https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Neonatologie mělnické nemocnice má jednotku intenzivní péče

Neonatologické oddělení mělnické nemocnice má od začátku roku jednotku intenzivní péče (JIP). Po nemocnici v Kolíně, Mladé Boleslavi a Kladně se Mělník stal dalším zařízením, kde jsou schopni se postarat už i o děti, které se narodí ve 32. týdnu. Je vybaveno pro malé pacienty, jejichž zdravotní problémy vyžadují novorozeneckou intermediární péči nižšího stupně. „Pokud novorozenec jeví známky onemocnění nebo je předpoklad, že se narodí předčasně, tak se musí překládat. To není ideální pro dítě ani pro matku,“ řekl ředitel nemocnice Tomáš Jedlička.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Do vězení se muži nechtělo



Sedmatřicetiletý muž z Mělnicka měl v polovině listopadu loňského roku nastoupit na základě rozhodnutí soudu do výkonu trestu odnětí svobody . Ve věznici si měl odpykat nepodmíněný trest odnětí svobody v trvání 12-ti měsíců, za předchozí majetkovou trestnou činnost. Muži se však do věznice nechtělo a nástupu se vyhýbal.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Silniční kontrola odhalila potrestaného řidiče



Dne 1. března 2011 kontrolovala krátce před desátou hodinou hlídka policistů z obvodního oddělení Policie ČR  Horní Počaply v Liběchově na silnici I/9 osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil pětatřicetiletý muž z Litoměřicka. Následnou lustrací bylo policisty zjištěno, že muži byl v listopadu loňského roku vysloven správním orgánem zákaz řízení všech motorových vozidel a to na dobu půl roku.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Alimenty platil sporadicky



Dvaatřicetiletý muž z Mělnicka si v době od ledna 2010 do konce února letošního roku řádně neplnil, vyjma ojedinělých plateb vyživovací povinnost na své čtyři nezletilé děti, žijící s matkou v našem regionu. Jeho jednáním vznikl za sledované období dluh na neuhrazeném výživném ve výši zhruba 55 000,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Začíná sčítání lidu, domů a bytů


Nehodovost na Mělnicku za měsíc únor



Za uplynulý měsíc se na silnicích našeho regionu stalo celkem pětatřicet dopravních nehod. Je to například o 32 nehod méně, než v roce 2009. I v loňském roce bylo dopravních nehod více. Při dopravních nehodách za měsíc únor byly pouze lehce zraněny čtyři účastníci dopravních nehod. Celková škoda se na poškozených vozidlech a ostatním (stromy, svodidla, ….)  vyčíslila na částku převyšující 1.800.000,- Kč. Znova pro zajímavost. V roce 2009 byla za stejné období způsobená částka na vozidlech ve výši cca 4.500.000,- Kč. Rozdíl je více než markantní.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Alkohol za volantem



Osmapadesátiletý muž z Mělnicka byl dne 24. února 2011, krátce před polednem kontrolován hlídkou z obvodního oddělení v Horních Počaplech a to ve chvíli, kdy  katastrem obce Cítov projížděl se svým motorovým vozidlem Škoda Felicia. Muž se podrobil orientační dechové zkoušce, která naměřila 1,85 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nerespektoval nařízení soudu



Dne 25. února 2011, byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR v Lužci nad Vltavou v katastru obce Nová Ves – Staré Ouholice kontrolován devětadvacetiletý muž z Prahy. Tento řídil osobní motorové vozidlo Ford. Řidič hlídce předložil doklady potřebné pro provoz a řízení na pozemních komunikacích a dále se podrobil orientační dechové zkoušce. Ta dopadla s negativním výsledkem. Policisté však z evidencí PČR zjistili, že muž má v současné době platný zákaz řízení motorových vozidel a to na dobu 15-ti měsíců, s platností od konce října 2010 a o tomto prokazatelně věděl.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Bezpečnostní akce na Mělnicku



Dne 25. února letošního roku, proběhla v nočních hodinách na Mělnicku bezpečnostní akce s názvem „Liliana“, která se uskutečnila ve městech Mělník, Neratovice a Kralupy nad Vltavou. Akce byla zaměřena na pátrání po pohřešovaných či hledaných osobách a věcech, dále bylo kontrolováno, zda ve vytypovaných podnicích dochází k dodržování zákazu prodeje nebo podávání alkoholických nápojů  osobám mladším 18-ti let. Prevence trestné činnosti, kontroly ubytoven a ubytovaných osob. V neposlední řadě policisté prováděli dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7