https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Velmi kvalitní papír z nápojových kartónů se dá využít dál

Nápojové kartóny (krabice na nápoje) patří mezi velmi populární obaly. Jsou tvořeny dvěma nebo třemi druhy materiálů, přičemž hlavní součástí je vysoce kvalitní papír ( tvoří přes 70% hmotnosti obalu). Pro zajištění nepropustnosti obalu je nápojový karton vybaven polyetylenovou fólií, pro zajištění trvanlivosti obsahu bývá doplněn ještě fólií hliníkovou.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Úřad pro občany i v neúředních hodinách

Městský úřad Mělník vychází vstříc občanům, kteří si potřebují vyřídit své záležitosti i v neúředních hodinách. Pokud tedy nemáte možnost přijít na úřad v pondělí nebo ve středu, kdy jsou úřední dny, můžete si sjednat schůzku telefonicky a domluvit se  s příslušným pracovníkem i na termín v neúředních hodinách ( úterý, čtvrtek, pátek). Pokud ale přijdete  bez předchozího objednání, počítejte s tím, že příslušný pracovník může být v terénu či se věnuje dalším činnostem vyplývajícím z jeho pracovní náplně, a proto se vám nebude moci věnovat. Telefonní seznam pracovníků MÚ Mělník je k dispozici na www.melnik.cz a bude přílohou dubnového čísla Mělnické radnice.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Výroční knižní ceny Magnesia Litera 2008

Občanské sdružení Litera vyhlašuje každoročně soutěž o nejlepší českou knihu za předchozí rok – magnesia Litera. V hlavní kategorii rozhoduje komise odborníků a knihy do ní jsou nominovány jednotlivými nakladatelstvími. V letošním ročníku je přihlášen rekordní počet 303 knih a toto číslo nemusí být konečné, protože porotci mají právo přidat k nim další tituly dle svého uvážení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Sprejeři chyceni při činu

Dne  19.3.2008 ve  14:39 hodin  spatřili strážníci  v ulici na Ráji v  prostoru  pod  viaduktem  dva  mladíky  provádějící  sprejové  nástřiky.  Šlo o 13leté chlapce z Mělníka. U chlapců byly  nalezeny  3 ks sprejů ( zelená, bílá a  černá  barva). Na  základě   podezření hlídky  MP, že se v  daném případě  může jednat o trestný čin,  byla na místo následně přivolána  hlídka OO PČR  Mělník, která si celou záležitost převzala za účelem dalšího šetření. Rodiče mladíků byli informováni a dostavili se na místo.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Řidič odmítl dechovou zkoušku

Dne 17.3.2008  v 16:40  hodin strážníci spatřili špatně parkující vozidlo v centru města v ulici Kněžny Emmy. Ve vozidle se nacházel spící muž. Když ho strážníci probudili, aby zjistili jeho totožnost, muž  jevil známky požití alkoholu či jiné  návykové látky. Ve vozidle  se  nacházelo větší množství  oblečení a  jiných osobních věcí.  Muž se pokusil auto nastartovat a z místa odjet.   Strážníci mu v tom museli zabránit a odebrali mu klíčky od vozu. Dle svědků muž přijel na místo asi před 20 minutami a sám řídil. Muž odmítl dechovou zkoušku. Na místo byla přivolána hlídka OO PČR Mělník, která si věc ve 17:05  hodin   převzala k  dořešení. Policisté muže odvezli k odběru krve, s čímž souhlasil.  

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Řidič nerespektoval značku

Dne 13.3.2008 v 11:55 hodin bylo hlídkou MP při kontrolní činnosti  na   nám.Míru  zjištěno, že v prostoru pěší zóny stojí osobní vozidlo  Fiat. Řidič  výše  uvedeného  vozidla nerespektoval dopravní značku a dopustil se přestupku. 23letý řidič z Kladenska už v průběhu šetřením přestupku strážníky vulgárně urážel. Byla mu udělena pokuta 500Kč, se kterou muž souhlasil, a požádal o vypsání složenky. Po vypsání pokutového bloku  ho ale odmítl podepsat, ústřižek B  a  vypsanou složenku zmuchlal a odhodil na  sedadlo  spolujezdce. Poté  z   místa odjel.   

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Blokové čištění Mělníka začne v úterý 25.března

Blokové čištění je jarním generálním úklidem města Jednorázově odstraňuje nečistoty a posypový materiál po zimní údržbě na místních komunikacích a chodnících po městě. Základními mechanismy pro blokové čištění jsou tyto stroje: zametací stroj UNIMOG,  kropící vůz Karosa a zametací stroj BUCHER. Blokové čištění je rozděleno do oblastí podle čtvrtí města. Souběžně se strojním úklidem bude na stejných úsecích prováděno i ruční čištění.  

časový postup prací v jednotlivých oblastech – po ulicích (vždy v čase  8:00 – 14:00 hodin):

Město - z radnice 4 komentáře | » číst dál

Na Mělníku se bude odpad svážet i na velikonoční pondělí

O velikonoční pondělí dne 24.3. 2008 bude svoz komunálního odpadu probíhat jako v běžný pracovní den.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Firma  instalovala značky bez povolení

Dne 11.3.2008 v 9:55 oznámil muž, že ulice Kosmonautů je z důvodu stavby lešení před č.p. 2846  neprůjezdná. Na místo   vyslaná hlídka  MP zjistila, že  před uvedeným  č.p. je  složen materiál ke  stavbě lešení a jsou nainstalovány 4  ks přenosné dopravní značky zákaz zastavení  ohraničené červeno-bílou  páskou. Bylo zjištěno, že  k  osazení uvedených  značek a  k záboru  veřejného  prostranství  povolení nebylo  vydáno. Zástupci firmy uvedli, že povolení k  záboru a  k další  činnosti měl  zabezpečit investor  celé stavby. Strážníci poučili zástupce firmy, že je nutné požádat o povolení k záboru  veřejné komunikace před zahájením vlastních prací.  Celá věc bude postoupena  na Správní odbor MÚ Mělník.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7