https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2009

Činnost městské policie je z obecního pohledu zákona pojata jako činnost veřejně prospěšná. Prostřednictvím městské policie město zajišťuje klid a pořádek na svém teritoriu vymezeném konkrétním katastrálním území. V Mělníku ji zajišťuje 15 plně kvalifikovaných strážníků a 6 operátorek. MP řídí ředitel, má dva zástupce - vedoucího vnější služby a vedoucího vnitřního oddělení.
 
Pravidelná činnost městské policie
1. Obchůzková činnost - katastr města je pro vnitřní potřeby městské policie rozdělen do 12 úseků. Každý z  těchto úseků je přidělen konkrétnímu strážníkovi, který za něj nese osobní zodpovědnost. Ve svých úsecích strážníci zjistili 393 závad ( o vraky osobních vozidel, nedostatečné dopravní značení, ničení veřejné zeleně, zakládání černých skládek a neoprávněné zábory veřejného prostranství), k 31.12.2009 se jich podařilo odstranit 351. Další závady jsou předány na příslušné odbory městského úřadu k dalšímu opatření.
 
2. Městský kamerový dohlížecí systém (MKDS) - v současné době MKDS čítá deset kamer. Bohužel, v posledních dvou letech po stanovisku příslušných orgánů není možno získávat další dotace pro rozšiřování MKDS. V průběhu roku 2009 se firma Gepard Pardubice, která od roku 1998 zajišťovala montáž, rozšiřování a servis kamerového systému, dostala do insolventního řízení. Protože bylo potřeba zajistit pro MKDS servis, zvláště když koncem června 2009 došlo k poškození některých komponentů MKDS přepětím z bouřkové činnosti, byla oslovena firma TELMO Praha, která tuto větší opravu zvládla, a po dohodě bez jakéhokoliv problému zajišťuje od poloviny roku 2009 pro MP servis kamerového systému.




Popis přestupku /tr.činu / MKDS/
Počet
Zadržení pachatelů krádeže vloupáním do mot. vozidel a pokusu o odcizení mot. vozidla
 
8
Předejití a zabránění  dokonání trestního činu či závažnějšího přestupku
 
125
Přestupky na úseku dopravy
1 732
Zadržení při neoprávněném vylepování různých plakátů a poutačů
25
Předáno orgánům činným v trestním řízení pro podezření ze sprejerství
5
Předáno přestupkové komisi MÚ Mělník.
9
Další přestupky na úseku veřejného pořádku
340
  1. Pult centrální ochrany objektů - MPzajišťuje pomocí pultu centrální ochrany objektů (PCO) ochranu objektů, které jsou ve vlastnictví MÚ Mělník. V roce 2009  byla hlídka městské policie v 83 případech vyslána operátorkou k prověření signalizovaného poplachu, či přímo provedení kvalifikovaného zásahu. V rámci reorganizace Hasičského záchranného sboru a dalších zákonných úprav, kdy HZS již nestřeží budovy města formou protipožárních hlásičů na PCO, převzalo v I.čtvrtletí roku 2009 město Mělník od HZS Mělník zařízení dálkového přenosu GESPA, které bylo umístěno na operační pracoviště městské policie.

    Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Odbor správy majetku a služeb oddělení investic

V roce 2009 se pokračovalo v realizaci akce Revitalizace hist. středu města, kdy byla provedena většina prací na rekonstrukci kanalizace a výměně povrchů jednotlivých ulic, dále byly obnoveny čtyři fasády městských domů – radnice čp.1, městská policie čp.31, městská knihovna čp.40 a 41 a ZuŠ čp.122, byl zrevitalizován park v Jungmannových sadech a v Husově ulici a vystavěny dvě opěrné zdi v České ulici.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Samospráva
Senioři
Jednorázové příspěvky se poskytovaly seniorům s nižšími příjmy ( 23 osob). V červnu 2009 se uskutečnil zájezd pro seniory do Litomyšle ( 156 osob). V listopadu 2009 bylo uspořádáno divadelní představení „ Písně ze Staré Prahy “ v Masarykově kulturním domě ( 317 osob). Vánoční nadílka obyvatelům domova důchodců, penzionu a domů s pečovatelskou službou proběhla v prosinci 2009 ( 275 osob). Sociální pracovnice navštěvují seniory starší 90 let s přáním a kytičkou ( 61 osob).
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Správní odbor 2009

