https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Schránky důvěry městské policie slouží úspěšně svému účelu už deset let

 

Téměř každý den se na strážníky městské policie obracejí nálezci různých věcí. Jedná se hlavně o různé doklady, písemnosti, platební karty, svazky klíčů a výjimkou nejsou ani jízdní kola a další předměty.

Jednou z forem, jak se přiblížit občanům a usnadnit jim ještě více předávání různých nalezených věcí, je i provozování tzv. schránek důvěry. V Mělníku fungují schránky důvěry již deset let. Občané, kteří najdou ztracené doklady, peněženky, klíče a další věci odradí od jejich vrácení úřední proces, jenž by je čekal na policejní služebně, či některém úřadě. Lze ale říci, že v letošním roce se zvýšil počet dokladů, peněženek i s finanční hotovostí předaných přímo na služebnu Městské policie Mělník. Zde jsou odevzdávány celé peněženky i s finanční hotovostí, od začátku roku 2010 bylo odevzdána tato hotovost ve výši 22 515 Kč, která byla neprodleně předána majitelům. Ve městě jsou instalovány čtyři schránky důvěry, a to jedna na budově městské radnice na náměstí Míru, druhá na budově obchodního domu na náměstí Karla IV., třetí v části Pšovka na budově pošty a čtvrtá byla nainstalována v roce 2010 na budově prodejního a restauračního komplexu na sídlišti Sportovní - na provozovně U Trnků.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Na Mělníku se zapojilo do veřejné služby 50 osob

 

Od poloviny dubna 2009 byl na Městském úřadě v Mělníku zaveden institut veřejné služby. Tuto službu vykonávají osoby, které jsou v hmotné nouzi a pokud nebudou vykonávat veřejnou službu, sníží se příspěvek na živobytí po uplynutí šesti měsíců na existenční minimum.

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Malí eMPíci poučili dospělé, jak se správně chovat

 

Na počátku října byl Městskou policií Mělník realizován další z projektů prevence kriminality. Jedná se o projekt Malý eMPík určený pro žáky 1. stupně základních škol.

Žáci tak v dopoledních hodinách vyrazili spolu se strážníky MP Mělník do ulic a zde započala již ta pravá práce malých strážníků - eMPíků. Jelikož se v současné době mnoho projektů prevence kriminality odehrává v ZŠ J.Matiegky, byla tato akce směřována do centra města a do přilehlých ulic a parků. Ještě před samotnou prací v ulicích proběhla krátká beseda, při které si žáci stanovili, na co se při své práci malých strážníků zaměří. Došlo tak k připomenutí si pravidel týkajících se jízdních kol, pravidel při venčení psů, přecházení mimo přechod pro chodce, kouření na zastávkách autobusů, atd. Zjištěné přestupky byly řešeny na místě, a to přímo se samotnými přestupci. Překvapení přestupců bylo vždy veliké a ani v jednom případě nedošlo k hádkám, či arogantnímu jednání.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

V dubnu příštího roku se začne v Mělníku stavět protipovodňová hráz

V úterý 12.října zavítali na mělnickou radnici vzácní hosté. Ministr zemědělství Ivan Fuksa přímo zde potvrdil, že jeho resort poskytne Mělníku dotaci ve výši 95% celkových nákladů na výstavbu protipovodňové hráze, jejíž délka bude činit 3,9 kilometru. Pan ministr  společně s generálním ředitelem  Povodí Labe Tomášem Vaňkem a mělnickým starostou Miroslavem Neumannem hovořili o náročné stavbě, jejíž celkové náklady budou činit 530 milionů korun, z toho 12 miliónů ze svého rozpočtu uhradí město, podílet se bude i Povodí Labe.

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

Jeden běžný víkend na Městské policii Mělník

Jeden běžný víkend na Městské policii Mělník ( výběr akcí, vynechány pravidelné kontroly v jednotlivých částech města)

Pátek 19:00 – sobota 7:00

8.10.2010, 20:25

OO PČR žádá hlídku MP řešit stížnost oznamovatele v ul.K Učilišti Dle sdělení mu před vjezdem do garáže parkují vozidla (hlídka PČR již řešila).Hlídka MP v místě mluvila s oznamovatelem, který sdělil,že nyní již nepotřebuje s vozidlem vyjet, chce ale porušující zákaz stání řešit.Hlídka MP pro nepřítomnost řidiče umístila na tři vozidla výzvu k podání vysvětlení.

