https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Pozor, zásadní změna - dálniční známku nemusíte mít jen případě

Pozor, zásadní změna - dálniční známku nemusíte mít jen případě, že ve vozidle přímo povezete držitele průkazky ZTP

Vážení spoluobčané, bohužel vám musíme  oznámit, že užívání  zvláštního označení č. 01 se omezuje.  Nyní je možné shora uvedené poznačení použít pouze v případě, že ve vozidle bude převážen držitel průkazky ZTP či ZTP/P.  Asi si řeknete, že to pro vás není žádná nová zpráva, ale toto nařízení platí i v případě, kdy dovážíte po dálnici držitele průkazky ZTP či ZTP/P do nemocnice  nebo do lázní a podobně. V těchto případech bylo dříve možné si pořídit potvrzení od příslušné instituce a dojet domů se bez toho, aby držitel průkazky ZTP či ZTP/P byl ve vozidle přítomen. Toto již neplatí! V těchto případech, kdy odvezete shora uvedeného  a budete se vracet bez něho, je nutné si zakoupit dálniční známku na cestu zpět i na cestu do zařízení, pokud opět pro shora uvedenou osobu pojedete. Mrzí nás, že vám oznamujeme tuto nepříjemnou zprávu, ale je to velmi důležité. Byli bychom neradi, kdybyste museli z těchto důvodů platit pokuty. A věřte, že to zajisté bude velice pečlivě kontrolováno ze strany silničních kontrol! Věříme, že chápete závažnost této zprávy a velice vás prosíme o rozšíření informace i dalším osobám. Děkujeme za pochopení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

RED BULL za pět set

Dne 16.5.2008  v 17:06  hodin řešili strážníci krádež v supermarketu Albert, kde   se 16letý mladík pokusil odcizit 4 energetické nápoje značky Red Bull. Nápoje uložil do kapsy a prošel pokladnou bez placení. Mladík se ke svému přestupku přiznal, nápoje vrátil a zaplatil blokovou pokutu ve výši 500 Kč. 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Královna podeváté a naposledy

Už je tomu devět let, co se královská věnná města dohodla na volbě své královny. Jako správná královna musí být vždy tato dívka či žena chytrá, šikovná, moudrá a krásná. Každým rokem vybírají všechna města v regionálním kole své favoritky, které posílají do hlavního finálového večera. Ten pořádalo každý rok jedno královské město. Před dvěma lety tato čest připadla i Mělníku. Letos bude tímto městem královské věnné město Trutnov, v pořadí deváté a poslední. Další ročník se proto již pořádat nebude a královská věnná města přesunou svoji aktivitu jiným směrem.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Proč opět připomínat zborovskou bitvu?

K radosti z toho, že jsem Čech, či dokonce k pocitu pýchy na tuto příslušnost, vede řadu lidí nadšené sledování triumfálního návratu národního týmu z Nagana 1998, eventuálně hypotetické získání zlata na fotbalovém mistrovství světa 2010 v Jižní Africe. Někdo jiný prožívá stejnou hrdost nad tím, že Čech Prokop Diviš vynalezl bleskosvod,  František Křižík zdokonalil  obloukovou lampu, Jaroslav Heyrovský objevil polarografii či Otto Wichterle výrobu gelových kontaktních čoček. A zcela jinou skupinu lidí zase naplňuje velikou hrdostí pastorální hudba Jana Jakuba Ryby, nebo Smetanovy a Dvořákovy symfonie.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Jak se staví podle nového stavebního zákona?

Již více než rok je účinný nový stavební zákon a jeho prováděcí vyhlášky. Je to doba, kdy lze již hodnotit, jakým způsobem zasáhl do života občanů. Začátky nebyly skutečně jednoduché, neboť veřejnost očekávala zásadní zjednodušení povolování staveb. Navíc řada ustanovení stavebního zákona neměla jednoznačný výklad. A tak se občané brzy přesvědčili, že to zjednodušení v některých případech skutečně nastalo, ale není příliš výrazné. První měsíce roku 2007 nebyly jednoduché ani pro pracovníky stavebních úřadů. Ti tvořili nárazník mezi občany, kteří očekávali výraznou liberalizaci stavebního zákona a domnívali se, že již nebudou muset shánět řadu jiných razítek, aby mohli žádat o povolení staveb.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Projekt systému včasné intervence (SVI) v prvním roce své činnosti

V roce 2007 město Mělník obdrželo dotaci na projekt MV ČR s názvem systém včasné intervence.

Záměrem projektu bylo vytvoření a zajištění propojení a efektivnější spolupráce institucí zúčastněných subjektů v oblasti péče o delikventní děti. V tomto systému vykonávají systematickou a kontinuální práci s kriminálně rizikovými dětmi, jejich rodinami a komunitou orgány sociálně - právní ochrany dětí, Policie České republiky, městská policie, soudy, státní zastupitelství, Probační a mediační služba, případně další subjekty.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka ulice Legionářů

Ve dnech 13.5. až 30.5.2008 bude uzavřena ul. Legionářů, a to od nám. Míru po ul. U Tanku.

Důvodem je pokládka kabelů vysokého a nízkého napětí. Vjezd na náměstí Míru bude obousměrně zajištěn po objízdné trase: ul. Seifertova - ul. Palackého.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Uzavírka části Bezručovy ulice – upřesnění

Od 12.5.2008 dojde k úplné  uzavírce  silnice III/2730 ul. Bezručova k.ú. Mělník z důvodu zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při  obnově vodovodního řadu umístěného v tělese komunikace silnice III/2730, ul. Bezručova k.ú. Mělník. Akce je rozdělena na dvě etapy.

Město - z radnice 11 komentáře | » číst dál | 2 přílohy

Pro spolužáky (1953/1954) ze ZDŠ Mělník Pšovka

Pro spolužáky (1953/1954) ze ZDŠ Mělník Pšovka, 9.A ,B, C, rok ukončení 1969.
V roce 2009 máme 40 let od ukončení ZDŠ. Ráda bych s Vaší pomocí zorganizovala setkání. Prosím o pomoc při shánění kontaktů na všechny, a to jak 1.- 5.tř.Mlazice a Pšovka, tak i 6.- 9.tř.na Pšovce Blahoslavova 2461s ukončením v r.1969.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7