https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Oslavy 65.výročí konce druhé světové války

V letošním roce si v květnu připomeneme 65.výročí konce druhé světové války a osvobození Československa. Město Mělník chystá připomenutí těchto událostí v pátek 7.května 2010, na které zveme všechny občany. Program : 12:00 - Zahájení akce před Masarykovým kulturním domem, uctění památky obětí u pomníků v centru města, 13:00 - Promítnutí českého filmu Protektor v kině Sokol.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Ve Lhotce soutěžili strážníci


Ten, kdo projížděl ve středu 28.dubna v blízkosti stanového tábora ve Lhotce u Mělníka, se asi nestačil divit. U silnice leželi sténající zranění po autonehodě a všude spousta zdravotníků a strážníků městských policií. Naštěstí nešlo o reálnou situaci, ale o soutěž.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Správní odbor informuje


Úsek cestovních dokladů

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Upozornění pro dopravce


Obecní živnostenský úřad v Mělníku upozorňuje dopravce, kteří provozují „Silniční motorovou dopravu“ na základě koncesní listiny, a to vnitrostátní nebo mezinárodní silniční dopravu autobusy a tahači nebo nákladními vozidly o celkové hmotnosti vyšší než 3,5 tuny s výjimkou speciálních vozidel, na povinnost prokázat finanční způsobilost dle zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů. Finanční způsobilostí se rozumí schopnost dopravce finančně zajistit zahájení a řádné provozování silniční dopravy. Finanční způsobilost musí trvat po celou dobu provozování silniční dopravy, pokud není provozování živnosti na základě oznámení podnikatele přerušeno dle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů. Trvání finanční způsobilosti prokazuje dopravce příslušnému dopravnímu úřadu v místě sídla nebo trvalého pobytu žadatele, tedy Krajskému úřadu Středočeského kraje, Odboru dopravy, Zborovská 11, 150 21 Praha 5 za každý kalendářní rok. Termín pro splnění finanční způsobilosti končí dne 31. července 2010. V případě nejasností můžete kontaktovat Obecní živnostenský úřad v Mělníku č.tel.: 315 635 392, 315 635 383, nebo přímo Odbor dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje, pan Trojek, č.tel.: 257 280 105.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Porovnání působení skleněných a PET lahví na jednotlivé složky životního prostředí

Z porovnání životního cyklu skleněných a PET lahví vyplývá, že životní cyklus skleněných lahví je výrazně šetrnější vůči životnímu prostředí. Skleněné lahve mají až 40násobné opakované použití. Na této skutečnosti nic nemění ani využití nebo zneškodnění PET lahví jako je skládkování, spalování nebo dokonce recyklace. Nejčastější varianta zneškodňování PET lahví (skládkování) způsobuje 5 – 6krát větší negativní dopad na životní prostředí oproti variantě 40 násobného použití skleněných lahví a 4krát větší negativní dopad na životní prostředí v porovnání s variantou 20násobného použití skleněných lahví při přepravní vzdálenosti 100 km. Pokud se přepravní vzdálenost zvýší na 400 km, rozdíl negativních dopadů mezi skleněnými a PET lahvemi se níží na 2,5násobek celkového negativního dopadu. Příznivější výsledky pro skleněné lahve jsou dány za následujícími charakteristikami a podmínkami:

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Obaly a ekologická gramotnost

Město - z radnice 1 komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Bezdomovec zaměstnával strážníky celý den

Dne 22.4.2010 v 08:45 hodin  strážníci poprvé museli zasáhnout proti jim velmi dobře známému bezdomovci, který se usadil v budově městského úřadu před kanceláří na odboru  sociálních věcí. Byl opilý, choval se hlučně a zapáchal. Měl vedle sebe panenku, se kterou rozmlouval. Po výzvě strážníka místo opustil. V  09:10 hodin strážníci objevili téhož muže   na  schodišti  ve   vestibulu obchodního  domu na  náměstí Karla IV.ve společnosti dalšího bezdomovce.  Oba zde popíjeli pivo  a   znemožňovali  průchod zákazníkům – ti raději místo obcházeli a využívali druhé schodiště. Strážníci je odsud vykázali. V 11:00 hodin  strážníci oba bezdomovce objevili při své kontrolní činnosti na  lavičkách  vedle budovy  ČSAD  na autobusovém nádraží, kde popíjeli víno,  i  když  byli  v   minulosti již vícekrát ze strany strážníků upozorněni na porušování  předpisů   zakazujících v prostorách autobusového nádraží konzumaci alkoholických nápojů. Opět byli z místa vykázáni. V 11:48 hodin se s nimi museli strážníci setkat znovu – tentokrát polehávali na zemi u supermarketu u  autobusového nádraží v prostoru mezi prodejnou a   nákupními  košíky. Oba  byli  zjevně  pod  vlivem  alkoholu, popíjeli zde krabicové víno a jedli přímo ze země maso. Strážníci je opět chtěli z místa vykázat, což oba odmítali a jeden z nich dokonce vyrazil proti hlídce se zaťatými pěstmi. Hlídka proti němu musela využít hmatů a chvatů a poté jeho agresivita ustala. Nakonec ještě v 18:45 hodin řešili chování tohoto značně opilého bezdomovce znovu – tentokrát u supermarketu v ulici Vodárenská, kde močil vedle vstupních dveří. Byla mu udělena bloková pokuta ve výši 1 000 korun. Poté byl z místa vykázán. 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka ulic Legionářů a U Tanku

Od 3.5.2010 od 7:00 hodin do 31.5.2010 do 18:00 hodin budou zcela uzavřeny ulice Legionářů a U Tanku  z důvodu zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v rámci stavebních pracích při akci „Revitalizace historického jádra Mělníka“.

Město - z radnice 5 komentáře | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Opilec zaměstnával strážníky

Dne 17.4.  2010 ve 12:26 hodin strážníci řešili jim velmi dobře známého muže, který seděl opilý v autobusové zastávce u supermarketu Kaufland a  nadával kolemjdoucím. Kouřil cigaretu a popíjel víno. Strážníci ho z místa vykázali. Ve 13:04 byli strážníci voláni k další autobusové zastávce – tentokrát Na Podolí, kam se muž přemístil, a opět vulgárně pokřikoval na ostatní občany. Při příjezdu hlídky už v zastávce nebyl – ležel u dětského hřiště v parku Na Podolí a kolem něj se válely nedopalky od cigaret, plastová láhev od vína a skořápky od vajec. Muže strážníci vyzvali, aby si nepořádek po sobě uklidil, což se mu nelíbilo, začal nadávat  i strážníkům. Bylo zjištěno, že muž má v sobě 2,33 promile alkoholu. Nakonec muž vše uklidil a odešel. Případ bude dál řešit přestupková komise.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7