Přehled činností
 
Ohlašovna - stav obyvatel – Mělník
V roce 2009 bylo na Mělníku přihlášeno 720 občanů k trvalému pobytu. Z toho přistěhováno z jiných obcí bylo 309 občanů a v rámci Mělníka si změnilo trvalé bydliště 411 občanů. Z Mělníka se odstěhovalo 302 obyvatel. V minulém roce se narodilo 212 mělnických dětí a zemřelo 176 mělnických občanů. Dále bylo na ohlašovně vydáno 38 výpisů z informačního systému, jednalo se o žádost občanů o sdělení údajů k jejich osobě a žádost majitele domu o sdělení osob hlášených v domě. V roce 2009 bylo podáno 115 žádostí o zrušení trvalého pobytu a ve správním řízení bylo zrušeno 110 údajů o místu trvalého bydliště. Ohlašovna přidělila 49 popisných a evidenčních čísel. Dále bylo předáno ohlašovně 68 nalezených věcí a z toho 28 jich bylo vráceno zpět majitelům. Od ledna do prosince 2009 ohlašovna vydala 472 výpisů z Czech POINTU. V rámci agendy Czech POINT provádí ohlašovna od listopadu 2009 autorizovanou konverzi dokumentů.
Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Výroční zpráva za rok 2009 – odbor školství a kultury

ODDĚLENÍ ŠKOLSTVÍ

Státní správa

V roce 2009 mělo město Mělník jako obec PIII ve svém správním obvodu celkem 42 škol a školských zařízení, které zřizují jednotlivé obce. Oddělení zpracovává rozpis jejich mzdových rozpočtů a návrhy úprav rozpočtů. Dále připravuje podklady pro zúčtování prostředků státního rozpočtu poskytovaných KÚ a předává mu výsledky zúčtování.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Odbor výstavby a rozvoje

Přehled vydaných rozhodnutí a písemností



Stavební povolení 180
ÚS a souhl.sproved.ohl.stavby 232
R-kolaudace 139
Souhlas s užíváním 181
R-zm.stavby před dokončením 177
Ohl.zm.stavby před dokončením 9
R-výjimka 20
Dodatečné povolení 19
Roz. s předčasným užíváním 11
Nařízení zabezpečovacích prací 1
Nařízení odstranění stavby 2
R-odstranění stavby 5
Ohl. odstranění stavby 29
R-změna v užívání stavby 8
Ohl.změna v užívání stavby 12
Prodl. platnosti staveb. povolení   
R-zkušební provoz 3
Územní souhlas 286
Územně plánovací inforamce 88
Územní rozhodnutí 97
Návrh výroku ÚR 10
Souhlas s vynětím ze ZPF 73
Rozhodnutí o odvodech 28
Přerušení řízení 167
Zaslání odvolání k rozhod. na KÚ 18
R-o zákazu stavby a užívání 19
R-zákaz provedení ohl.stavby 4
Usnesení - odložení podání 53
Zastav. stav. a územ. řízení 53
Rozhodnutí - zamítnutí návrhu 5
Ostatní rozhodnutí 10
Pokuta, přestupek, delikt 17
Ostatní opatření 2054
Ostatní písemnosti 436
Celkem 4446

 



Povolení stavby   Bytová jednotka
Novostavba rodinného domu 126 128
Novostavba bytového domu 1 45
Změna stavby 23 26
Změna stavby 150 199
Kolaudace a souhlas s užíváním   Bytová jednotka
Novostavba rodinného domu 87 89
Novostavba bytového domu 1 36
Změna stavby 19 21
Celkem 107 146
Demolice   Bytová jednotka
Rodinný dům 7 7
Bytový dům 0 0
Celkem 7 7

Oddělení stavebního řádu v roce 2009 provádělo standardní činnosti, které ukládají ustanovení stavebního zákona ve všech 58 katastrálních územích (obvodu stavebního úřadu ) a na území pověřeného úřadu III. stupně ( speciálního stavebního úřadu ) u komunikací.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Živnostenský odbor


Podnikatelé s platným živnostenským oprávněním k 31. 12. 2009

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zápisy do 1. tříd mělnických základních škol

Ve dnech 9. a 10. února 2010 se v mělnických základních školách budou konat zápisy do 1. tříd pro školní rok 2010/2011.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Odbor správy majetku a služeb

Oddělení služeb

Oddělení služeb se organizačně a metodicky snažilo zabezpečovat prostřednictvím TS Mělník správu a údržbu městských komunikací, dopravního značení, veřejného osvětlení, městského mobiliáře, hřišť, materiální a technické zabezpečení společenských, kulturních a sportovních akcí pořádaných městem Mělník. Kromě akcí schválených rozpočtem města, oddělení zabezpečilo a zrealizovalo celou řadu neplánovaných, nepředvídaných akcí, vyplývající z havarijního stavu daných zařízení, objektů nebo z požadavků občanů.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7