https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Úvěrový podvod


Devětadvacetiletá žena z Mělnicka požádala na začátku února, letošního roku, úvěrovou společnost, se sídlem v Praze, o poskytnutí půjčky ve výši 15 000,-Kč. Na tom by nebylo nic zvláštního, nebýt toho, že žadatelka o úvěr požádala v době, kdy měla podanou žádost o vyhlášení osobního bankrotu a při vyplnění žádosti uvedla úmyslně nepravdivé údaje, týkající se výše příjmů. Od doby poskytnutí úvěr vůbec nesplácela a svým jednáním způsobila uvedené společnosti škodu vyčíslenou na částku 21 400,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Zpronevěra



Sedmačtyřicetiletá žena z Mělnicka, zaměstnaná jako provozní vedoucí herny v Neratovicích, kde měla na základě dohody hmotnou zodpovědnost za svěřené finanční prostředky, v měsíci prosinec 2012, v nočních hodinách, po odchodu hostů, hrála minimálně na šesti výherních hracích automatech, kdy pro jednotlivé hry používala peníze, které vybírala z úložných pokladen uvedených „jednorukých banditů“. Svoji činnost provozovala i přesto, že velmi dobře věděla o zákazu hraní, který jako obsluha musí dodržovat. Svým jednáním si opakovaně přisvojovala svěřené finanční prostředky, čímž společnosti, která hernu provozuje, způsobila škodu ve výši minimálně 10 000,- Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Loupežné přepadení benzinového čerpadla



Jednoho dne, na konci listopadu, loňského roku, přicházely na svou směnu, po čtvrté hodině ranní, dvě zaměstnankyně benzinové čerpací stanice v Neratovicích. Poté co vstoupily do provozovny vchodem pro personál, pokračovaly chodbou do prodejny. Zanedlouho slyšely kroky a dveřmi, kterými před chvílí prošly, vstoupil neznámý muž. Nezvaný host, maskovaný kuklou, na poškozené namířil krátkou střelnou zbraň a čerpadlářky vyzval k vydání peněz. Obsluha lupiči vydala finanční hotovost ve výši 20 000,-Kč a šest kusů nových SIM karet v hodnotě 1 200,-Kč. Ozbrojený muž si lup vložil do přinesené tašky a z místa uprchl.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Pro peníze si dívky došly do šatní skříňky


 

     Počátkem listopadu, loňského roku, vykonávaly dvě sedmnáctileté dívky praxi, v pražské prodejně lahůdek. Přitom v době výplat vnikly učnice do šatní skříňky jedné ze zaměstnankyň obchodu a odtud odcizily finanční hotovost ve výši 5 000,-Kč. Skříňku odemkly za pomoci klíče, kterého se zmocnily bez vědomí jeho držitelky.
     Vzhledem k věku obou mladistvých byl spisový materiál k případu rozdělen a další řízení probíhalo dle místa trvalého pobytu podezřelých. Vzhledem k tomu, že jedna z dívek bydlí v našem regionu, zahájil mělnický policejní vyšetřovatel v uplynulých dnech trestní stíhání osoby pro provinění z trestného činu krádeže, za který je vzhledem k jejímu stáří možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Až dvouletý trest za onanii v obchodě



Zaměstnanec ostrahy obchodního domu, který se nachází na Mělníku, ulice Bezručova, dne 10. února 2013, krátce před polednem, zaregistroval pomocí kamerového systému nestandardní chování jednoho z nakupujících. Spatřil muže, který se zdržoval mezi stojany se zbožím. Přitom z kalhot vyndal přirození a začal masturbovat. Jeho výstup ukončila ostraha obchodu a exhibicionista putoval do rukou policejní hlídky.

Zpravodajství 4 komentáře | » číst dál

Zadržený napadl policisty


 

     Hlídka kralupských policistů kontrolovala dne 6. února 2013, po dvaadvacáté hodině, v ulici Na Husarce, čtyřiatřicetiletého muže ze Znojemska. Následnou lustrací bylo zjištěno, že osoba je v celostátním pátrání a je na ní vydán souhlas se zadržením. Následovala eskorta hledaného na policejní služebnu.
     S postupem hlídky nebyl pravděpodobně zadržený příliš spokojen a při jednom z administrativních úkonů fyzicky napadl přítomného policistu. Muže zákona udeřil pěstí do obličeje. Více již nestačil, za užití donucovacích prostředků byl zanedlouho policisty zpacifikován. Osoba se poté podrobila dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 3,10 promile alkoholu v dechu. Na základě dobrozdání lékaře muž putoval na záchytnou stanici a po vystřízlivění se vrátil zpět na policejní oddělení v Kralupech nad Vltavou, kde si převzal od vyšetřovatele sdělení podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na čtyři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Svítil a neplatil


 

     Třiačtyřicetiletý muž neoprávněně připojil vývodní vodiče na svorkovnici elektroměru, v rozvodné skříni, umístěné uvnitř objektu, v obci Velký Újezd. Po opětovném odpojení a odebrání elektroměru propojil přívodní a vývodní vodiče a odebíral tak v době od září 2007 do konce listopadu 2011 elektřinu mimo měřící zařízení. Podle vyjádření distribuční společnosti odebral uvedeným způsobem 302220 kWh elektrické energie a způsobil tak škodu ve výši cca 350 000,-Kč.
     V uplynulých dnech zahájil policejní vyšetřovatel trestní stíhání muže pro trestný čin krádeže, za který je možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do pěti let. Trestní řízení je vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Alkohol na silnicích – leden 2013


 

    Během uplynulého měsíce provedli policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník, v rámci silničních kontrol, 2 382 dechových zkoušek na alkohol. Sedmadvacet z nich bylo pozitivních. Osm kontrolovaných řidičů „nadýchalo“ přes jedno promile alkoholu, a tyto případy byly dále řešeny jako podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Dalších devatenáct deliktů skončilo jako přestupky ve správním řízení. Dvacet osob bylo přistiženo za volantem pod vlivem jiných omamných látek. I těmito případy se budou nadále zabývat správní orgány obcí s rozšířenou působností.
    Mělničtí dopravní policisté prověřili za sledované období 1 348 řidičů. Deset z nich požilo před jízdou alkohol. Dva případy byly nadále řešeny jako podezření z výše uvedeného trestného činu a osm ostatních bylo postoupeno správním orgánům. Další čtyři osoby byly pod vlivem jiných omamných látek. Při vyšetřování dopravních nehod odhalili policisté čtyři řidiče pod vlivem alkoholu.
     Zatím poslední případ byl policisty zaznamenán dne 6. února 2013, kdy hlídka kralupských policistů kontrolovala po půlnoci, v Masarykově ulici, osobní motorové vozidlo Peugeot, které řídil šestadvacetiletý muž z Prahy. V rámci kontroly se řidič podrobil dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,61 promile alkoholu v dechu.
     Následovala cesta na policejní služebnu, kde si muž převzal sdělení podezření z výše uvedeného trestného činu a odevzdal svůj řidičský průkaz. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Požili a usedli za volant



Devatenáctiletá dívka z Mělnicka řídila dne 1. února 2013, krátce před půlnocí, v Mělnickém Vtelně, osobní motorové vozidlo Škoda Octavia. Přitom byla kontrolována hlídkou policistů ze Mšena. V rámci kontroly byla provedena dechová zkouška u řidičky, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,46 promile alkoholu v dechu. Policisté následnou lustrací zjistili, že mladá šoférka usedla za volant v době, kdy není držitelkou řidičského průkazu.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

https://www.traditionrolex.com/7