https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Strážníci se zaměřují na majitele psů ve městě

Již zhruba od poloviny ledna se strážníci Městské policie Mělník zaměřují na to, jak dodržují vyhlášky města majitelé psů.

Především se jedná o vyhlášku č.9/2004 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, OPATŘENÍ K JEHO ZABEZPEČENÍ A ČISTOTĚ VE MĚSTĚ , která stanovuje pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství. Ten, kdo znečistí veřejné prostranství, veřejné zařízení nebo veřejnou zeleň, je povinen zajistit na svůj náklad neprodleně odstranění znečištění.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

V Pivovarské ulici nepoteče voda

Středočeské vodárny a.s. oznamují plánované přerušení dodávky pitné vody dne 19.2.2008 od 8:00 do 13:00 hodin z důvodu výměny šoupat – na Mělníku, ulice Pivovarská č.p. 3019, 3021, 3022, 3023. V místě bude přistaven kontejner s pitnou vodou.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

Dne  22.1.2008   v  dopoledních  hodinách  prováděla  hlídka  MP  pěší  pochůzkovou činnost v městské části města "Mlazice".Při této  činnosti   byli strážníci upozorněni  občany na  zapáchající  vodu, která  vytéká do  Mlazické tůně a  lidé se podivovali nad tím, jak je to dnes ještě vůbec možné. Jak bylo  následným místním  šetřením zjištěno, věc se zakládá na pravdě, přičemž  v tomto místě je  silný zápach  připomínající fekálie.  Jak bylo dále zjištěno  od  občanů, má se  jednat kanalizační výpusť z  ČSAD, která  je tu již mnoho  let. K místu, kde dochází k vytékání do tůně, vede polní cesta v křižovatce ul. K Přívozu a Přístavní u panelové cesty. Hlídka MP provedla k celé  věci fotodokumentaci a věc bude předána Správnímu odboru MÚ Mělník k dalšímu prošetření.                                    

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

21.01.2008, 11:30

Na linku 156 oznámil muž, že potřebuje pomoci, neboť jeho bývalá přítelkyně mu chce nastříkat do očí pepřový  sprej. Strážníci na místě zjistili, že žena muži  rozbila okno od osobního  vozidla. Na místo současně dorazila hlídka OO PČR, kterou muž rovněž přivolal. Celou  věc si převzala P ČR, neboť již bylo v tomto sporu  podáno trestní oznámení.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská policie Mělník informuje

17.01.2008, 10:47

Na služebnu Městské policie Mělník nahlásil muž, že z  ul. Fibichova do ul.  Jarošova se  vytáčel kamion - tahač  firmy TESCO a při této činnosti nalomil větev stromu. Hlídka MP na místě zjistila,  že  větev je  silně nalomena  a je  nebezpečí úrazu.  Operační  MP  ihned  vyrozuměla pracovníka odboru životního prostředí, který   se dostavil  na místo a sdělil, že nalomenou větev buď uříznou a  nebo  obručí  ke stromu stáhnou. Dle  jeho  sdělení  zatím nehrozí  celkové ulomení větve.  Poté  hlídka MP  opustila  místo. 

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Městská památková zóna Mělník v roce 2008

Letošní rok by mohl být pro podobu Městské památkové zóny Mělník rokem vskutku přelomovým. Po mnoha složitých jednáních a dlouhé přípravě se ke svému zdárnému konci přiblížily práce na projektech revitalizace historického centra našeho města, kterému by se po několika desetiletích měla opět navrátit důstojná tvář. Zároveň nás však v letošním osmičkovém roce čekají i mnohé další zajímavé projekty, které jistě pomohou ke zvýšení atraktivity města .

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Město Mělník na veletrhu Regiontour 2008 v Brně

Již podvanácté se město Mělník účastnilo veletrhu cestovního ruchu Regiontour, který je součástí mezinárodního veletrhu GO. Akce proběhla ve dnech 10.-13.1.2008 na brněnském výstavišti v pavilonu V.

Město Mělník propagovalo svoje turistické atraktivity a služby na společném stánku se Zlatým pruhem Polabí, který byl součástí expozice Středočeského kraje. Nabídka propagačních materiálů je díky realizaci projektu Rozvoj služeb cestovního ruchu na Mělnicku široká a pokrývá všechny běžné požadavky o informace. Takže po této stránce  naše účast na veletrhu svůj účel splnila.

Město - z radnice 2 komentáře | » číst dál

Jak byla na Mělníku v roce 2007 využívána tísňová linka 156

Městská policie Mělník je držitelem licence na provozování samostatné tísňové linky 156. O tom, že toto číslo je pro občany Mělníka již nepostradatelné, svědčí tisíce telefonátů za rok. V drtivé většině jsou to tísňová volání s žádostí o pomoc. Všechny telefonáty na tuto linku jsou digitálně ukládány v paměťové schránce a je možno se k nim zpětně vracet pro případnou kontrolu, či vyhodnocení. V mnoha případech včasným přijetím hovoru a následným opatřením městské policie byl zachráněn lidský život.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Co dělat v případě ohrožení?

Chcem vás informovat o velmi zajímavých internetových stránkáchwww.ochranaobyvatelstva.cz, kde naleznete informace o různých situacích a o tom, jak se správně zachovat. Z rubrik vybíráme – např.evakuace, havárie, terorismus, ptačí chřipka, ztráta dokladů, poskytnutí první pomoci, dopravní nehoda, desatero pro řidiče v zimě. Na stránkách se představuje iniciativa Centrum pro bezpečný stát, která organizuje celou řadu prospěšných akcí, o nichž se zde také dozvíte.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7