https://www.traditionrolex.com/7

 Zpravodajství | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Zpravodajství

Při silniční kontrole zranil policistu


Dne 2. února 2013, po jedenácté hodině, zaregistrovala hlídka policistů z Horních Počapel, na Mělníku, silnice I/9, směr Liběchov, osobní motorové vozidlo Ford Focus. Automobil se policisté rozhodli zkontrolovat, protože na první pohled jevil známky špatného technického stavu. Na první pokus o zastavení řidič Fordu nereagoval. Policisté vůz předjeli a za pomoci zvukového a světelného zařízení s nápisem „STOP“ svůj pokus zopakovali. Šofér focusu zpomalil a začal automobil otáčet. Jeden ze zasahujících policistů mezitím vystoupil a dával řidiči pokyn k zastavení. Ten místo toho uvedl vozidlo do pohybu a najel na policistu, kterého odhodil na zpevněnou krajnici vozovky. Pokračoval v jízdě ještě několik stovek metrů a poté zastavil. Na výzvu k opuštění vozu nereagoval, zasahující policisté museli použít, po předchozí výzvě, donucovací prostředky a na místě řidiče zadrželi. Sražený policista skončil se zraněnou rukou.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Seniora napadl bezdůvodně


    Dne 31. ledna 2012, po patnácté hodině, čekal třiasedmdesátiletý muž na autobusové zastávce v obci Mělnické Vtelno. Přitom k němu přistoupil třiadvacetiletý mladík z Mělnicka a bez zjevného důvodu poškozeného fyzicky napadl. Nejprve seniora udeřil hlavou do nosu a následovalo ještě několik ran pěstí do obličeje. Svého jednání zanechal až poté, co jeho oběť upadla na zem. Poškozený se dostal do  rukou lékařů, kteří zjistili, že utrpěl frakturu nosu. Pracovní neschopnost nenastala.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

„Černý odběr“


 

     Čtyřicetiletý muž z Mělnicka se neoprávněně připojil na elektrickou rozvodnou síť a následně v době od prosince 2007 do září 2012, odebíral elektrickou energii. Takto zásoboval svůj rodinný dům v Nelahozevsi. Svým jednáním způsobil distribuční společnosti škodu ve výši cca 115 000,-Kč.
     Dne 31. ledna 2013 zahájil policejní vyšetřovatel trestní stíhání osoby pro trestný čin krádeže, za který je v tomto případě, vzhledem k výši způsobené škody, možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do pěti let nebo trest peněžitý. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.
 
Zdroj:
Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Trestná činnost v číslech – Územní odbor PČR Mělník



Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Zpronevěra


     Na sklonku loňského roku pracovala dvaadvacetiletá žena z Litoměřicka, jako brigádnice, v kralupském obchodním domě. Vykonávala zde práci pokladní. V průběhu směny odešla z pracoviště, s výmluvou, že musí na parkovišti předat klíče a už se za kasu nevrátila. Následovala řádná kontrola finanční hotovosti v pokladně a bylo zjištěno, že chybí cca 19 000,-Kč, které si jmenovaná odnesla s sebou.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Nepovedený konec roku



Čtveřice mužů ve věku dvaadvacet, šestadvacet, jednačtyřicet a padesát let dne 31. prosince 2012, kolem desáté hodiny večerní, po vzájemné dohodě, vnikla násilím na pozemek domu v Neratovicích. Pětatřicetiletý majitel nemovitosti se jim v tom snažil zabránit, ale se zlou se potázal. Na úrovni vstupní branky byl po předchozích slovních hrozbách útočníky fyzicky napaden a povalen na zem. Následovaly rány dřevěnou tyčí, pěstí a kopance do celého těla. Přitom utrpěl poškozený zranění, která si vyžádala pozdější lékařské ošetření. Na pomoc oběti útoku přispěchaly další osoby, které se nacházely v domě, jednalo se o tři dívky ve věku jednadvacet let a o rok staršího muže. Násilníci nebrali žádné ohledy a napadli i tyto osoby. Muži způsobili lehké poranění hlavy. Při odchodu ještě nejmladší z výtržníků rozbil zpětné zrcátko a výplň předních dveří a dveří zavazadlového prostoru u osobního vozidla Škoda Felicia, které bylo zaparkováno před domem. Tímto skutkem způsobil majiteli vozidla škodu ve výši cca 3 000,-Kč. Poté, co ukončili své řádění, odjeli útočníci z místa osobním vozidlem. Důvodem jejich jednání jsou pravděpodobně neshody jednoho z nich s jeho bývalou přítelkyní, která patří mezi poškozené.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Vloupali se do výrobní haly


 

    Neznámý pachatel v polovině října, loňského roku, poškodil oplocení areálu na Mělníku. Poté na pozemku rozbil skleněnou výplň okna na výrobní hale a vnikl do kanceláře. Odtud odcizil fotoaparát a znehodnocený samopal. Jeho další kroky vedly do přilehlé haly, odkud si odnesl tři akumulátorové vrtačky. Majitel objektu si celkovou škodu vyčíslil na částku cca 15 000,-Kč.
    Policistům se podařilo zjistit, že vloupání mají na svědomí dva muži, ve věku třiadvacet a pětatřicet let, z Mělnicka. Dne 23. ledna 2013 sdělil policejní vyšetřovatel mladšímu z nich podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za které je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení proti jeho spolupachateli bude odloženo pro neúčelnost, neboť je proti němu v současné době vedeno jiné trestní stíhání pro majetkovou trestnou činnost a v tomto případě podezřelému hrozí vyšší trestní sazba. Osoba se v současné době nachází ve vazební věznici. Trestní stíhání druhého podezřelého je nadále vedeno na svobodě.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Řídil opilý a bez řidičského průkazu


    Hlídka městských strážníků kontrolovala dne 23. ledna 2013, krátce před dvaadvacátou hodinou, na Mělníku, ulice Vodárenská, osobní motorové vozidlo Renault Chamade, které řídil šestadvacetiletý muž z Mělnicka. Následnou lustrací bylo zjištěno, že není držitelem řidičského průkazu. Věc si na místě převzali policisté z místního obvodního oddělení. Šofér se podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,81 promile alkoholu v dechu, poté si zajistil vozidlo a následoval hlídku na policejní služebnu.
     Ještě téhož dne si převzal z rukou policistů záznam o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál

Neplatil výživné



Dne 22. ledna 2013 sdělili mělničtí policisté sedmatřicetiletému muži podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy. Podezřelý si v době od začátku prosince 2011 do konce loňského roku řádně neplnil vyživovací povinnost na své dva syny, kteří žijí s matkou na Mělnicku. Za uvedené období vznikl dluh na neuhrazeném výživném ve výši 60 000,-Kč.

Zpravodajství Napsat komentář | » číst dál
 
2012
2011
Zjištěno tr. činů
2 628
2 894
Objasněno
1 267
1 326
V %
48,21
45,82
Stíháno osob
1 233
1 264
Recidivisté
684
617
Celkem škoda v tis. Kč
274 447
95 695

https://www.traditionrolex.com/7