https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Inspektoři ČOI budou radit občanům Mělníka i v roce 2011

 

Pracovníci České obchodní inspekce budou i v roce 2011 zajišťovat poradenskou službu pro veřejnost v městě Mělník, vždy druhou středu v měsíci, v prostorách Živnostenského odboru Městského úřadu Mělník, nám. Míru 51, Mělník v době od 14:00 do 15:00 hodin.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zimní údržba v Mělníku - listopad, prosinec 2010

 

S letošní zimní údržbou komunikací jsme začali již 27.11. a do 22.prosince jsme vyjížděli na úklid komunikací 24x.
Pro srovnání - v zimním období 2009-2010 jsme začínali s údržbou 16.12.2009 a za celé zimní období jsme vyjížděli celkem 39x.
V zimě 2008-2009 jsme měli pouze 16 výjezdů.

Město - z radnice 4 komentáře | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Krádež náušnic
Dne   21.12.2010  v   16:29  hodin  strážníci v jednom mělnickém supermarketu řešili případ krádeže – muž se pokusil odcizit šestery náušnice v hodnotě 540 korun. Dostal blokovou pokutu ve výši 1 000 korun.

Město - z radnice 5 komentáře | » číst dál

Opilý muž chtěl jet autobusem stůj co stůj

Dne 18.12.2010 v 7:15 hodin strážníci řešili problém s opilým mladíkem, který se chtěl dostat do autobusu na autobusovém nádraží. Opilého cestujícího brát řidič nesmí. Jak viděla operátorka MP  na kamerách, mladík stál při odjezdu autobusu na  stanovišti č. 8. Po odjezdu autobusu se za ním  rozeběhl, aby autobus dohonil.   Poté se přiblížil k autobusu tak, že zde bylo z důvodu  klimatických   podmínek   nebezpečí,  že  by  muž  mohl  uklouznout  a  spadnout  pod   projíždějící   autobus.  Autobus   se  muži   podařilo  dostihnout  na křižovatce   řízené  semaforem, kde musel řidič zastavit na červenou. Mladík při tom bouchal pěstí do dveří autobusu. Když naskočila na semaforu zelená, autobus odjel. Strážníci zjistili, že jde o 20letého mladého muže, který byl zcela zjevně pod vlivem  alkoholu či  jiné návykové  látky. Strážníci se mu snažili vysvětlit, proč ho řidič nemohl do autobusu vzít, ale mladík  stále vykřikoval vulgární výrazy. V  09:20 hodin strážníci kvůli tomu samému muži museli zpět na autobusové nádraží, neboť se opět chtěl za každou cenu dostat do dalšímu autobusu.   Dále  byl spatřen, jak přechází  přes  frekventovanou  křižovatku   na červenou, čímž ohrozil sebe i další účastníky silničního provozu. Vzhledem ke stavu, ve kterém se nacházel a k množství spáchaných přestupků celou věc projedná příslušný odbor MÚ Mělník.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vyhodnocení soutěže ve sběru plodů dubů a kaštanů

V pondělí 20.12. v 9:00 hodin proběhlo v obřadní síni mělnické radnice za účasti starosty města MVDr.Ctirada Mikeše a zástupců partnerů projektu vyhodnocení soutěže ve sběru žaludů a kaštanů. Akci zorganizovalo město Mělník ve spolupráci s partnery projektu: Honební společenstvo Hubert Byšice, Nadace Muzeum Hostín,  Safari Muzeum Hostín, o.s., KLOKOČ s.r.o., VOZÁB s.r.o., EURO – Agency  s.r.o. a AGRO LIBLICE s.r.o.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

2,3 mil. na úpravu parku B. Němcové?

O záležitosti úpravy zeleně na nám. Boženy Němcové (mezi kempem a žel. tratí) jednalo zastupitelstvo města na svém posledním zasedání a její další projednávání a hlasování o ní bylo odloženo na jednání 20. 12. kvůli aktualizaci podkladů. Jde o aktuální záměr investice za 2,3 milionu korun; až 95 % by měla krýt dotace, o niž by se žádalo na základě projektu, který by měl teprve vzniknout. Máme svůj pohled na využívání veřejných prostředků na úpravu zeleně ve městě, pročež jsme zaslali minulý pátek všem zastupitelům tento e-mail s naším alternativním návrhem. Pro nahlédnutí prostoru nám. Boženy Němcové můžete využít fotografie nástroje streetveiw na http://maps.google.com.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

V ul. Legionářů hořelo, Povedený mladík

V ul. Legionářů hořelo
Dne 14.12.2010 ve  21:57 hodin operační kamerového systému uviděla, že se z ul. Legionářů valí dým. Na kameře číslo 1 zjištěno, že  dým  vychází z nemovitosti mezi restaurací Modrá hvězda a hernou. Do místa byla  vyslána  hlídka MP, aby celou věc prověřila. Tam strážníci zjistili, že dým vychází  z rozestavěných  garáží. Na  místě byl i provozní restaurace Modrá hvězda, ten sdělil, že  v provozovně  zahořel komín, od kterého vzplál pravděpodobně plastový materiál v přilehlé budově. Vzhledem k situaci  byli na místo přivoláni hasiči a ve 22:28 byl požár uhašen.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Dne 9.12.2010 v 7:30  hodin strážníci řešili špatně zaparkované osobní auto v ulici Ve Žlábkách – vůz stál v křižovatce ul. Italská a Ve Žlábkách  tak, že ho vozidla odbočující vpravo musela objíždět v křižovatce do protisměru, čímž ohrožovala proti jedoucí vozidla. S majitelkou vozu se strážníkům nepodařilo zkontaktovat. Navíc bylo zjištěno, že ve vozidle se nachází pět psů - tři cca dvouměsíční štěňata  a dva dospělí kříženci středního vzrůstu. Dle svědků zde vůz parkoval minimálně od 23:00 hodin minulého dne - na základě konzultace se  Státní  veterinární správou  došlo  výše  uvedeným jednáním k  porušení §13/1  zák. 246/92  Sb. na  ochranu  zvířat  před týráním a to tím, že psům nebyly zajištěny přiměřené podmínky k chovu uložené  zákonem. V  součinnosti  s majitelem odtahové služby došlo k nenásilnému otevření vozidla a  psi byli převezeni  do městského útulku. Na základě  skutečnosti, že vozidlo tvořilo nebezpečnou  překážku provozu, bylo vozidlo odtaženo. Celá záležitost bude  postoupena  Správnímu odboru MÚ Mělník.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Informace k zítřejší stávce na Mělníku

Do stávky se zapojila dvě mělnická školská zařízení – MŠ Zvoneček Dukelská a její odloučené pracoviště na Chloumku a ZŠ Mělník Pšovka. Tato zařízení budou zítra uzavřená. Rodiče byli na tuto situaci s předstihem upozorněni.

Ostatní školy  a školky  fungují normálně.

Město muselo zajistit stravování pro jednu třídu Základní školy praktické a speciální, která je umístěna na odloučeném pracovišti a pro kterou výše uvedená školka zajišťuje obědy.

Městský úřad Mělník bude  fungovat bez omezení.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7