https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Městská policie Mělník informuje

Hledaný muž kradl v Plusu

Dne 22.4.2008  museli odpoledne strážníci dvakrát do supermarketu PLUS, kde se o odcizení zboží za 300Kč pokusil 24letý muž z Žandova. Navíc byl osobou zájmovou pro policii, takže ho strážníci rovnou odvezli na služebnu Policie ČR k dalšímu opatření. O několik hodin později se strážníci do PLUSu vraceli, neboť zde 28letý muž ze Slovenska chtěl odcizit zboží za 220 korun. Dostal pokutu ve výši 1 000 Kč.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Mělník ve znamení rekordů

Vlastní rekord nepřekonali 

V úterý 22.4. v 10:30 hodin se náměstí Míru v Mělníku sešli děti z mělnických škol, školek i široká veřejnost, aby se všichni pokusili o překonání vlastního rekordu ( 923 účastníků) v sešlápnutí nápojových obalů ( od mléka, džusů a pod.). Bohužel, počasí rekordu nepřálo, od ráno lilo  jako z konve, ale  i přes to se pomalu náměstí zaplnilo postavičkami s deštníky.  V 10:30 hodin tedy sešláplo nápojový karton 870 účastníků. 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Maratón míru omezí dopravu

Dne 26.4.2008 v době od 10.00 hodin do 18.00 hodin dojde ke zvláštnímu užívání místních komunikací, silnice II/273 a III/259 31  se startem a cílem v Mělníku na náměstí Míru z důvodu konání běžeckého závodu 14. MĚLNICKÝ MARATON MÍRU. Silnice nebudou uzavřeny, ale řidiči musí počítat s omezením dopravy v okamžiku, kdy tudy závodníci poběží.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Část Bezručovy ulice bude uzavřena dva měsíce

Silnice III/2730 ul. Bezručova v úseku od kruhové křižovatky s ul. Vodárenskou po křižovatku s ul. Nemocniční  (cca 700m) bude od 12.5.2008 od 7.00 hod do 15.7.2008 ( předpokládaný termín) uzavřena. V ulici se bude rekonstruovat vodovodní řad, který je  uložen v komunikaci, současně se v komunikaci příčně vykopou přípojky ( provede se jejich výměna). Výjezd vozidlům hasičům a záchranné služby bude zachován.

Město - z radnice 18 komentáře | » číst dál

Ulice Na Kamennými závorami bude uzavřena

Zcela uzavřena bude 5.5.2008 od 10:00 hod. do 18:00 hod. ulice Nad Kamennými závorami z důvodu zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při úpravě přejezdového zabezpečovacího zařízení na žel. Přejezdu. Objížďka bude vedena ul. Ovocná a Českolipská

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Bike klub svévolně uzavřel centrum města

V sobotu 19.4.2008 se konal v centru města VII. ročníku závodu horských kol organizovaný  občanským sdružení  Bike klub  Mělník. Organizátor akce ujistil strážníky městské policie,  že  zásobování  a  průjezd  vozidel  zde bydlících občanů bude umožněn. Jenže těsně před začátkem závodu bylo zjištěno, že  ul. Legionářů je  zcela uzavřená zábranami a páskou a  jsou  zde   umístěny dopravní značky zákazu vjezdu. V ul.  U Tanku  před křižovatkou  s ul. Legionářů, byla  rovněž značka zákazu vjezdu. Pořadatel v ul. Legionářů řidičům sděloval, že  centrum   je zcela uzavřeno a je zde po dobu závodu vjezd vozidlům zakázán, a  to i pro  zásobování či občany zde  bydlící. Strážníci se okamžitě obrátili na organizátora akce, neboť porušil rozhodnutí  vydané  Odborem dopravy  MÚ  Mělník, které mu neumožňuje  uzavřít  komunikaci  pro  silniční  provoz. Na toto organizátor akce hlídce MP sdělil, že  kdo nic nedělá, nic nezkazí a že on všechna potřebná povolení má. V   průběhu závodu  však nedošlo  k nápravě. K odstranění zábran a dopravních značek došlo až po závodu  ve 14:40  hodin.  Vzhledem k dané situaci a s ohledem na bezpečnost závodníků strážníci nechali závod proběhnout tak, jak měl pořadatel naplánováno. Celá věc bude ale předána na příslušná místa k dořešení. Bike klub svým jednáním dokonce donutil svatebčany zaparkovat na Palackého náměstí a  dojít pěšky na radnici na obřad. V  přestávce  před  startem  hlavní  kategorie, která startovala ve 12:00  hodin, zasahovala při ošetření mladého muže v ul. Husova záchranná služba.. Ve 11:45 hodin se na hlídku MP vykonávající  dohled   na  nám. Míru obrátil jeden  z pořadatelů s tím, co tam dělá  ta  sanitka, kdo si jí tam dovolil pustit a jak  je možné, že ho strážníci ihned neinformovali. Sdělil, že je zvědav, jak odjede, protože, pokud to nestihne do startu další kategorie, tak má smůlu.  V průběhu  konání  závodu  zaznamenala hlídka MP značný  počet stížností  od  občanů  a  živnostníků  na  neprůjezdnost   komunikace  Legionářů.

Město - z radnice 13 komentáře | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

K ženě se dostali po žebříku

Dne 18.4.2008  v 18:48 tel. na  linku 156  oznámil muž,  že   u  nich   v  domě bydlí paní, která volá o pomoc. Sdělení se zakládalo na pravdě. Žena strážníkům řekla přes otevřenou ventilačku u okna,  že včera upadla a má zraněnou nohu a   ruku  a nemůže  se hýbat.  Dále bylo  zjištěno,  že  byt  je  uzamčený zevnitř. Na místo přivolaní hasiči otevřeli z přenosného žebříku okno a byt odemkli. Pak už záchranná služba poskytla paní první pomoc a odvezla ji do nemocnice.     

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Vrcholí přípravy žádostí o dotace z EU

Vrcholí přípravy žádostí o dotace z EU na projekt „Revitalizace historického centra města Mělník“ a „Rozšíření a zkvalitnění výuky ZŠ Jungmannovy sady“.

Do 5.5.2008 město předloží žádosti o dotaci do Regionálního operačního programu  NUTS II Střední Čechy na projekt „Revitalizace historického centra města Mělník“ a projekt „Rozšíření a zkvalitnění výuky ZŠ Jungmannovy sady“. V současné době probíhá tvorba žádosti a příprava povinných příloh, které je třeba zajistit.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Město Mělník předložilo žádost o dotaci z EU na kanalizaci.

Dne 4.4.2008 byla předložena kompletní žádost o poskytnutí podpory z OP ŽP pro projekt “Mělník - dostavba kanalizace, 2.stavba” a to v požadovaném formátu a včetně všech povinných příloh na místně příslušné krajské pracoviště Státního fondu životního prostředí.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7