https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Ceny města Mělníka 2010


Kulturní komise vyzývá mělnické zájmové, kulturní, umělecké, vzdělávací a sportovní organizace a sdružení k překládání návrhů na ocenění významných osobností, které působily v jejich řadách a přispěly významnou měrou k rozvoji dané oblasti.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Rodiče žádají o odklad povinné školní docházky


V mělnických základních školách se ve dnech 9. a 10. února konaly zápisy do 1. tříd.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Strážníci se utkají 28.dubna


Městská policie Mělník ve spolupráci se Soukromou zdravotnickou školou Mělník uspořádala loni nultý ročník soutěže městských policií „Lhotka 2009“. Akce byla určena pro dvoučlenná družstva strážníků městských policií. Soutěž byla koncipována jako příprava na rozmanité situace, se kterými se strážníci v běžné služba setkávají ( poskytnutí první pomoci, zadržení pachatele, dopravní nehoda, použití zbraně). Trasa závodu vedla lesnatým kopcovitým terénem, takže strážníci museli vynaložit i jistou fyzickou zdatnost. Po trase bylo vytvořeno několik stanovišť, kde strážníci provedli zadaný úkol, který přímo na místě hodnotili odborní porotci. Soutěž měla velký ohlas, a tak letos proběhne 28.dubna opět ve Lhotce u Mělníka I.ročník soutěže městských policií - Lhotka 2010.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Dotace pro mělnické sportovce

ZM schválilo na svém jednání dne 23.března účelové dotace na činnost sportovním organizacím na rok 2010 takto:

Město - z radnice 3 komentáře | » číst dál

Revitalizované ulice projdou zevrubnou kontrolou


V současné době se dál velmi intenzivně pracuje na dokončení revitalizace v centru města. Zároveň proběhla celá řada jednání ohledně problémů, které se objevily na nově vydlážděných ulicích U Tanku a Legionářů. Investor (město) projednal návrhy projektantů, jak vzniklé vady odstranit ve výše uvedených ulicích a předejít tomu, aby se něco podobného nemohlo opakovat v dalších nově dlážděných ulicích. Dle návrhů projektantů bude v ulicích U Tanku a Legionářů bude vyměněn materiál použitý na lože pod dlažbou a zkvalitněn drenážní systém pod dlažbou. Pracovat se začne, jakmile to klimatické podmínky dovolí, nejpozději ve 12. týdnu 2010, a to v ulici U Tanku.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Inspektoři ČOI v dubnu na Mělníku

Ve středu 14.4.. budou pro veřejnost zdarma k dispozici pracovníci České obchodní inspekce v prostorách Živnostenského odboru Městského úřadu Mělník, nám. Míru 1, od 14:00 do 15:00 hodin.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Poctivá nálezkyně
Dne 23.března  v  9:14 hodin donesla paní na služebnu MP dámskou peněženku, kterou nalezla na nám. Karla IV.před chvílí u lékárny Centrum.V peněžence byl občanský průkaz a další doklady a také hotovost ve výši 690 korun. Jak bylo dále zjištěno, paní měla na středu v lékárně objednané léky a paní lékárnice slíbila, že ji o nalezené peněžence vyrozumí. Telefonicky se s paní nedalo spojit, neboť nevlastní telefon.                                              
 
Nepovolené vylepování plakátů
Dne 23.3.2010 v 17:32 hodin bylo na linku 156 oznámeno strážníkem, který v té době nebyl ve službě, že na nám.  Karla IV., vylepují dvě osoby plakáty. Na  kamerovém systému spatřila operátorka osoby  odpovídající udanému  popisu. Hlídka dva mladíky dostihla a za své jednání dostali pokutu ve výši 500 korun. Plakáty byly odstraněny.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Blokové čištění Mělníka začne v dubnu

Blokové čištění je jarním generálním úklidem města. Jednorázově odstraňuje nečistoty a posypový materiál po zimní údržbě na místních komunikacích a chodnících po městě. Blokové čištění je rozděleno do oblastí podle čtvrtí města. Souběžně se strojním úklidem bude na stejných úsecích prováděno i ruční čištění. Vždy týden před vlastním čistěním jsou v ulicích rozmístěny dopravní značky, které řidiče informují o tom, kdy nebude možné na daném místě parkovat. Po celou dobu technické služby úzce spolupracují se strážníky městské policie, kteří připravují pro mechanizaci technických služeb ulice, náměstí a ostatní prostranství tak, aby parkující vozidla nebyla nežádoucí překážkou. V roce 2009 se městské policii podařilo uzavřít výhodnou dlouhodobou smlouvu na odtah vozidel. Tato služba byla využita právě při blokovém čištění, kdy i přesto, že se strážníci pokoušeli vyrozumět majitele překážejících vozidel, muselo být přistoupeno k 66 odtahům. V jednom případě se takto podařilo nalézt vozidlo v celostátním pátrání, které bylo následně předáno majiteli.
 
časový postup prací v jednotlivých oblastech – po ulicích (vždy v čase 7:00 – 14:00 hodin):
 
  1. Oblast centrum města, sídliště – Střed
Jako odstavnou plochu pro přeparkování lze využít nehlídané parkoviště – na Vrázově vyhlídce.
 
Pondělí – 12.4.
Tyršova, Nová, Jar.Seiferta – jen část od nám.Karla IV., nám. Karla IV včetně parkoviště, parkoviště na Vyhlídce, Nad Soutokem, Anny Bayerové.

Město - z radnice 6 komentáře | » číst dál

U kontejnerových stání vznikají černé skládky


Město Mělník se stále potýká s problémem odkládání velkoobjemového odpadu u kontejnerových stání. Jedná se zejména o lednice, koberce, nábytek a další. Tento odpad je ale určen k odstranění prostřednictvím sběrových dvorů. Uložením odpadu u kontejnerových stanovišť vznikají černé skladky, které město musí uklidit. Roční náklady na tento dodatečný úklid činí 200 000 Kč. Jedná se o prostředky, které jsou zbytečně vynaložené a krátí tak rozpočet města na jiné činnosti.   

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7