https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Za dlouhodobé týrání matky vazba


Šestatřicetiletý muž z Mělnicka v době od začátku roku 2001 do 8. dubna letošního roku ve společném obydlí dlouhodobě psychicky a fyzicky týral svou jednašedesátiletou matku. Ženu ponižoval vulgárními nadávkami, fyzicky jí napadal a vyhrožoval  zabitím nebo jinou těžkou újmou na zdraví. V několika případech takto činil s nožem v ruce. Při těchto útocích svou matku několikrát dle jejího sdělení zranil. Žena však ze strachu a studu trýznění nikdy neoznámila.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Postrach transformátorů dopaden



Začátkem prosince 2010 neznámý pachatel poškodil stykové trafo u železničního přejezdu v Neratovicích, ulice Na Výsluní. Z trafa odcizil po jeho částečné demontáži jádro, tvořené plechy a dráty z barevného kovu. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 80 000,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Postaví město Labskou cyklostezku?

Labská cyklostezka tvoří páteř cyklotras v Česku, v Ústeckém kraji se usilovně buduje, takže už nyní je možné jezdit v mnoha místech na separované komunikaci, bez automobilů. Středočeský kraj bohužel zatím do cyklostezky neinvestoval, takže veškeré části které vznikly vystavěli většinou na své náklady obce s podporou fondů EU. I tak už několik pěkných a kvalitních cyklostezek na území kraje vzniklo nebo vzniká. Když se podíváme na mapu, zjistíme, že všechny města, která leží přímo na Labi svůj "cykloprůtah" už mají, nebo je ve výstavbě. Tedy kromě Mělníka, kde byla jeho výstavba odsunuta na neurčito. V následujících řádcích bych vám rád popsal, co se mi o stavbě cyklostezky skrz mělnické území podařilo zjistit.

Zpravodajství 15 komentáře | » číst dál

Distribuoval drogy a kradl



Mělnickým kriminalistům se v nedávné době podařilo odhalit šestadvacetiletého muže z našeho regionu, který od začátku prosince loňského roku do začátku února 2011 distribuoval dalším osobám  omamnou a psychotropní látku metamfetamin, známější spíše jako pervitin.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vývoj trestné činnosti – I. čtvrtletí 2011



V době od 1. ledna do 31. března  letošního roku bylo v rámci Územního odboru Policie ČR Mělník oznámeno a zadokumentováno celkem 698 trestných činů. Za sledovanou dobu se jich 289 podařilo policistům pořádkové policie a služby kriminální policie a vyšetřování objasnit, což znamená, že byl zjištěn jejich pachatel a bylo zahájeno jeho trestní stíhání. Dá se říci, že policisté jsou úspěšní ve 41,4 % vyšetřovaných případů.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Až tříletý trest za odcizené parapety



Dne 5. dubna letošního roku dorazili v dopoledních hodinách na Mělník třiadvacetiletá žena a o rok mladší muž z Litoměřicka. Při pochůzce centrem města si vybrali objekt v ulici Legionářů, na kterém se nacházely měděné parapety. Tyto následně za pomoci nářadí, které si s sebou přivezli  demontovali, zohýbali a vložili do batohu s úmyslem takto získané barevné kovy zpeněžit ve sběrných surovinách. Majitelům objektu vznikla jejich jednáním škoda, která byla předběžně odhadnuta na částku zhruba 14 000,- Kč. Poškození věc oznámili na místní policejní oddělení a policisté na základě získaného předběžného popisu začali po pachatelích skutku pátrat.

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

Nekradl poprvé



Jednadvacetiletý mladík, si dne 3. dubna letošního roku, krátce před šestou hodinou večerní, vyšel na nákup do obchodního domu na Mělníku, ulice Vodárenská. Uvnitř obchodu si z regálu v oddělení potravin vzal párky a hermelínový salát a místo uložení do nákupního košíku, vložil věci pod svou bundu. S těmito poté prošel pokladní zónou v místech, kde se nacházejí samoobslužné pokladny. Jeho počin však nezůstal bez povšimnutí. Bezpečností kamerový systém jednání mladíka zaznamenal a u východu byl  zachycen pracovníky bezpečnostní služby. Ti muže následně předali hlídce z obvodního oddělení PČR Mělník, který se po chvíli dostavili na místo.“Nakupující“ muž vydal nezaplacené zboží a obchodní dům si vyčíslil případnou škodu na částku pouhých 44,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Počet dechových zkoušek za měsíc březen



Během měsíce března provedli policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu celkem 3671 orientačních dechových zkoušek na alkohol u kontrolovaných řidičů.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Agresivní recidivista



Prvního dubna letošního roku, v podvečerních hodinách, vešel do obchodního domu na Mělníku, v ulici Chloumecká, mladý muž. Tento si v oddělení nářadí uložil do kapsy u kalhot nůž na odizolování kabelů. S tímto poté v klidu prošel prodejnou a následně i pokladní zónu. Byl však zachycen kamerovým bezpečnostním systémem a u východu byl zastaven pracovníkem ostrahy objektu. Tento muže vyzval k vydání odcizeného zboží, což jmenovaný hned na místě učinil. Nůž byl již rozbalen z ochranného obalu, který se poté našel v uličce s nářadím. S pracovníky ostrahy se odebral do jiných prostor prodejny, kde vyčkávali na příjezd hlídky z obvodního oddělení PČR Mělník. Muž však začal být na místě agresivní, kdy slovně urážel zaměstnance ostrahy a později i obchodního domu, vulgárními výrazy. Své chování doprovázel výhružkami na jejich osoby, coby možné fyzické újmy. Po příjezdu hlídky, pokračoval muž ve svých nadávkách i na samotné policisty, kdy jeho chování začalo být mnohem agresivnější. Policisté muže upozornili, aby přehodnotil své jednání a v klidu je následoval na místní služebnu.  Na toto však mladík reagoval dalším „přílivem“ vulgárních nadávek, a proto policisté následně použili donucovací prostředky dle zákona a zamezili tak útočníkovi pokračovat v jeho dalším protiprávním jednání.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7