https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Policisté „umělce“ dopadli



Dne 13. prosince 2009 v časných ranních hodinách si tři muži ve věku osmnáct, devatenáct a dvacet let z Mělnicka krátili cestu z centra Mělníka směrem na Pšovku tím, že za pomoci barvy ve spreji vytvářeli různá „ umělecká díla“ na dopravní značení, ploty, kontejnery na odpad a stranou jejich pozornosti nezůstala ani budova školy. Přitom ještě stačili několik dopravních značek vyvrátit a jednu zlomit. Jejich řádění ukončil až příjezd policejní hlídky, která je na místě zadržela.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopravně bezpečnostní akce



Dne 23. února 2010 proběhla na území okresu Mělník bezpečnostní akce, které se zúčastnili mělničtí dopravní policisté v součinnosti s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu Středočeského kraje. Akce byla zaměřena zejména na nákladní automobily. Policisté spolu s pracovníky Centra služeb kontrolovali technický stav vozidel v souladu se směrnicí Evropského parlamentu a Rady, o silničních technických kontrolách užitkových vozidel provozovaných ve Společenství, dále dodržování povinností pro silniční nákladní dopravu spojenou s přepravou nebezpečných věcí dle dohody ADR, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Policisté nevynechali ani kontrolu zákazu požívání alkoholických nápojů řidiči před nebo během jízdy, technický stav vozidel , zejména osvětlení a kontrolu platnosti a příslušnosti řidičského oprávnění.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Lupič dopaden



Osmadvacetiletá žena z Kladenska čekala dne 23. února 2010 ve večerních hodinách v budově nádraží v Kralupech nad Vltavou na vlakový spoj. Dobu do jeho příjezdu si krátila četbou knihy. Tohoto okamžiku chtěl využít pětadvacetiletý muž , který k ženě zezadu přistoupil a pokusil se jí vytrhnout kabelku, kterou měla zavěšenou na své pravé ruce. Toto se mu napoprvé nepodařilo a žena začala svůj majetek bránit. Došlo k tahanici, během které pachatel napadené vyhrožoval tím, že jestli kabelku nepustí, vytáhne na ni nůž. Aby své výhrůžce dodal na vážnosti sáhl si volnou rukou do kapsy bundy. Žena se jeho hrozeb nezalekla a dál si bránila svůj majetek. Po chvíli jí však pachatel kabelku vytrhl a pokusil se uprchnout na nástupiště. Napadená ho pronásledovala a volala při tom o pomoc. Jejího chování si všiml třiadvacetiletý kolemjdoucí a pachatele i s jeho kořistí zadržel.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Výtržník



Šestačtyřicetiletý muž z Mělnicka dne 23. února 2010 v odpoledních hodinách slovně a fyzicky napadal zaměstnance Českých drah v prostoru budovy nádraží v Neratovicích. Na místo dorazila hlídka městských strážníků, která se pokusila učinit jeho chování přítrž. Strážníci se se zlou potázali, muž je začal urážet, plival po nich a následně je napadl pěstí.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Řidiči si s blokacemi a zákazy řízení hlavy nelámou


V poslední době se policisté z územního odboru Policie ČR Mělník pravidelně při výkonu své služby setkávají s řidiči, kteří mají uloženou blokaci řidičského průkazu od správního orgánu a to hlavně z důvodu dosažení 12-ti trestných bodů, nebo s jedinci, kteří mají pravomocně soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel. Ani jedno jim však nezabrání v tom, aby opětovně usedli za volant, čímž se dopouštějí trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Policisté zadrželi dva pacienty psychiatrické léčebny



Dne 20. února 2010 kolem jedné hodiny ranní kontrolovala hlídka městských strážníků na Mělníku, ulice Bezručova osobu, která nebyla schopna hodnověrně doložit svoji totožnost. Osoba strážníky následovala na obvodní oddělení Policie ČR, kde bylo poté lustrací zjištěno, že se jedná o jednačtyřicetiletého muže z Mělnicka, který dne 19.února 2010 utekl spolu s dalším pacientem z psychiatrické léčebny, kde byl umístěn na základě rozsudku soudu k výkonu ústavního ochranného léčení. Policisté v rámci prováděných opatření k uvedené osobě získali zanedlouho informace, které je navedli na stopu druhého uprchlíka. V tomto případě se jednalo o čtyřiatřicetiletého muže z Liberecka, kterého policisté zadrželi téhož dne kolem půl druhé ráno na Mělníku, ulice Plavební. I tento muž uprchl z psychiatrického oddělení, kam byl umístěn soudem k výkonu ochranného ústavního léčení.

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

Zlodějka dopadena



Mělničtí kriminalisté zahájili dne 21. února 2010 trestní stíhání devětadvacetileté ženy z Lounska pro trestné činy krádeže a neoprávněného držení platební karty.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Maření výkonu úředního rozhodnutí



Dne osmnáctého února 2010 po třinácté hodině kontrolovala policejní hlídka v katastru obce Hořín – Brozánky osobní motorové vozidlo Ford Escort. Za jeho volantem se nacházel muž, který nebyl na místě schopen věrohodně doložit svou totožnost. Na místě bylo policisty zjištěno, že vozidlo je opatřeno registračními značkami, které na něj dle evidencí nepatří. Byla provedena lustrace vozu a značek a bylo zjištěno, že nejsou vedeny v pátrání. Policisté registrační značky zajistili a budou postoupeny věcně příslušnému správnímu orgánu. Řidič se na místě podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která skončila s negativním výsledkem. Poté byla provedena orientační zkouška na omamné a psychotropní látky za pomoci testeru Drugwipe, která byla pozitivní na amphetamin. Následně byl předveden na policejní služebnu v Lužci nad Vltavou, kde bylo zjištěno, že se jedná o šestačtyřicetiletého muže z Mělnicka, který má uloženou správním orgánem platnou blokaci řidičského průkazu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Neplatila výživné



Třiačtyřicetiletá žena z Mělnicka si v době od července loňského roku do současné doby řádně neplnila vyživovací povinnost na svého syna, stanovenou jí soudem. Tímto jednáním vznikl za sledované období dluh na neuhrazeném výživném ve výši 8 000,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7