zkouškou bylo u  tohoto   muže zjištěno 1,78 promile alkoholu.  Strážníci hovořili s ženou, kterou muž uvedl, ta sdělila, že společně ještě s dalšími popíjeli víno a že muž se nikam nevzdálil. Pak šel kolem  20. hodiny  s několika dalšími lidmi ven. Ti uvedli,  že výše uvedený muž začal  krást prádlo  ze  šňůry  u  bytu  v  přízemí,  i když  mu toto  všichni rozmlouvali.  Igelitovou tašku  s věcmi pak hodili do kontejneru – prádlo bylo nakonec strážníky a policisty vráceno majitelce. Muž nakonec sdělil, že si přepadení vymyslel, protože   finanční  hotovost   prohrál  dříve   na  výherních  hracích   automatech  v různých provozovnách a  bál se  to říci. Strážníci jeho prohřešek nakonec vyřešili blokovou pokutou.

Město - z radnice 6 komentáře | » číst dál

Likvidace černé skládky přímo ve městě stála 60 146 korun


Odbor životního prostředí MÚ Mělník musel nechat v těchto dnech uklidit černou skládku, která vznikla v místech cukrovarské vlečky v ul.Pražská. Šlo o 15 tun směsného komunálního odpadu, především velkoobjemového, kde nechyběly ledničky, pračky, pneumatiky, plasty, kusy dřeva atd. Náklady na odklizení nepořádku činily 60 146 korun. Navíc sem byla na náklady města nainstalována vrata, aby se zabránilo zajíždění do tohoto místa. Je s podivem, proč ve městě vznikají takového skladky, když v ul.Řipská je šest dnů v týdnu otevřen sběrový dvůr. Město vynaloží ročně na odstraňování neustále vznikajících černých skládek  více než 500 000 korun.

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

Městská policie Mělník seniorům

V rámci projektů prevence kriminality Městské policie Mělník se uskutečnila další z besed určených pro naše seniory a starší spoluobčany.

Tato beseda se konala přímo na výročním zasedání Svazu tělesně postižených a zúčastnilo se jí bezmála 60 hostů. Preventista městské policie opět seniory upozornil na úskalí, které přináší dnešní doba a na změny v chování jak občanů, tak samotných pachatelů trestné činnosti. Dále se hovořilo o preventivních opatřeních v situacích, kdy hrozí nenadálá nepříjemnost, o tom, jak správně zajistit byt a cennosti. Dále se preventista zaměřil na vysvětlení fungování tísňových linek. Mnoho občanů má totiž stále zakořeněný pocit, že vytočením tísňové linky dojde k jejímu zneužití a nebo dokonce bude policie obtěžována. Tuto skutečnost se snad na uvedené besedě podařilo vyvrátit a naopak seniorům ukázat návod, jak správně linky využívat. Dále se beseda ubírala tématem podomních prodejců a jiných živlů, které se snaží vnutit do domácností a to mnohdy z různých důvodů. Velmi aktuální bylo téma sčítacích komisařů při letošním sčítání lidu. Preventista tak seniory upozornil na to, jak se má správný komisař prokazovat a že je nutné být při zjišťování identity komisaře důsledný. Hodinová beseda velmi rychle utekla a na závěr byl i čas na mnoho dotazů. Jak je patrno, městská police ve spolupráci s našimi seniory dokáže tvořit velmi dobrý tým, který společně může sklízet značné úspěchy v boji proti protiprávnímu jednání. Na závěr besedy dostali všichni účastníci od městské policie informační letáky, samolepky a bezpečnostní řetízky na dveře.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Motivační program pro rok 2010 od společnosti ELEKTROWIN a.s.

 Město Mělník získalo z Motivačního programu pro rok 2010 od společnosti ELEKTROWIN a.s. odměnu ve výši 50 000 Kč. Tyto finanční prostředky byly použity na elektronický zabezpečovací zařízení napojené na pult centralizované ochrany.  Toto zařízení slouží k zabezpečení sběrného dvora města Mělníka v ulici Karolíny Světlé.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2011

V loňském roce se podařilo zcela realizovat program, který jsme v rámci prevence kriminality připravili pro občany všech věkových kategorií. Proto jsme pro letošní rok připravili stejně bohatý program, v němž jsou zahrnuty projekty, které se osvědčily a ze získaných zkušeností vycházející projekty další, opět zaměřené na všechny věkové skupiny občanů.

Z projektů, ve kterých chceme pokračovat, jsme vybrali pro realizaci v tomto roce:

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7