https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Uplynulé dva dny na našich silnicích


      Hlídka kralupských policistů kontrolovala dvacátého listopadu letošního roku, před půlnocí, v ulici Mostní, osobní motorové vozidlo VW Passat, které řídil čtyřiapadesátiletý cizinec. Muž se v rámci zákroku podrobil dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,31 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Napadl úřednici, policisty a skončil ve vazbě


Zloděj byl dopaden po osmačtyřiceti hodinách

Osmnáctého listopadu letošního roku navštívila pětatřicetiletá žena podatelnu mělnického soudu. Zde si v rámci úředního řízení na chvilku odložila peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Zanedlouho zjistila, že jí peněženku odcizil neznámý pachatel. Svým jednáním jí způsobil škodu ve výši 3 000,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Černý odběr muži neprošel


      Čtyřiačtyřicetiletý muž zapojil v polovině ledna letošního roku, u odběrného místa, které patří k nemovitosti v Neratovicích, kabel na vývodní svorky hlavního jističe, nacházejícího se před elektroměrem. Z tohoto důvodu nebyl u domu, až do začátku října 2013 zaznamenáván odběr elektrického proudu. Distribuční společnost vyčíslila škodu vzniklou nelegálním čerpáním elektřiny na částku cca 37 300,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dopravní nehody na Mělnicku – říjen 2013




  2013 2012
Celkem DN 56 62
Úmrtí 0 1
Těžké zranění 4 8
Lehké zranění 7 14
Celková škoda 3 812 000 4 663 000

Při vyšetřování dopravních nehod odhalili mělničtí dopravní policisté v říjnu jednoho účastníka, pod vlivem alkoholu, ve stejném měsíci, loňského roku, to byly dva případy. Policisté celkem rozdali viníkům blokové pokuty ve výši 12 800,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nezaplacené oříšky přijdou draho


V sobotu devátého listopadu letošního roku dopoledne zavítal šestadvacetiletý muž z Nymburska do hypermarketu, který se nachází na Mělníku, ulice Vodárenská. Zde z volně přístupného regálu odebral balení oříšků (pistácií), v hodnotě 121,- Kč. S takto získaným zbožím poté prošel pokladní zónou bez zaplacení. Jeho chování si všiml pracovník ostrahy, který osobu zachytil a na místo přivolal policejní hlídku. Nezaplacený „nákup“ se sice prodejně vrátil, ale policisté lustrací zjistili, že muž byl za obdobnou trestnou činnost v nedávné době odsouzen. Přesně řečeno, poslední soudní trestní příkaz nabyl právní moci šestého listopadu, tedy tři dny před výše uvedeným skutkem a muži byl uložen podmíněný trest odnětí svobody na deset měsíců se zkušební dobou dvou let.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Začalo to cigaretou a skončilo hozeným půllitrem


Šestatřicetiletá žena navštívila v polovině října letošního roku restaurační zařízení v obci Obříství. Samotný podnik je rozdělen na část pro kuřáky a část nekuřáckou. Toto rozdělení dělalo návštěvnici problém a zanedlouho se dostala do sporu s ostatními hosty a jednadvacetiletou servírkou. Bezohledná kuřačka nejdřív všem sprostě vynadala a nakonec hodila po obsluze, ze vzdálenosti necelých dvou metrů, skleněný půllitr. Servírku zasáhla do hlavy a způsobila dívce drobné poranění.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Alkohol na silnicích – říjen 2013


Během uplynulého měsíce provedli policisté z Územního odboru, Policie ČR, Mělník, v rámci silničních kontrol, 2 243 dechových zkoušek na alkohol. Šestadvacet z nich bylo pozitivních. Osm kontrolovaných řidičů „nadýchalo“ přes jedno promile alkoholu, a tyto případy byly dále řešeny jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Dalších osmnáct deliktů skončilo jako přestupky ve správním řízení. Jedenáct osob bylo přistiženo za volantem pod vlivem jiných omamných látek. I těmito případy se budou nadále zabývat správní orgány obcí s rozšířenou působností.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Odcizené peníze prohýřili, teď je čeká trest


Šestatřicetiletá žena, která pracovala jako účetní v jedné pražské firmě, převedla neoprávněně v dubnu letošního roku, z účtu klienta, v tomto případě bytového družstva, na bankovní účet svojí dcery částku 300 000,-Kč. Následně vyzvala svého o osm let mladšího přítele, se kterým v té době žila v Neratovicích, aby z účtu vybral 100 000,-Kč. Takto získané peníze použili pro vlastní potřebu. Stejně se zachovali i ke zbytku nelegálně nabytých finančních prostředků. Poplatili dluhy, vyrazili na dovolené a pořídili si ojeté BMW a Peugeota.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Úvěrový podvod, Recidivistům teď hrozí další tresty


Úvěrový podvod

Třicetiletý muž z Mělnicka uzavřel v září 2011 s úvěrovou společností smlouvu, na jejímž základě získal finanční hotovost, ve výši 63 000,-Kč. Jak bylo následně zjištěno, při sepsání závazku zamlčel údaje podstatné pro posouzení a schválení úvěru, týkající se svých dalších půjček a exekučních titulů. Hotovost použil na nákup osobního vozidla. O několik dní později uzavřel opět se stejnou společností úvěrovou smlouvu, na základě které získal 59 950,-Kč. Opět se přitom zapomněl zmínit o svých dalších dluzích. Za tyto peníze znovu zakoupil osobní automobil. Poškozené nebankovní společnosti, do dnešního dne, úvěry řádně nesplatil a obě osobní vozidla mezitím prodal dalším osobám. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 122 950,-Kč.

Zpravodajství 1 komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7