https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Dopravní nehody na Mělnicku – březen 2013




  2013 2012
Celkem DN 40 64
Úmrtí 0 1
Těžké zranění 2 3
Lehké zranění 6 11
Celková škoda 2 733 000 4 665 600

Při vyšetřování dopravních nehod odhalili mělničtí dopravní policisté v březnu dva jejich účastníky, pod vlivem alkoholu. Ve stejném měsíci roku 2012 to byly tři osoby. Policisté celkem rozdali viníkům blokové pokuty ve výši 9 500,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Alkohol na silnicích – březen 2013



Během uplynulého měsíce provedli policisté z Územního odboru, Policie ČR, Mělník, v rámci silničních kontrol, 2 372 dechových zkoušek na alkohol. Osmnáct z nich bylo pozitivních. Osm kontrolovaných řidičů „nadýchalo“ přes jedno promile alkoholu, a tyto případy byly dále řešeny jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Dalších deset deliktů skončilo jako přestupky ve správním řízení. Osmnáct osob bylo přistiženo za volantem pod vlivem jiných omamných látek. I těmito případy se budou nadále zabývat správní orgány obcí s rozšířenou působností.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Svojí bývalou přítelkyní „navštívil“ v cizím bytě



Nedořešený partnerský vztah dovedl, na konci února, letošního roku, pětatřicetiletého muže z Prahy – východ, až ke dveřím bytu, na jednom z mělnických sídlišť. Zde zvonil a klepal na dveře bytu třiašedesátiletého muže. Když majitel otevřel, strčil návštěvník do dveří s následně do domácího. Nastala krátká potyčka, při které oba spadli na zem. Mladší muž svého soka přemohl a jeho další kroky vedly do ložnice, kde našel svoji bývalou přítelkyni, se kterou se následně pohádal. Po slovní rozepři z bytu odešel.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Výtržník házel popelníky a půllitry



Šestadvacetiletý muž, z Teplicka, navštívil sedmého dubna, letošního roku, restaurační zařízení v Neratovicích. Zde krátce po půlnoci, z nezjištěných příčin, začal házet popelníky a půllitry. Poté, co obsluha přivolala policisty, se pokusil z podniku utéct. Přitom ještě poškodil vstupní dveře. Celkový účet jeho řádění dosáhl výše cca 3 000,-Kč. Osobu zadrželi nedaleko restaurace policisté. Byla provedena dechová zkouška, která skončila naměřenou pozitivní hodnotou 2,22 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Hliníkové profily se vrátily majiteli



Dvacetiletý muž vnikl v druhé polovině měsíce března 2013, bez užití násilí, na oplocený pozemek, který se nachází na Mělníku, ulice Italská. Zde poškodil dveře jednoho z přístřešků a odtud odcizil díly hliníkové konstrukce bazénu, které si následně připravil k oplocení. Jeho další kroky vedly na jednu z mělnických ubytoven, kde vyzvedl svého o rok staršího bratra, se kterým se k pozemku vrátili. Zde vyzvedli kořist a tu se snažili přemístit na uvedené ubytovací zařízení. Přitom byli vyrušeni ostrahou ubytovny. Následovalo oznámení a příjezd policejní hlídky. Policisté profily, v hodnotě cca 11 000,-Kč, zajistili a vrátili poškozenému.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Dva muži řídili pod vlivem a jeden odmítal opustit odcizené auto



Operátorka kamerového systému, městské policie Mělník, zaregistrovala dne 31. března 2013, po třetí hodině ranní, neznámého muže, který usedl, na náměstí Míru, do osobního vozidla Opel Vectra a pokusil se z místa odjet. Přitom však naboural další tři zaparkované vozy a o několik desítek metrů dále poškodil navíc kovovou lavičku. Na místo vyrazili strážníci, kteří v automobilu nalezli šoféra, který na první pohled jevil známky značné podnapilosti. Strážníci přivolali hlídku policistů z místního oddělení a jejich kolegy z dopravního inspektorátu. Policisté zjistili, že se za volantem vectry nachází šestatřicetiletý muž z Kolínska. Následná dechová zkouška, provedená přístrojem Dräger Mobile Printer, naměřila u osoby 2,32 promile alkoholu v dechu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vážná dopravní nehoda u Nové Vsi


 

     Dnešního dne, po sedmé hodině ranní, došlo u obce Nová Ves, na křižovatce silnice I/16 a sjezdu z dálnice D8, k dopravní nehodě mezi motorovým vozidlem Citroën Berlingo, které řídil devatenáctiletý muž, spolu s ním cestoval jeho o rok mladší spolujezdec a nákladním automobilem Volvo s návěsem, které řídil sedmatřicetiletý šofér.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Neplatil výživné


     Jednatřicetiletý cizinec si od června roku 2009 do letošního března řádně neplnil vyživovací povinnost, uloženou mu soudem, na svou nezletilou dceru. Svým jednáním, za sledované období, způsobil dluh na neuhrazeném výživném ve výši 102 000,-Kč. Trestnímu stíhání se vyhýbal a policisté z Kostelce nad Labem, kteří se případem zabývali, byli nakonec nuceni po muži vyhlásit celostátní pátrání. Včera byla osoba zadržena jejich kolegy v Kralupech nad Vltavou a předána na věcně příslušnou policejní součást.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Série vloupání už má svého viníka


 

     Od začátku letošního roku trápil majitele nemovitostí v obci Dřínov a ve Veltrusech neznámý pachatel. Policisté z oddělení ve Vojkovicích za uvedenou dobu zaznamenali celkem pět případů, při kterých nezvaný návštěvník, poté, co poškodil okna, dveře, okenice a v jednom případě ostění nemovitosti, vnikl celkem do šesti rekreačních chatek, rodinných domů, garáží a chatek bez čísel popisných. Nemovitosti prohledal a na cestu zpět si vzal s sebou potraviny, šperky, deku, povlečení, koženou bundu, zapalovače Zippo, ruční a elektrické nářadí. V jednom případě nepohrdl ani pračkou a ždímačkou. Svými výpady způsobil poškozeným celkovou škodu ve výši cca 42 000,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7