Město - z radnice 6 komentáře | » číst dál

Strážníci městské policie jsou vítanými hosty na kurzech pořádaných mělnickými školami

 

Se začátkem školního roku se opět naplno rozjel program prevence kriminality Městské policie Mělník určený především pro žáky a studenty.

Hned na začátku září se preventista MP spolu s jedním strážníkem zúčastnil akce pořádané Střední průmyslovou školou stavební Mělník. Byla zaměřena na seznámení žáků, kteří nastoupili do prvních ročníků. Strážníci MP Mělník, zde měli svůj program, při kterém představili nově příchozím žákům část své policejní práce. Dále předvedli bojové umění tak, že i studenti se zapojili do samotného cvičení, které je přimělo zamyslet se nad správným způsobem života a spoléhat se nejen na sebe, ale také na podporu týmu. Studenti tak mohli vidět, že městská policie ve městě nepůsobí jen jako represivní orgán, ale snaží se více přibližovat právě mladým lidem.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Pátek, 17.9.
V průběhu celého vinobraní byla  hlídkou  MP  mimo jiné  prováděna kontrolní   činnost, která byla zaměřena na zaznamenání vzniklých závad, které  se   přímo týkají  výstavby  pouťových  atrakcí.  Při  této  kontrole  bylo  již v pátek  zjištěno   několik  závad,   které  hlídka  ihned  předala  a  to  dle   příslušnosti. Například bylo  zjištěno, že  v ulici  Tyršova je značně poškozen  nově zbudovaný  chodník i s několika obrubníky. Celá věc byla  hlídkou  zadokumentována a následně  byl zjištěn  majitel atrakce.  Dále  zde   bylo zjištěno  poškození zeleně,  které  přímo  na  místě  dokumentoval zástupce odboru  životního prostředí.  Jako další závada bylo  hlídkou  zjištěno, že v ulici Fibichova došlo k poničení asfaltového chodníku v blízkosti  Okresního soudu.  Jako pachatel tohoto poškození  byl  vytěžen majitel zde postavené atrakce. V ulici Seifertova došlo  k  výstavbě atrakce z části na veřejné zeleni a hrozilo zde její zničení.  Veškeré závady  zjištěné  v  průběhu   vinobraní  budou  sepsány  a  předány  k dořešení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Plavecká soutěž měst

Město Mělník se v letošním roce poprvé účastní soutěže, která je celostátně vyhlašována Agenturou Sprint pod záštitou Českého olympijského výboru. Organizátoři soutěže si dovolují pozvat všechny obyvatele Mělníka a okolí, kteří jsou schopni uplavat z vody 100m libovolným způsobem, ve středu 6.října 2010 v době od 8:00 do 20:30 hodin do krytého plaveckého bazénu v Mělníku. Vstup v den konání pro účastníky zdarma. Staňte se i vy reprezentanty Mělníka a pomozte mu k dosažení co nejlepšího umístění mezi městy ČR do 20 000 obyvatel. Bližší informace k soutěži jsou k dispozici na krytém bazénu nebo na adrese http://www.info-sport.cz/

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Otevření zrekonstruovaného azylového domu


Ve středu 8.září 2010 byl za účasti mnoha hostů slavnostně zahájen provoz nově zrekonstruovaného azylového domu v Mělníku, který je nyní svou kapacitou největší ve středních Čechách. Jde o zařízení, které provozuje město Mělník. V úvodu promluvil pan starosta města Mělníka Mgr. Miroslav Neumann,dále JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D., ředitel Úřadu Regionální rady, ROP Střední Čechy a PaedDr. Milan Němec, radní Středočeského kraje za oblast školství, mládeže a tělovýchovy. Po přestřižení pásky provedl všechny hosty po azylovém domě pan Jakub Šlajs, který je vedoucím tohoto zařízení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál | 10 přílohy

https://www.traditionrolex.com/7