https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

S příchodem Mikuláše začíná mládež v ulicích používat zábavnou pyrotechniku

 

Každým rokem dochází začátkem prosince v období kolem Mikuláše k většímu nárůstu používání zábavné pyrotechniky v ulicích města. Tato zábava pak přetrvává celý prosinec a vrcholí silvestrovskými oslavami. Používání zábavné pyrotechniky má jasně stanovená pravidla, kterými je nutné se řídit, ale hlavně také dodržovat zásady slušného chování, protože Městská policie Mělník každý rok zaznamenává mnoho stížností na bezohledné používání pyrotechniky. Na druhou stranu je třeba se v tomto čase obrnit trpělivostí a snažit se být trošku tolerantní.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Prodej vánočních stromečků

Od pondělí 6.12.2010 od 8:00 do 17:00 hodin se budou jako každý rok prodávat na radničním dvoře vánoční stromečky – borovičky z městských lesů. Cena: 120Kč/metr.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Mělničtí radní si rozdělili kompetence

Mělničtí radní se na svém jednání dne 22.11.2010 dohodli o rozdělení kompetencí - každý z nich bude mít na starosti konkrétní oblast činnosti města v jeho samostatné působnosti. Radní budou za své oblasti předkládat materiály do rady a zastupitelstva a oni budou také připravovat návrhy na usnesení (dříve materiály včetně návrhů předkládali vedoucí jednotlivých odborů dle věcné příslušnosti).

Město - z radnice 7 komentáře | » číst dál

Důležité informace pro řidiče

Řidiči - pozor!
Nezapomeňte na změny platné od ledna: nová lékárnička * reflexní vesta * řidičský průkaz s datem vydání do r. 2000 je neplatný. A pro připomenutí:  dálniční známka 2010 platí do 31. ledna 2011 * zimní pneumatiky povinné na označených úsecích * body jsou i za blokové pokuty (např. rychlost, pásy, telefonování, světla) * dobrá věc: formulář záznamu o dopravní nehodě + tužka (vše fotit alespoň na mobil)

Zkontrolujte si vozidla registrovaná na vás
Na odboru dopravy se stále častěji stáváme svědky nepříjemných životních situací našich spoluobčanů, kteří přicházejí s dopisem od České kanceláře pojistitelů, ve kterém jsou vyzýváni k zaplacení nemalých částek za neplatné povinné ručení na vozidlo, které již dávno nevlastní. Tyto situace nastávají třeba v případech, kdy při prodeji vozidla původní vlastník nenahlásil změnu vlastníka vozidla v registru vozidel a spolehl se, že tak učiní nový majitel, nebo v případě likvidace vozidla nepožádal o jeho vyřazení z registru. Jiným případem se stejným důsledkem je skutečnost, že majitel vozidla se domnívá, že když s vozidlem nejezdí a má ho na svém pozemku, nemusí platit povinné ručení. V takovém případě, ale musí odevzdat registrační značky a malý technický průkaz do depozita, jinak se taktéž vystavuje výzvě k zaplacení od České kanceláře pojistitelů. Že se nejedná o zanedbatelné částky vyplývá z následující tabulky:

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Informační servis – MÚ Mělník

Do pokladny můžete naposledy ve čtvrtek 30.prosince
Pokladna na Finančním odboru MÚ Mělník bude v tomto roce naposledy otevřena ve čtvrtek 30.prosince do 14:30 hodin.V pátek 31.12. již otevřeno nebude z důvodu roční uzávěrky.
 
Provozní doba na hřbitově sv.Václava na Mělníku o Vánocích
O vánočních svátcích bude hřbitov sv.Václava na Mělníku otevřen od 7:00 hodin do 19:00 hodin, na Štědrý den až do 20:30 hodin.
 
Co na sběrové dvory nelze ukládat
Upozorňujeme občany, že na sběrový dvůr  nelze  odvážet  stará okna po výměně nových, dále  nábytek např. při vyklizení bytu (např. po zemřelém) nebo nábytek, který zůstává jako přebytečný při výměně bytů. Na tuto službu je nutné, aby si občan sjednal kontejner nebo aby odvezl tento odpad  na skládku a nebo využil služeb odborných firem.
 
Odpady o Vánocích
Svoz odpadů a separace (papír, sklo, plasty)  o vánočních a novoročních svátcích zůstává stejný jako ve všední dny.
 
Inspektoři ČOI v Mělníku
Ve středu 8. prosince budou pro veřejnost zdarma k dispozici pracovníci České obchodní inspekce v prostorách Živnostenského odboru Městského úřadu Mělník, nám. Míru 1, od 14:00 do 15:00 hodin.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Statistika nuda není

 

Ve známe pohádkové písničce se zpívá, že statistika nuda je, má však přesné údaje. I v knihovně používáme různé statistické výstupy, kterými se snažíme poměřit naši práci. Pravidelně vás seznamuji s počty zaregistrovaných čtenářů a jejich návštěvami, s počty vypůjčených knih nebo s knihami nejčtenějšími.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Proč je dobré nahlížet do živnostenského rejstříku?

 

Nejen podnikání, ale i další oblasti spojené se shromažďováním různých údajů se dnes obejdou bez řady návštěv jednotlivých úřadů. V pohodlí domova, samozřejmě s připojením k internetu, má dnes každý občan možnost nahlédnout do různých veřejně přístupných rejstříků. Jedním z takto dostupných registrů je i Registr živnostenského podnikání, do kterého je možno nahlédnout na webové stránce www.rzp.cz. V uvedeném registru najdete informace o všech podnikatelích, kteří podnikají dle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon).

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Velmi zajímavá a praktická výstava na mělnické radnici

 

Dne 16. 11. 2010 v 10:00 hodin byla v historické budově mělnické radnice zahájena výstava poskytovatelů sociálních služeb. Více než 50 přítomným hostům z organizací, které se zde prezentují, nejprve přivítala paní Mgr.Drahomíra Pavlíková, vedoucí Odboru sociálních služeb a zdravotnictví MÚ Mělník, poté hovořil pan starosta města Mělníka MVDr.Ctirad Mikeš a také organizátorka výstavy, paní Irena Podivínská, DiS., koordinátorka komunitního plánování MÚ Mělník. Výstava občanům prezentuje, které služby pro rodiny, mládež, seniory, zdravotně postižené, sociálně vyloučené a nepřizpůsobené občany ve městě fungují a co nabízejí. Při zahájení výstavy byl představen nový Katalog sociálních služeb 2010, ve kterém jsou uvedeny kontakty na jednotlivá zařízení. Katalog je volně k dispozici občanům.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Dne  9.11.2010 v 7:42 hodin strážníci vyjeli do místního penzionu, kam dorazila starší žena, která byla zmatená. Žena byla dezorientovaná, ale dokázala sdělit své jméno a datum narození i to, že trpí Alzheimerovou chorobou. Bylo zjištěno, že jde o pohřešovanou ženu z Desné. Strážníci ji převezli na OO PČR.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7