https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

O pacienty s alzheimerem se v zlosyňském Alzheimercentru stará i labrador

   Alzheimercentrum ve Zlosyni, jedno ze šesti center sítě Alzheimercentrum v České republice a na Slovensku, zařazuje do svého terapeutického programu i tzv. canisterapii – terapii pomocí kontaktu psa s člověkem. Děje se tak především při procházkách, které osoby trpící Alzheimerovou chorobou absolvují na denní bázi, jako prostředek k uvolnění napětí, neklidu či případné agrese. Přítomnost psa při těchto procházkách má zklidňující i bezpečnostní efekt.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál | 1 příloha

Maltézská pomoc: dva miliony pro obec Hořín na Mělnicku


Hořín na Mělnicku, 24. dubna 2014 – Celkem 2 miliony korun darovala dobročinná organizace Malteser Hilfsdienst Deutschland obci Hořín na Mělnicku a jejím obyvatelům na likvidaci následků ničivé povodně z června 2013. Poskytnuté finanční příspěvky pocházející z charitativní sbírky uspořádané humanitární organizací Aktion Deutschland Hilft (Akce Německo Pomáhá) a potřebným lidem byly poskytnuty prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Maltézská pomoc. „Spolupráce s Maltézskou pomocí si velmi vážíme, poskytnuté finanční prostředky přispěly zásadní měrou k obnově obce po loňské povodni. S ohledem na výši finančního příspěvku se současně jedná o jednoho z největších dárců,“ připomíná starosta obce Hořín Jaroslav Vrba.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Seriál závodů v požárním sportu začíná v Želízích


Želízy 20. dubna 2014 – Sezóna požárního sportu začne na Mělnicku nadcházející sobotu 26. dubna soutěží v požárním útoku v parku v Želízích. Při prvním závodĕ nazvaném O pohár starosty obce a Putovní pohár Michala Vachla a Věry Lierové budou startovat ženské i mužské týmy.
Sedmičlenné družstvo má při požárním útoku k dispozici přenosnou stříkačku, nádrž s vodou a nářadí potřebné k tomu, aby uhasilo požár představovaný dvěma terči na konci trati. Útok musí být provedený bez chyby, rozhoduje čas. S dobře rozdělenými úkoly v týmu a především při pilném tréninku se dá tento technicky náročný úkol splnit do třiceti sekund.
Na start se v 10:00 postaví zhruba 15 družstev, uvedl velitel družstva SDH Želízy Miroslav Steinz. Závodit se bude také o putovní pohár, který získá tým, jehož součet obou pokusů bude nejnižší.
Želízský závod, který pořádá tamní SDH,  je navíc zařazen do Poháru starosty Okresního sdružení Mělník. Vybrané závody mají bodované umístění, tým s největším počtem bodů získá v září putovní pohár.
Požární sport, který spojuje atletiku s prvky a úkony z práce hasičů, má v českých zemích velkou tradici. Poprvé se čeští hasiči zúčastnili mezinárodního klání v požárním sportu již v roce 1968. O dva roky později se tato disciplína stala součástí odborné přípravy československých profesionálních hasičů. Nejrozšířenější disciplínou požárního sportu je požární útok.
Sbor dobrovolných hasičů Želízy má již dlouholetou tradici. Aktivně se podílí na řešení mimořádných událostí na Mělnicku i jinde v ČR. Zajišťuje požární ochranu obce Želízy a dalších vesnic. Loni začal v kroužku Mladí hasiči Želízy pracovat s dětmi a mládeží. Přestože nemá stále kompletní vybavení na trénování, dosahují děti v sezoně 2014 prvních úspěchů. Mladí hasiči Želízy přivítají sponzorské dary.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Veltruským parkem se letos poběží už po šestnácté


Letošní běh pro úplně všechny věkové kategorie pořádá veltruská Asociace sportu pro všechny spolu s místním Sokolem. Poběží se v sobotu 26. dubna 2014, letošní start však nebude jako obvykle v místním letním kině, nýbrž přímo na louce pod zámkem.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Policisté zadrželi čtveřici bezprostředně po činu


   Jednatřicetiletý muž z Mělnicka si před časem půjčil od dvaadvacetiletého cizince v Kralupech nad Vltavou částku 2 000,-Kč. Šestnáctého dubna letošního roku se měli muži kolem třinácté hodiny sejít a dluh vyrovnat. Jelikož dlužník nedisponoval hotovostí, dohodl se s věřitelem, že mu na schůzce prodá mobilní telefon iPhone S4 a vyinkasuje od něho částku poníženou o dluh. Tak se i stalo, k setkání došlo v ulici U Cukrovaru, kam dorazil dlužník po svých a věřitel přijel v osobním vozidle Škoda Fabia, které řídila třiadvacetiletá cizinka. Prodejce si sedl dozadu a předal spolujezdci slíbený mobil. Než došlo k uzavření obchodu, dojeli společně na parkoviště před obchodní dům, v ulici Chmelova. Zde řidička zastavila a do automobilu nastoupili další dva muži. Jak bylo později policisty zjištěno, jednalo se o krajany řidičky a spolujezdce, ve věku třiadvacet a pětatřicet let. Sedli si dozadu, každý z jedné strany dlužníka.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Uctění obětí druhé světové války


V letošním roce si v květnu vzpomeneme 69.výročí konce druhé světové války a osvobození Československa. Město Mělník si připomene tyto událostí ve středu 7.května.  Zveme všechny občany – ve 13:00 hodin půjdeme společně od mělnické radnice k pomníkům v centru města, abychom uctili památku obětí položením květin. 

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nenapravitelný zloděj, Žárlivost vedla ke rvačce s vážnými následky


Nenapravitelný zloděj

Začátkem března letošního roku sdělili policisté z Neratovic dvaadvacetiletému recidivistovi podezření z trestného činu krádež. To však podezřelého, s velmi bohatou kriminální minulostí majetkového charakteru, neodradilo od toho, aby nejprve devátého března a poté o den později navštívil prodejnu v Neratovicích, ulice 28. října. Zde odebral z regálů prací prášky a drogerii v souhrnné hodnotě cca 3 500,-Kč a s takto získaným zbožím následně bez zaplacení odešel.           O podobný kousek se pokusil zhruba o měsíc později, kdy chtěl z prodejny odnést balení tekutého pracího prášku, v hodnotě necelých 500,-Kč. V tomto případě mu však štěstí nepřálo, byl přistižen pracovníky prodejny a při následně útěku nezaplacené zboží upustil.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Posunutí termínu změn v parkování v Mělníku


Z technických důvodů dojde ke změnám v parkovacích zónách ve městě, tak i v pravidlech spojených s parkováním vozidel a poplatcích za parkování až od 2.května 2014.

Děkujeme za pochopení.

 

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Agresivní bývalý přítel skončil ve vazbě


Osmatřicetiletý muž nejprve slovně a poté fyzicky napadl o sedm let mladší bývalou přítelkyni. K napadení došlo jednatřicátého března letošního roku, po patnácté hodině, na Mělníku, ulice Sportovní. Násilník předtím poškozenou doprovázel od školy, kde vyzvedla své děti. Školáci byli následně svědky celého incidentu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7