https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Pozvánka na vzpomínkovou akci

Město Mělník vás zve dne 7.5.2008 na vzpomínkovou akci položení květin k památníkům vojákům a obětem 1. a 2. světové války na Mělníku. Sraz účastníků je ve 13:00 na náměstí Míru před mělnickou radnicí.

Památníky navštívíme v tomto pořadí: památník obětem 2. světové války v Jungmannových sadech, památník obětem 1. a 2. světové války před Tyršovým domem, památník vojákům II. Polské armády v Tyršově ulici, památník generála Swierczevského v Krombholcově ulici, památník kpt. O. Jaroše před kulturním domem. Pomníky v okrajových částech města navštíví vedení města posléze.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Květinový den

I na Mělníku proběhne 14.května celostátní  veřejná sbírka „ Český den proti rakovině“. Partnerem sbírky je organizace Pionýr. Dobrovolníci budou nabízet zájemcům kvítek měsíčku lékařského a  získané finanční prostředky využije Liga proti rakovině Praha na nádorovou prevenci, na zlepšení kvality života onkologických pacientů a na onkologický výzkum.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Závod míru juniorů omezí dopravu

Dne  8.5.2008 v době od  16.30 hod. do 18.30 hodin dojde ke zvláštnímu užívání silnice III/2730 ul. Bezručova a místních komunikací na nám. Míru a ul. Legionářů – Mělník, z důvodu konání sportovní akce ZÁVOD MÍRU JUNIORŮ. Trasa závodu povede po ul. Mladoboleslavská – Bezručova – Legionářů a cíl na nám. Míru. Start celého závodu je v Kolíně. Silnice nebudou uzavřeny, ale řidiči musí počítat s omezením dopravy v okamžiku, kdy zde budou závodníci projíždět. Jde o akci Cyklistického klubu Slavoj Terezín.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Pěkně „mastný“ krém

Dne  28.4.2008 v 11:50 hodin  došlo ke krádeži v supermarketu EVA, kde chtěla žena z České Lípy odcizit krém Garnier za 180 korun. Krém se prodražil, neboť strážníci za přestupek uložili ženě pokutu ve výši 1 000 korun

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Z mělnické studny si můžete odnést pamětní minci

V mělnickém turistickém informačním středisku je nově ke koupi za 20 korun pamětní mince s motivem nedávno otevřené studny.

Do léta se počítá s tím, že bude studna zařazena mezi turistická známková místa.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Pozor na objížďkové jízdní řády !!!

V souvislosti s uzavírkou Bezručovy ulice dojde ke změnám jízdních řádů MHD i meziměstské dopravy.  Od 12.5.2008 budou platit objížďkové jízdní řády pro první etapu uzavírky. Nejzávažnější změnou v MHD bude pro linku Mlazice-Skuhrov skutečnost, že autobusy MHD nebudou zajíždět na autobusové nádraží.  Autobusy MHD této linky pojedou jen nahoru do města a budou pokračovat kolem polikliniky do Skuhrova a naopak. Cestující přestupující na meziměstské autobusy musí počítat s docházkou z města na autobusové nádraží nebo mohou využít meziměstské autobusy, které na autobusové nádraží budou zajíždět po objízdné trase.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Chtěla krém zdarma

Dne  25.4.2008 v 15:15 hodin řešili strážníci krádež v supermarketu Eva, kde žena  odcizila zboží  krém L‘oreal v  hodnotě  399 Kč. Žena krém vrátila a byla jí vyměřena pokuta ve výši 1 000 korun.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Závěrečný koncert Dnů pro varhany – Mělník 2008

Malé jubileum oslaví Mělnický pěvecký sbor letošním závěrečným koncertem Dnů pro varhany – Mělník 2008. Je to již po páté, co navazuje na tradici koncertu prvního májového dne. Ten úplně první koncert se nesl ve znamení hudby Antonína Dvořáka v roce 2004, u příležitosti výročí 100 let od úmrtí tohoto geniálního českého skladatele. Také v letošním  roce si připomeneme významnou osobnost, a to houslového virtuosa a skladatele Antonia Vivaldiho, který se narodil v Benátkách roku 1678, tedy před 330 lety. Jeho věhlas a umělecký vliv byl ve své době zcela mimořádný. Proto jistě nepřekvapí, že vedle jeho houslového koncertu a Magnificat pro sóla, sbor a orchestr zazní také virtuosní skladby J. S. Bacha – skladatele, který se přímo nechával ovlivnit Vivaldiho hudbou a jeho komposice si sám přepisoval a upravoval. Jako perlička na závěr je připravena skladba Laudetur Jesus Christus B. M. Černohorského, která byla v 18. století součástí sbírky hudebního archivu mělnického proboštského kostela a jistě v tomto prostoru již v minulosti zazněla. Proto přijměte pozvání 1. května od 16 hodin do chrámu sv. Petra a Pavla, kde v podání souboru Concerto Praha, Mělnického pěveckého sboru a sólistů zazní zmíněná díla. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na Projekt obnovy varhan v kostele sv. Petra a Pavla v Mělníce.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Všímavý občan překazil krádež

Dne 23.04.2008 v 11:46 hodin oznámil muž, že  v ul.  K Učilišti  nakládají neznámé  osoby železo do osobního vozu. Na  místě strážníci zastihli tři muže,  kteří nakládali  12 ks  železných  dveří  o rozměrech  cca 60 x 200 cm do vozu. 24letý muž z Úštěka, 18letý muž z Mělníka a 14letý chlapec také z Mělníka uvedli,  že  dveře  našli  v  nedalekém nezajištěném  objektu.  Na místo strážníci přivolali majitele objektu, který sdělil,  že železné dveře byly uloženy v řádně zabezpečeném  skladu. Dále uvedl, že tuto halu mají v pronájmu další osoby, které už telefonicky o situaci vyrozuměl. Celý případ si převzalo k šetření  OO P ČR.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7