https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Vytvoř knižní obálku

I.stupeň ZŠ – téma
Pohádková kniha
Slabikář
Encyklopedie zvířat
Učebnice vlastivědy
 
II. stupeň ZŠ – téma
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Granty byly rozděleny

Zastupitelé schválili na svém dubnovém jednání granty města Mělníka pro rok 2010 takto:

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Program prevence kriminality pro rok 2010


Město Mělník se věnuje prevenci kriminality již řadu let a není tomu jinak ani v roce 2010. Program prevence kriminality pro rok 2010 má pro letošní rok několik priorit, a to pokračovat ve zvyšování právního vědomí občanů se zaměřením na všechny věkové skupiny, pracovat se skupinami ohroženými spácháním trestného činu i skupinami rizikovými a přiblížit atraktivní formou práci jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému občanům.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Malíř Vladimír Veselý bude vystavovat v kulturním domě

V úterý 1. června 2010 se uskuteční v galerii Masarykova kulturního domu v Mělníce slavnostní vernisáž výstavy akademického malíře Vladimíra Veselého, od roku 2004 nositele Stříbrného řádu Města Mělníka.  Své obrazy spolu s ním vystaví i jeho dcera Zuzana Matoušková. Vernisáž zahájí František Černický a Blanka Štráchalová, v kulturním programu vystoupí Markéta Motlíková a Miroslav Kraus, básně Vratislava Šťovíčka přednese Jaroslav Mědílek. Vladimír Veselý má k Mělníku velice blízký vztah. Působil jako pedagog na tehdejší Lidové škole umění a založil zde výtvarný obor. Současně vyučoval na gymnáziu, vybudoval věhlasnou galerii Ve věži.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

11letá dívka odcizila lesky na rty
Dne  14.5.2010 ve  14:30  hodin  strážníci řešili krádež v DM  drogerii. 11letá dívka zde odcizila dva lesky na rty za 198 korun. V průběhu celého jednání byla na  místě přítomna  matka nezletilé dívky. Věc dále projedná odbor sociálních věcí a zdravotnictví.

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Čtyřletá holčička běhala po ulici v noční košilce a bosa

Dne 11.05.2010  v 8:02 hodin nahlásila anonymně na linku 156 žena, která  uvedla, že  ulicí Dukelská směrem k  ul. Pražská  běží plačící malé dítě. Strážníci vyrazili na místo, kde na křižovatce  ul.O. Wenzla a ul. Dukelská  našli malou plačící holčičku v  noční  košili a bez bot. Hlídce se podařilo zjistil jméno a příjmení  holčičku a dle místní znalosti ji předali otci, který žije v Sociální ubytovně v Dukelské ulici. Muž sdělil, že jeho dcera musela proběhnout z bytu po odchodu  své matky,  která údajně  zapomněla  zamknout dveře při odchodu do zaměstnání. Jelikož otec této 4leté holčičky v té době ještě spal, nezpozoroval, že  mu dcera  odešla z  bytu. Cela věc bude postoupena odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Beton na křižovatce
Dne 10.05.  2010 ve  13:45  hodin  strážníci řešili situaci, kdy na křižovatce U Zelené lípy bylo vysypáno větší množství betonu.  Zjistili, že jde o beton patřící nedaleké firmě. Do doby, než se na   místo dostavili zaměstnanci výše uvedené firmy, aby provedli úklid, usměrňovala zde  hlídka dopravní režim. Strážníci také zjistili, že beton se na silnici dostal  z nákladního vozu značky Tatra – Mix. Ve 14:55  byl beton ze silnice odstraněn a provoz  na komunikaci  následně obnoven. Celá  záležitost bude postoupena k projednání na příslušný odbor. 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Navýšení daně z nemovitosti na Mělníku je pouze zákonem schválené zvýšení sazeb daně

Zákon o dani z nemovitosti umožňuje zastupitelstvu upravit nebo zavést obecně závaznou vyhláškou tři typy koeficientů, kterými se upravuje sazba daně.

Za prvé se jedná o koeficient přiřazený jednotlivým obcím podle počtu obyvatel, který může obec buď zvýšit o jednu kategorii nebo snížit až o tři kategorie a tím upravit sazbu daně ze staveb a stavebních pozemků pro jednotlivé části obce.

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Průtah není řešením

Demolice, trvalé zábory, zhoršení životního prostředí a necitelné zásahy do vlastnických práv, to je výčet z několika negativních aspektů, které přináší tak urputně prosazovaný průtah městem.

Občanská sdružení se v posledních dnechaktivně zúčastňovala jednání s realizátorem projektové dokumentace k územnímu řízení, a měla tak možnost nahlédnout do rozpracované projektové dokumentace. Celková trasa průtahu městem je projektem o krok zpět v rozvoji města Mělníka. Umístění průtahové komunikace je vedeno od ulice Pražská v ose cukrovarské vlečky směrem na Mladoboleslavskou, odkud pokračuje nadjezdem přes železniční trať do oblasti Světice a vrací se zpět do osídleného území městské části Blat. Dále pokračuje souběžně s ulicí Dobrovského směrem k jatkům, kde je opět přemostění železniční trati silně zasahující do městského stadionu a pokračuje směrem na Průhon k napojení na stávající komunikaci směr Vehlovice.

Město - z radnice 97 komentáře | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7