https://www.traditionrolex.com/7

 Město - z radnice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Město - z radnice

Jen pro články z MÚ

Kamera pomohla ženě přivolat pomoc

Dne 19.11.2007 ve 21:53 hodin zaznamenala operační MP  prostřednictvím   kamerového  systému,  jak  na  autobusovém   nádraží dochází k hádce  mezi  mladým mužem a   mladou ženou. Muž ženě následně rozházel nákup, který   rozkopal a  současně nakopl  i  tuto  ženu  několikrát  do  břicha. Na místo okamžitě vyjela hlídka městské policie.   Při příjezdu strážníků muž stále ještě ženu napadal, na výzvy strážníků nereagoval, tak muselo být proti jeho agresivnímu chování využito donucovacích prostředků - hmatů a  chvatů. Jak vyplynulo z šetření, došlo mezi mužem a ženou k partnerské rozepři. Po chvíli se na místo dostavila hlídka P ČR a věc si převzala.  Žena si stěžovala na bolesti břicha, byla jí přivolána RZS, která ji po  prvotním   vyšetření  odvezla   na chirurgickou  ambulanci do  NsP   Mělník k provedení dalších vyšetření. Hlídka OO PČR poté muže odvezla k dalšímu šetření.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Zimní motivy

Protože se výtvarné soutěže, které knihovna vyhlašuje, setkávají s kladnou odezvou u dětí, připravili jsme v knihovně další. Tentokrát jsou tématem zimní motivy, např. zimní krajina, sněhové vločky, vánoce, zimní sporty, ale třeba i zvířata, žijící v polárních krajích nebo pohádky o zimě.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Omezení provozu v Bezručově a Klášterní ulici na Mělníku

Od 19.11.2007 do 30.12.2007 bude z důvodu rekonstrukce vodovodního řadu částečně uzavřena Bezručova ulice, kde bude provoz řízen světelnou signalizací.

Úplná uzavírka bude provedena v ulici Klášterní s tím, že přístup do supermarketu  Kaufland pro zákazníky zůstane zachován. Provoz autobusů nebude omezen.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Přerušení dodávky pitné vody

Středočeské vodárny a.s. oznamují přerušení dodávky pitné vody z důvodu poruchy na vodovodní síti. – ve dnech  21.11.2007 od  23:00 hodin  do  22.11.2007 do 5:00 hodin. Nouzové zásobení pitnou vodou je zajištěno přistavenou cisternou. Bez dodávky pitné vody budou ulice Jezdecká, Veslařská, sídliště Sportovní a Studentská. Voznice budou přistaveny v sídlišti Sportovní na parkovišti u OD Tesco.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Denní stacionář Slunečnice pro zdravotně postižené spoluobčany je znovu otevřen

Denní stacionář Slunečnice začalo znovu provozovat Sdružení zajišťující budoucnost postižených dětí Mělník, které je registrováno již od roku 1999. Pronajalo si třídu tam, kde do března tohoto roku působil původní stacionář podporovaný městem Mělník a provozovaný prostřednictvím Základní školy praktické a Základní školy speciální Mělník, tj. v budově školy v ulici Cukrovarská 2068, Mělník - Rousovice. Tam nyní opět nabízí sociální službu rodinám se zdravotně postiženými v pracovních dnech vždy od 7:30 hodin do odpoledne podle potřeby.  Ve stacionáři se snaží naplňovat život postiženým podle jejich individuálních schopností i nabídnout odbornou dočasnou péči, např. na dvě a více hodin klientům, jejichž pečovatelé si potřebují něco samostatně vyřídit. V případě zájmu je možno se informovat na telefonech 603 474 959, 603 478 881 a e-mailu vlast.k@seznam.cz, popř. zkusit zajít přímo do Slunečnice na návštěvu.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Úspěšná reprezentace

Dne 23. října 2007 se v Praze – Chodově uskutečnilo setkání žáků a studentů s hejtmanem Středočeského kraje Ing. Petrem Bendlem. Byli to ti, kteří úspěšně reprezentovali kraj na soutěžích a přehlídkách ve školním roce 2006/2007 .

Na toto slavnostní setkání byly také pozvány žákyně výtvarného oboru Základní umělecké školy Mělník Hana Kubešová a Irena Pomekáčová, které byly oceněny v   ústředním kole soutěže „Evropa ve škole“.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Informace pro rodiče, kteří dnes pobírají rodičovské příspěvky

S účinností od 1. ledna 2008 se mění výše a způsob čerpání rodičovského příspěvku. Nárok na rodičovský příspěvek v dosavadní podobě k 31. 12. 2007 ze zákona zaniká. Pokud rodič, který v současné době rodičovský příspěvek pobírá, jej chce pobírat i nadále od 1. ledna 2008, musí si o něj znovu požádat. Důvodem nové žádosti je doložení nových skutečností, které doposud nebyly třeba.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Ceny města Mělníka pro rok 2007

Ceny města Mělníka pro rok 2007 se dostaly na pořad jednání Zastupitelstva města Mělníka 6.11.2007. Zastupitelé změnili své usnesení ze dne 9.10.2007 a udělili ceny nejvyšší hodnoty, tedy Zlaté řády města Mělníka in memoriam panu Františku Průchovi, Augustinu Rebcovi a Josefu Hořejšímu. Ceny budou předávány v Masarykově kulturním domě v Mělníku v neděli 25.listopadu 2007.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

Výměna občanských průkazů

Nejpozději dnem 31. prosince 2007 skončí platnost občanských průkazů bez strojově čitelných údajů vydaných do 31. prosince 1998. Konec platnosti se vztahuje i na občanské průkazy s vyznačenou platností „bez omezení“, s výjimkou občanských průkazů občanů narozených před 1. lednem 1936. O výměnu občanského průkazu mohou občané požádat na správním odboru mělnického městského úřadu i mimo úřední dny do 28. listopadu 2007. Výměna občanských průkazů za strojově čitelné občanské průkazy je bezplatná.

Město - z radnice Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7